Jump to content

totius

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, suučesnik sam prometne nezgode(koja se dogodila 26.10.2009. g.) kao profesionalni vozač koja se dogodila za vrijeme moga radnog vremena, dakle na mome radnome mjestu. Naime, krećući se Maksimirskom cestom prema istoku i namjeravajući se parkirati na dozvoljeno parkirališno mjesto provjerio sam mmogućnost skretanja te dao žmigavac i time vozilima iza sebe dao do znanja mjenjanje smjera svoga vozila u desno, dočim me je u desni prednji kraj udarilo vozilo hitne pomoći koje je vozilo tračnicama i koje u tom trenutku nije vozilo pacijenta i nije bilo pod sirenom. Jučer me je neugodno iznadila pošiljka policijske postaje, odnosno kazna kojom me terete sa 1.500,00 po čk. 43 stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivo po čl. 43. st. 3 s primjenom čl. 293. st. 2 citiranog Zakona. Također ja moram platiti i 320,00 kuna troškova izrade skice mjesta događaja i fotoelaborata. U obrazloženju prekršajnog naloga stoji da je prekršaj utvrđen sukladno čl. 233. Prekršajnog zakona, te u skladu sa čl. 239. st. 4. istog zakona. Dakle, ako sam dobro shvatio mene vjerovatno hitna tuži za ono što praktički nisam učinio jer sam se prethodno uvjerio da mogu skrenuti u desno i dao žmigavac dočim je na mene naletilo vozilo hitne koje je vozilo tračnicama. Što mi je činiti?
  2. Ne vidim što može ne bit jasno vezano za počinjeni prekršaj - o tome i govorim, manje ironije dobro bi došlo! O čemu pričaš; prvotno pitanje je bilo o postojanju mogućnosti odgode plaćanja kazne, a ne o izbjegavanju plaćanja kazne ili bježanju od odgovornosti. A moralne savjete ostavi za svoju djecu, nisi ovdje da djeliš moralne savjete, već pravne, bio ili ne plaćen za to! U svakom slučaju; pomogli ste! Lijep pozdrav!
  3. Krivo ste shvatili, naime spomenuta "nemogućnost" se odnosi na neimanje novaca, a ne na mogućnost ne plaćanja kao pravni instrument! Vi ste plaćeni za rad na ovome portalu, za dijeljenje savjeta, zato bi malo manje ironije dobro došlo. Lijep pozdrav!
  4. Kome se obratiti i na koji način poradi odgode plaćanja kazne zbog nemogućnosti plaćanja iste?
  5. Bio spreman ili ne ide na ročište, samo da skinem tu brigu već. Apsolutno, posljedice se moraju snosit! A što se pismenog očitovanja tiče; nismo se razumjeli. Naime ono što sam mislio jest da li je uz osobnu prisutnost na ročištu dobro istovremeno priložiti i pismeno očitovanje?
  6. Zašto da odgodi ročište, nema za to razloga! A zašto bi se pismeno očitovao, možda zbog toga da ga se ne gleda kroz prizmu 2g/kg, jer to nije, naime postoji puno više pozitivnjih i konstruktivnijih stvari u životu od prometne nesreće koja je završila na najbolji mogući način, bez ikakve ozljede ikoga, koje ga opisuju i čine, tako da.. ne radi se tu o izvlačenju nikakvom! Stara kineska poslovica kaže da nije budala onaj koji pogriješi, već onaj koji istu grešku ponovi. Moram priznati da sam iznenađen nekim od ovdašnjih komentatora, neki su spominjali promjenu mjera odgoja, psihologe, psihijatre, sada čitam i o rekorderima, itd. .. malo previše ironije i kapricioznosti za mene. __________________________________ Dakle, kada sam govorio o pismenom očitovanju; da li je poželjno pismeno se očitovati o cijelome slučaju?
  7. Hoće netko molim vas odgovoriti?
  8. Upravo danas smo na kućnu adresu poštom primili Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Dakle, počinjeni prekršaj: iz članka 51., 199. stavak 1., 1., kažnjivo po članku 51., 199. stavak 5., 7., primjenom članka 294., 294. stavak 1., 2. Dakle radi se o izazivanju prometne nezgode uslijed utjecaja alkohola - 2 g/kg! Također je u privitku pristigao i poziv na pripremno ročište. Što se konkretno na istome može očekivati, te da li bi bilo poželjno sastaviti pismeno očitovanje o slučaju i da li se pri sastavljanju istog valja ograničiti konkretno na samu nezgodu ili je "bolje" opisati i cjelokupnu situaciju koja je dovela do nezgode, a i neke od osobnih stvari koje opisju samog okrivljenika? Hvala!
  9. Na kućnu adresu ce mi stici prekrsajna prijava, a kako je policajac rekao, kazna je 500 kuna! Nešto sam čitao zakon, i na tu kaznu nisam nigdje naišao, koliko sam proucio prvo sam morao na licu mjesta morao otkloniti kvar, a ukoliko to nije moguće policajac me trebao isključiti iz prometa uzevši mi registarske oznake, i to je to.Mozda sam u krivu..
  10. ..dakle, mimoilazeci se sa policijskim autom primjetili su da mi ne radi jedno svijetlo na automobilu, okrenuli su se odmah iza mene i upalili rotirajuće svijetlo, te me zaustavili.. ..zanima me koja je posljedica toga što mi svjetlo nije radilo? A poslije cu vam reci što mi je policajac rekao, kako me je kaznio! Hvala!
  11. Dobra večer! Zanima me da li se zabrana upravljanja vozilom, dakle nakon presude, odnosi na kategoriju kojom je prekršaj skrivljen ili na zabranu upravljanja vozila svih kategorija?
  12. Ok! A koliko obično treba da nalog dođe, od trenutka prometne? Zar štetu na autu ne procjenjuje samo osiguranje, zar je i to otegotna okolnost i gleda se kod prekršaja, zar nije sam po sebi prekršaj sa materijalnom štetom dovoljno? Što je regresni zahtjev? Štata; ulupljena zadnja vrata, razbijeno staklo i vjerojatno poluosovina i kotač pošemereni!
  13. Znači oko 6000 kuna, i oduzimanje dozvole! Sin ima 23 godine, a vozačku ima 5 godina!
  14. Molio bih za savjet. Sin (student) je u pijanom stanju sa 2.5 promila skrivio prometnu nezgodu sa materijalnom štetom, konkretno udario je parkirani auto. Što sada, kakve mu posljedice sljede, i što bi bilo najbolje reći na sudu da prođe što bezbolnije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija