Jump to content

Roro88

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ukoliko radim u danskoj i hrvatska i danska imaju dogovor da nema dvostrukog oporezivanja, ako sam odjavljen na poreznoj nakon zadnjeg posla u hr i nisam vlasnik nikakvpg stana da li trebam ili sam trebao ranije, otići u poreznu da ispunim obrazac o nerezidentnost tako da me se ne oporezuje dvostruko?? Čovjek koji obračunava poreze mom poslodavcu i meni nije me dvostruko oporezovao zbog tog sporazuma. Zanima me da li je to obrazac samo za one koji idu u zemlje gdje postoji dvostruko oporezivanje? Unaprijed hvala
  2. Rečeno mi je u Fini da ona ima 8 dana nakon blokade da otvori zaštićeni račun da se ovrha ograniči na 2/3 mirovine. Njena je mirovina bila na nuli. No svejedno je sve preuzeto (u minus)?
  3. Nakon što je moj posljednji živući roditelj umro kad sam imala 22 nisam nekoliko godina bila u sposobnosti da plaćam sve račune, vlasnik stana, baka, je plaćao samo ratu za otplaćivanje stana a za sve drugo je bilo snađi se druže. Predlagala sam i iznajmljivanje no "nitko neće se kurvati u njenom stanu", nije htjela ljude koje ne poznaje u svom stanu. Ja sam plaćala ono što sam mogla, od sezone bi ostavljala sa strane i radila bih na crno ostatak godine jednom tjedno za 100 kn dnevno, bolje išta nego ništa. Svejedno to nije bilo dovoljno. S vremenom dobila sam posao, na određeno, ali ostavili su me za stalno, na određeno, znate kako ide, svaki mjesec novi ugovor. Svejedno ja nisam mogla plaćati sve račune opet, no definitivno više njih no prije. Minimalac nije baš bajan, no bolje to nego samo sezona. Sada je došla ovrha za pručuvu koja nije bila plaćana nekoliko godina, nisam 100% sigurna no to su bile 2-3 godine barem, 2 godine je bila sporadično plaćana. Nikakve papire za tu ovrhu nisam dobila, ništa što je na njeno ime dolazilo nisam ni mogla podizati i koordinacija dobivanja njene osobne da se na vrijeme dođe do pošiljke nije bila uspješna često, ja živim u gradu a ona na selu. Izgleda da je nakon godine dana ovrha došla, njena je mirovina blokirana. Njena kćer inače ide s njenom mirovinom u minus 2400 da ju podigne, kada mirovina legne onda je na nuli. Teta (njena kćer) mi je rekla da kada je zadnji put provjerila stanje na računu bilo je na nuli, pa me uz ostale stvari zanima i kako je moguće napraviti ovrhu ulažanjem i minus na račun. Nedavno sam imala ovrhu od 600 kn i nije se mogla naplatiti jer sam već oko 200 kn bila u minusu, banka mi je rekla da moram do fine da njima dam dopuštenje da mi uđu u minus na račun da se ta ovrha naplati, što sam naravno i napravila. Znači ni moja baka, niti itko povezan sa stanom koliko znam nije u ruke dobio nikakav papir u vezi s tom ovrhom niti je na ikakav način informiran no to je svejedno prošlo, i po riječima moje tete cijelu joj je plaću fina podigla da se ovrha koja je veća od njene mirovine naplati.... je li to uopće moguće i legalno? Također, da li je moguće ići ovrhom za račune starije od jedne godine, te može li se itko na to žaliti? Na mene, osobu koja nije vlasnik stana, koja samo živim u stanu i plaćam sve račune koje mogu plaćati (osim rate otplaćanja stana koje ona plaća jer tako želi) da li je uopće moguće prebaciti dug, jer mi se govori da bi ga ja trebala preuzeti?
  4. 10-20,000kn. Nisam sigurna, nisam nikad znala koliko je točno trebao platiti za odvjetnika. U pismu od banke oko 10,000 kn je spomenuto. No tih 10,000 je bilo spomenuto u pismu za mene i njega, i sad mi nije jasno da li je to znači sveukupno oko 20,000 ili je to oko 10,000. Pitati za detalje ne mogu jer jednom jesam i samo mi je rečeno da mi se ništo osim kamate ne može reči jer nisam naslijedila taj račun, jer ga nisam vlasnik. Za parcele nitko nije baš zainteresiran no ja mislim da bi im vrijednost bi im bila veća od duga.
  5. Prije nekoliko godina nakon očeve smrti papire o njegovom vlasništvu sam s bratom na ostavinsku raspravu odnijela. Bankovni račun na koji mu je mirovina dolazila i još jedan prazni račun nisam. Na računu na koji mu je mirovina dolazila je bio jedan dug, kredit koji je podigao za plaćanje bratovog odvjetnika. Ostavinska je provedena i nekoliko manjih poljoprivrednih parcela smo ja i moj brat naslijedili. Odvjetnik banke u kojoj je taj dug je informirao oboje da se dug treba podmiriti, pola duga na svakog potomka. Da li je dug moj, moram li i ja preuzeti dio? Može li banka pokrenuti nekakvu drugu ostavinsku? Nisam s kreditom profitirala, bila sam protiv njega... da li će pasti na mene njegovo podmirivanje? (On je bio zadnji živi roditelj, ja sam bila bez posla i duže vrijeme nakon njegove smrti a zbog loše financijske situacije sam bila i faks prekinula jer otac nije mogao plaćati više, bila sm mlađa i nisam sve na raspravinsku donijela jer nisam sve odmah ni našla... )
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija