Jump to content

Marcelinho

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bila je sanitarna inspekcija, naplaćena je kazna za neodgovarajucu odvodnju 1000kn, ako sljedeci put opet bude isti prekršaj kazna je 3000kn. Također je Tvrtka upućena da izmjeri buku u okolini i mojoj kući. Još se čeka veterinarska i porezna inspekcija koje nisu bile. Moja pitanja u: u kojem vremenskom periodu on ima pravo napraviti odgovarajucu odvodnju? Od kada mu moze biti opet naplacena kazna za to? U kojem vremenskom periodu mora biti izmjerena buka? i od strane koga, tko mjeri?
  2. @drot13 Kada policija kaze da izvadim sve iz torbice ili dzepova npr, jesam li obvezan to napraviti? treba li im nalog za to?
  3. imam sličan problem, susjed ima hladnjaču pored mene i ventilacija zna biti jako glasna.. zna li netko sta zakon kaze?
  4. Da sumiramo jos samo Sanitarna- buka, glasni rashladni uredaj, neodgovarajuci sanitarni uvjeti, zbrinjavanje otpada (imaju jednu kantu za smece haha) Trzisna insp: neisticanje tvrtke Porezna: prijavljena su 4 radnika, a ja ih vidim barem 6 Kome da saljem provjeru o postojanju dozvole za preradu mesnih proizvoda, i kome od navedenih da spomenem da vozila u kojem se prevoze proizvodi nemaju rashladne uredaje? Ako netko ima slicna iskustva nek se ne srami podijeliti ih
  5. Dakle u slucaju da se ponovi buka u ranim jutarnjim satima ili kasnim vecernjim, mogu zvati policiju i oni ce napraviti zapisnik? Kome saljem prijavu za buku? Zahvaljujem se na odgovorima!
  6. Dakle firma je d.., registrirana je na adresu kuca do mene. Na kuci i oko kuce nema nikakvih naznaka, obiljezja, tabli i slicno koje bi oznacavale ime tvrtke oib i slicno, mora li po zakonu to imati? Nadalje, zelite reci da u stambenoj ulici netko moze dobiti dozvolu za proizvodnju i preradu mesa, a ne mora imati odredeno radno vrijeme? Jer radnici nekada dolaze u 5 ujutro i lupaju kašetama, tovare kombi i slicno. Jedan detalj, kada je objekt graden, vlasnim je trazio susjede za potpis suglasnosti, ali je bilo navedeno skladiste, a ne prostor za preradu mesa i sl.
  7. Imamo jako lose susjedske odnose da, ali nismo se shvatili bas dobro. Najvise me zanima, buduci da je na toj adresi sjediste firme i proizvodnja, ali nema poslovnice ili ispostave nekakve, kakvi zakoni vrijede? Mora li imati radno vrijeme koje se postiva? Mora li imati oznake na adresi? Mogu li zaposlenici dolaziti kad god zele? Moze li vlasnik raditi kad god zeli?
  8. Pozdrav svima, Zivim u stambenoj ulici u mirnom kvartu, u ulici su sve kuće. Moj susjed u sklopu svoje kuce u podrumu ima hladnjacu u kojoj ima preradu sirovog mesa (kamionom dodu polovice, izadu pljeskavice i cevapi ). Na tu adresu je registrirana firma koju izmedu ostalog ima djelatnost prerade i pripreme mesa, medutim na toj adresi nema nikakve oznake firme, radnici (koji vjerojatno nisu ni prijavljeni) dolaze i odlaze po potrebi (nekad po noci, nekad rano ujutro, nema naznacenog radnog vremena kojeg bi se oni pridrzavali, naravno sva ta buka i nemir mi smetaju, kako je to regulirano zakonom s obzirom da to nije objekt u smislu prodavaonice nego cisto kao pogon? Kakve su moje opcije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija