Jump to content

neznalica2

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prema informacijama koje imam proglasili su bankrot. Mislim da još oni u nekom njemačkom uredu moraju prikazati dugovanja koja imaju.
  2. imam turističku agenciju u HR, te mi je jedna strana agencija u Njemačkoj ostala dužna. U međuvremenu se agencija iz Njemačke zatvorila. Zanima me koji je način da naplatim dugovanje iz HR? Unaprijed zahvaljujem
  3. ispit za voditelja poslovnice možeš položiti na fakultetu u Opatiji, traje 5 dana i nije ga problem položiti. Kako dolazim iz te struke i sam imam agenciju, zanima me da li si baš sigrna da želiš otovoriti agenciju, pogotovo ako nemaš nikakvog iskustva?
  4. Situacija je slijedeća, iza moje kuće postoje dva vrta koja su u vlasništvu grada. Jedan je obrađivala moja baka dok je bila živa, znači skoro 40 godina. Drugi vrt koji je odmah do tog prvog vrta je vlasništvu grada i koji gravitira kući koja je tkđ u vlasništvu grada, a u kojoj nitko ne živi. Eh sad ja želim kupiti oba dva vrta. Prvi mogu bez problema, ali me zanima drugi vrt. U gradu su mi rekli da oni prodaju zemlju po toj i toj cijeni. Zanima me ako ja zatražim da mi se proda ta zemlja, izađe natječaj, ja ponudim najbolju cijenu da li mi itko može praviti probleme. Naime tu kuću povremeno provjetrava neki čovijek te je u zadnjih godinu dana posadio neka 4 stabla maslina i napravio rošitlj. U stvari mišljenja sam da ako nije obrađivao taj vrt u zadnjih 20 godina, ne vidim da bi on mogao polagati neka veća prava na taj vrt od mene. Oba dva vrta se vode kao dvorišta. Unaprijed zahvaljujem na dogovorima i savijetima.
  5. Dobio sam spor zbog prijevare, kao on je mene prevario jer nije platio račune, sad ga moram tužit za nadoknadu štete.Osim toga jel moguće da mi nije došla ovrha i to od t-coma ni nakon cca 4 godine??? Kakav je postupak uopće kod ovrhe?
  6. Imao sam neke neplačene račune od t-coma koje su glasile na mene a ja ih nisam napravio nego druga osoba. Kako sam izgubio parnicu, normalno moram platiti t-comu. Presuda je bila 2003 ili 2004 godine. Međutim ja još ništa nisam dobio nit sam platio pa me strah ovrhe, te me zanima da li ta presuda zastarjeva ili...? P.S. u sudskoj tužbi koju sam ja podnio protiv te osobe koja je napravila te račune u moje ime ja sam dobio tu sudsku parnicu, te me zanima da li mi može kako ta parnica pomoći u cijelom ovom mučnom slučaju.
  7. U predmetu podjele zemlje tatina sestra je podnijela zahtjev za podjelom zemlje. E sad na tatinom prvom pozivu piše predlagatelj je tatina sestra, predloženik je tatin brat, radi diobe. na drugom pozivu piše sve isto osim onog RADI sad piše radi razvgnuća. Kako mi je tata pomorac mi smo za prvi poziv obavijestili sud da on nemože prisustvovati, a ovaj drugi poziv je za 11 mj. Sad me zanima koja je razlika između te diobe i razvrgnuća, te šta mogu očekivati od toga?
  8. A gdje onda mogu dobiti točnu i ukupnu službenu kvadraturu kuće, u slučaju da je hoču prodati? Primjerice, ideja mi je kuću etažirati napraviti tri stana po 50 m2 i prodati stanove pojedinačno. Da li je to uopće izvedivo?
  9. Gdje mi piše da je kuća etažirana? Piše mi KUĆA I DVOR 111 m2, od toga kuća 62 m2, dvorište 49 m2, Piše mi broj čestice xy, oznaka zemljišta: kuća i dvor, površina 111 m2, a pod primjedbe je prazno. Hvala!
  10. Imam kuću od tri etaže, svaka etaža ima 50 m2, znači ukupno 150 m2. U ZK ulošku mi stoji da je 62 m2, šta da radim da mi se upiše i ostalo? Naime kuća je oduvijek takva, znači i prije '68, bez ikakvih izmjena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija