Jump to content

bojansm

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imao bih pitanje u vezi s dvojbom koju imam. Naime, žena i ja uskoro očekujemo rođenje prvog djeteta, a pošto sam ja hrvatski državljanin, dijete će imati pravo upisa u knjigu hrvatskih državljana, također. Kada sam ja podnosio zahtjev, to sam radio u konzulatu u Subotici, jer živimo u Novom Sadu. Konačno pitanje - da li je upis djeteta u knjigu državljana moguće obaviti izravno u Zagrebu? Ako jeste da li sve može završiti u jednom danu ili je potrebno zasebno ići još jednom po rješenje. Iskreno, ako je moguće sve obaviti u jednom odlasku do Zagreba i ako je procedura kraća i brža nego preko konzulata (što je skoro sigurno), ja bih se odlučio za tu opciju.
  2. Ja sam u Subotici, jer imam prebivaliste u Novom Sadu.
  3. Htio bih pitati da li rjesenje o primitku, moze biti i pozitivno i negativno, da znam da li da se nadam cemu? Naime, danas sam dobio poziv od HR konzulata iz Subotice da dodjem po rjesenje o primitku u hrvatsko drzavljanstvo. Na moje pitanje da li je rjesenje pozitivno, sluzbenica se nasmijala i odgovorila ovim rjecima - "ja Vam nista nisam rekla". Naravno da je malo reci da sam uzbudjen zbog svega, ali cu morati sacekati ponedeljak. Zahtjev za stjecanje hrvatskog državljanstva sam podnio u 12. mjesecu 2015., od tada nisam dobijao zahtjeve za nadopunu i evo danas poziv. Od dokumenata sam podnio: - bakinu domovnicu - maminu domovnicu - domovnicu rodjene sestre - dedinu vojnu knjizicu - mamin index - moj upis u poseban biracki spisak iz ozujka 2013. - jos par dokumenata, manji bitnih rekao bih, ne mogu se svega sjetiti...
  4. Molio bih, ako mi neko moze pomoci. Nigdje ne mogu pronaci da li postoji nekakav zakonski rok u kom mup Hrvatske mora donijeti rjesenje na zahtjev za drzavljanstvo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija