Jump to content

Tin123

Korisnik
 • Broj objava

  137
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Tin123

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dobra večer... Molim za pomoć... Susjed je 1994.godine s HZZO-om sklopio Ugovor o prodaji stana na kojem postoji stanarsko pravo u kojem stoji da će u 211 rata, do 15-og u mjesecu, sljedećih 18 godina otplatiti stan (stan je trebao biti otplaćen do 2012.godine). Do 2005. godine rate za stan su plaćane (ukupno 111 rata je plaćeno), od tada rate više nisu plaćane i ostalo je 100 neplaćenih rata cca. 20 000kn. Tek 2017.godine HZZO šalje dopis u kojem potražuje dugovanje preostalih rata odnosno glavnica cca. 20 000kn uz zakonske zatezne kamate 22 000kn (može li iznos zakonskih zat
 2. Imamo još par dana vremena za žalbu... Dali žalbu treba pisati odvjetnik ili možemo i sami? Može li pomoć oko žalbe? Znači bez obzira na odluku suda ponovno pokretanje jednostavnog stečajnog postupka može biti tek za 5 god dok stečajnog 10 god?
 3. To u principu znači da bez obzira na odluku suda, bila pozitivna ili negativna, jednostavni stečajni postupak može se pokreniti 5 godina nakon odluke suda dok stečajni postupak nakon 10 godina. Molim da me ispravite ako sam krivo skužio.
 4. Riječ je o glavnom stečaju... Odbijenicu od Suda smo dobili uz obrazloženje da na obrascu Plan ispunjenja obveza nismo naveli iznose za isplatu, rokove isplate i način ispunjenja obveza prema svakom vjerovniku . U obrascu smo naveli po svakoj točki iznose za isplatu od 0,00kn, rokove isplate stavila sam po svakoj točki da nema roka za isplatu i način ispunjenja obveze stavila sam isto po svakoj točki da nema. Znači da su sve stavke popunjenje, i ipak nisu ostale prazne kako piše u odbijenici. Navela bi da je ta osoba bez posla i da nema nikakvih primanja, živi u kućanstvu s mamom i t
 5. Dobar dan.... Može li se kad se dobije od Suda odbijenica za stečaj ponovno kroz neko vrijeme ponovno napraviti Zahtjev za stečaj?
 6. Tin123

  Tabularna izjava

  Znači ja, mama i taj "treći" sada smo vlasnici svatko u jednoj trećini...taj "treći" želi pokrenuti razvrgnuće suvlasničke zajednice (ispravite me ako sam krivo napisala), kako ide postupak oko toga...imamo li ja i mama kakva veće prava od njega s obzirom da nas dvije činimo 2/3 skupa npr. mora li sud najprije nama ponuditi kupnju njegovog dijela ili nešto slično...što bi meni i mami bilo najprihvatljivije s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo...
 7. Tin123

  Tabularna izjava

  U članku III. stoji....Prodavatelj(i) ovlašćuje(u) kupca(e) da, bez bilo kakvog daljnjeg pitanja ili odobrenja, može(gu) u zemljišnim knjigama ili u drugim javnim očevidnicima ishoditi uknjižbu prava vlasništva kupljenih nekretnina iz točke I. ovog ugovora na svoje ime. Vjerovatno onda po ovom članku može se upisati...
 8. Dobar dan, Moje pitanje je sljedeće: Ja, mama i brat smo vlasnici jedne nekretnine, svatko u 1/3. Moj brat je svoj dio prodao na način da je kupio obrazac u Ugovor o kupoprodaji nekretnina u NN novinama i popunio ga sa kupcem i nakon toga su ga ovjerili kod javnog bilježnika. Na obrasce je ispisano sve osim da se radi o 1/3. Tabularna izjava nije potpisana. Zanima me jeli se kupac mogao uknjižit u gruntovnici ako nema tabularne izjave?
 9. Tin123

  Razgovor s kamatarom

  Dobar dan.... Nedavno je kamatar prodao stan koji je oduzeo mom bratu fiducijom... Kamatar je 01.04.2016. predao pravo na uknjižbu za pravo vlasništva, a 02.11.2018. predano je pravo na uknjižbu za nove vlasnike, ali još nisu uknjiženi. Zanima me na koji način mogu provjeriti jeli kamatar: - platio stan porez na stan i u kojem iznosu, - jesu li ti novi kupci dobili porezno rješenje i koliko oni moraju platiti poreza, - jeli kamatar obavezan platiti porez i prirez na dohodak od imovine s obzirom da još nije prošlo 3 godine od kad je nabavio nekretninu.
 10. Tin123

  Legalizacija objekta

  Dobar dan... Danas su mi se javili iz Državne geodetske uprave u Rijeci... Rješenje i elaborat su mi našli, ali nažalost na Rješenju ne postoji akt o gradnji..ako želim kopiju Rješenja i elaborat moram doći osobno k njima. Čovjek s kojim sam se čula uputio megruntovnicu da dignem povijesni vlasniči list, odnosno da vidim tko su sve prije nas bili valsnici pa da s tim podacima u zgradi urbanizma probam vidjeti ima li uporabna dozvola ili ne.
 11. Tin123

  Legalizacija objekta

  Što se tiče katastra... s obzirom da mi objekat nije u mjestu gdje stanujem nego u drugom gradu na koji način da zatražim upravno i rješenje i elaborat, dali to moram baš zatražiti tamo gdje mi je objekat ili mogu u i u svom gradu? Ako moram tamo gdje mi je objekat postoji li nekekav zahtjev da mogu preko maila zatražiti? p.s. vidila mail, hvala
 12. Tin123

  Legalizacija objekta

  Što ako se ne spominje akt za gradnju i oznaka, što da tada napravim? Dali znači ako uspijem ishodovati Uporabnu za građevine izgrađene na temelju akta izdanog do 2007. ne moram predavati Zahtjev za legalizaciju?
 13. Tin123

  Legalizacija objekta

  Kako mogu provjeriti kad je objekt izgrađen? Ja mislim da nije prije 68, ali da budem sigurna.
 14. Tin123

  Legalizacija objekta

  Znači moram ići u područni ured za katastar gdje se objekt nalazi. Može li se to riješiti u jednom danu ili se mora čekati?
×
×
 • Napravi novi...