Jump to content

Tin123

Korisnik
  • Broj objava

    138
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tin123 objavio

  1. Dobra večer... NIsam se ranije javljala jer se nije ništa događalo.... Sve se pokrenulo ponovno od jeseni 2020.god. (5parnica), 24.05.2021. čitanje presude u kojoj sam proglašena krivom. Čekam presudu na kućnu adresu pa ću ovdje staviti bez podataka. Na prvoj parnici su samo čitani dijelovi spisa, druga parnica ispitivanje policajca, treća ispitivanje žene koja vodi prodavaonicu Konzum, četvrta ispitivanje oštećenog i peta moja obrana. S tim da su od Konzuma iz Zagreba (tehničke službe Konzuma) službeno traženo dio koji kamera pokriva i dali se na kameri vidi mimika lica. Iz dopisa Konzuma sve je išlo meni u prilog, slike koja sam priložila iz kojih je vidljivo koji dio kamera pokriva Konzum je potvrdio da su istinite, a na ispitivanju policajca policajac je rekao da je vidio kako sam se ja nakon prelaska ceste nasmijala i da nisam djelovala prestrašeno no međutim iz dopisa Konzuma napisano je da se na kameri ne može viditi mimika lica tako da je i to meni išlo u prilog. Uglavnom skroz sam razočarana radom suda, pet parnica koje su me koštale cca 20.000kn (odvjetnik), sudski troškovi koje moram platiti 850kn i još me oštećeni može u parničkom postupku tražiti 30.000kn ako sam dobro skužila kako nekakvu odštetu njemu. Čak se i odvjetnica oštećenog zgražala da sam proglašena krivom.
  2. Dobra večer... Molim za pomoć... Susjed je 1994.godine s HZZO-om sklopio Ugovor o prodaji stana na kojem postoji stanarsko pravo u kojem stoji da će u 211 rata, do 15-og u mjesecu, sljedećih 18 godina otplatiti stan (stan je trebao biti otplaćen do 2012.godine). Do 2005. godine rate za stan su plaćane (ukupno 111 rata je plaćeno), od tada rate više nisu plaćane i ostalo je 100 neplaćenih rata cca. 20 000kn. Tek 2017.godine HZZO šalje dopis u kojem potražuje dugovanje preostalih rata odnosno glavnica cca. 20 000kn uz zakonske zatezne kamate 22 000kn (može li iznos zakonskih zateznih kamata prelaziti iznos glavnice po zakonu?), međutim kako podatci o stanu (broj ulaza, kat, kvadrati...) nisu bili točni poslan je prigovor na navedeni dopis. Odgovor na prigovor nikad nije dobio. Prije par dana od Općinskog suda stiže Poziv tuženiku da podnese odgovor na tužbu (rok 30 dana). HZZO pokrenuo je tužbu preko Općinskog suda u kojoj traži da sud donese presudu po kojoj će se sudskom prodajom založenog stana, a tuženik se može osloboditi prodaje stana ako namiri ukupan iznos naveden u zahtjevu. S obzirom da od 2005.godine od kada nisu plaćane rate HZZO nije poslao niti jednu opomenu čak ni kad je kredit trebao isteći 2012.godine nikakav dopis nije stigao tek su prvi put poslali 2017.godine dopis u kojem traže da se plati navedeno dugovanje sa zeteznim kamatama, jeli to po Zakonu? Dali postoji kakva mogućnost da je dugovanje otišlo u zastaru nakon toliko godina? Koji je sljedeći korak koji Sud može poduzeti? Koja bi bila najpovoljnija opcija za susjeda osim plaćanja rata? Što bi bilo pametno dodati u Odgovoru na tužbu koju mora dostaviti na Općinski sud?
  3. Imamo još par dana vremena za žalbu... Dali žalbu treba pisati odvjetnik ili možemo i sami? Može li pomoć oko žalbe? Znači bez obzira na odluku suda ponovno pokretanje jednostavnog stečajnog postupka može biti tek za 5 god dok stečajnog 10 god?
  4. To u principu znači da bez obzira na odluku suda, bila pozitivna ili negativna, jednostavni stečajni postupak može se pokreniti 5 godina nakon odluke suda dok stečajni postupak nakon 10 godina. Molim da me ispravite ako sam krivo skužio.
  5. Riječ je o glavnom stečaju... Odbijenicu od Suda smo dobili uz obrazloženje da na obrascu Plan ispunjenja obveza nismo naveli iznose za isplatu, rokove isplate i način ispunjenja obveza prema svakom vjerovniku . U obrascu smo naveli po svakoj točki iznose za isplatu od 0,00kn, rokove isplate stavila sam po svakoj točki da nema roka za isplatu i način ispunjenja obveze stavila sam isto po svakoj točki da nema. Znači da su sve stavke popunjenje, i ipak nisu ostale prazne kako piše u odbijenici. Navela bi da je ta osoba bez posla i da nema nikakvih primanja, živi u kućanstvu s mamom i tatom s tim da mi samo tata ima mirovinu oko 2.500,00kn. To je jedan od razloga zbog čega sam tako ispunila te tri navedene stavke, a drugi razlog je to što sam išla u Finu kod gospođe koja vodi savjetovanje oko stečaja potrošača i upravo mi je ona to tako savjetovala kad sam joj objasnila kompletnu situaciju. Navedena gospođa je tako predala tri stečaja kao posrednik i sva tri stečaja Sud je odobrio (predmeti od gospođe bili su kod jedne sutkinje, a naš je predmet završio sada kod druge – ovo sam dodala jer isto smatram kao jedan od razloga zašto smo dobili odbijenicu, svaki Sudac individualno donosi odluke). Od siječnja 2019.godine Fina nije više obvezna biti posrednik u stečaju potrošača i zbog toga mi je ta gospođa savjetovala da ta osoba preda stečaj na Sud kao fizička osoba bez posrednika. Meni i dalje nije jasno kako sam navedene stavke trebala pupuniti !!! U međuvremenu je pokrenut i jednostavni stečajni postupak od kojeg još nema nikakvog odgovora s tim da su u glavnom stečajom postupku navedeni svi dugovi (uključeni su dugovi i iz jednostavnog stečajnog postupka i ostali), dok kod jednostavnom stečajnog postupka su samo do 20.000kn.
  6. Dobar dan.... Može li se kad se dobije od Suda odbijenica za stečaj ponovno kroz neko vrijeme ponovno napraviti Zahtjev za stečaj?
  7. Znači ja, mama i taj "treći" sada smo vlasnici svatko u jednoj trećini...taj "treći" želi pokrenuti razvrgnuće suvlasničke zajednice (ispravite me ako sam krivo napisala), kako ide postupak oko toga...imamo li ja i mama kakva veće prava od njega s obzirom da nas dvije činimo 2/3 skupa npr. mora li sud najprije nama ponuditi kupnju njegovog dijela ili nešto slično...što bi meni i mami bilo najprihvatljivije s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo...
  8. U članku III. stoji....Prodavatelj(i) ovlašćuje(u) kupca(e) da, bez bilo kakvog daljnjeg pitanja ili odobrenja, može(gu) u zemljišnim knjigama ili u drugim javnim očevidnicima ishoditi uknjižbu prava vlasništva kupljenih nekretnina iz točke I. ovog ugovora na svoje ime. Vjerovatno onda po ovom članku može se upisati...
  9. Dobar dan, Moje pitanje je sljedeće: Ja, mama i brat smo vlasnici jedne nekretnine, svatko u 1/3. Moj brat je svoj dio prodao na način da je kupio obrazac u Ugovor o kupoprodaji nekretnina u NN novinama i popunio ga sa kupcem i nakon toga su ga ovjerili kod javnog bilježnika. Na obrasce je ispisano sve osim da se radi o 1/3. Tabularna izjava nije potpisana. Zanima me jeli se kupac mogao uknjižit u gruntovnici ako nema tabularne izjave?
  10. Dobar dan.... Nedavno je kamatar prodao stan koji je oduzeo mom bratu fiducijom... Kamatar je 01.04.2016. predao pravo na uknjižbu za pravo vlasništva, a 02.11.2018. predano je pravo na uknjižbu za nove vlasnike, ali još nisu uknjiženi. Zanima me na koji način mogu provjeriti jeli kamatar: - platio stan porez na stan i u kojem iznosu, - jesu li ti novi kupci dobili porezno rješenje i koliko oni moraju platiti poreza, - jeli kamatar obavezan platiti porez i prirez na dohodak od imovine s obzirom da još nije prošlo 3 godine od kad je nabavio nekretninu.
  11. Dobar dan... Danas su mi se javili iz Državne geodetske uprave u Rijeci... Rješenje i elaborat su mi našli, ali nažalost na Rješenju ne postoji akt o gradnji..ako želim kopiju Rješenja i elaborat moram doći osobno k njima. Čovjek s kojim sam se čula uputio megruntovnicu da dignem povijesni vlasniči list, odnosno da vidim tko su sve prije nas bili valsnici pa da s tim podacima u zgradi urbanizma probam vidjeti ima li uporabna dozvola ili ne.
  12. Što se tiče katastra... s obzirom da mi objekat nije u mjestu gdje stanujem nego u drugom gradu na koji način da zatražim upravno i rješenje i elaborat, dali to moram baš zatražiti tamo gdje mi je objekat ili mogu u i u svom gradu? Ako moram tamo gdje mi je objekat postoji li nekekav zahtjev da mogu preko maila zatražiti? p.s. vidila mail, hvala
  13. Što ako se ne spominje akt za gradnju i oznaka, što da tada napravim? Dali znači ako uspijem ishodovati Uporabnu za građevine izgrađene na temelju akta izdanog do 2007. ne moram predavati Zahtjev za legalizaciju?
  14. Kako mogu provjeriti kad je objekt izgrađen? Ja mislim da nije prije 68, ali da budem sigurna.
  15. Znači moram ići u područni ured za katastar gdje se objekt nalazi. Može li se to riješiti u jednom danu ili se mora čekati?
  16. Kod mene je situacija malo složenija, ali potrudit ću se ukratko opisati... Radi se o objektu u kojem žive podstanari i oni žele kupiti taj objekt kreditom. Koliko sam čitala po internetu objekt mora imati kompletne papire da bi se mogao dignuti kredit za njega. Gdje bi ja i na koji način ustvari mogla provjeriti dali imamo što od papira što se tiče objekta? Mi smo objekt naslijedili i zbog toga imamo samo vlasnički list.
  17. Nismo. Može li se sada podnijeti? Koje su sankcije ako se sada podnese?
  18. Poštovani, Moj problem je sljedeći pa Vas molim za mišljenje... Pokrenila bi legalizaciju objekta, od dokumentacije imama samo vlasnički list (1/3 vlasništva je moja, 1/3 mamina, 1/3 od osobe x).... Zanima me od čega kreniti s obzirom da mi se objekt ne nalazi u mjestu u kojem živim...
  19. To je po mom mišljenju trebalo već odavno uvrstiti u Zakon, jer ovako državni odvjetnici nisu kontrolirani od nikog i nikom ne odgovarju za svoje postupke.
  20. Jutro... Moje pitanje je sljedeće: s obzirom da još ništa nismo dobili od Županijskog suda vezano za žalbu ima li kakav način da se to može ubrzati. Razmišljala sam da odemo do Županiijskog suca i s njim ljudski razgovaramo i objasnimo mu cijelu našu situaciju, ne znam jeli to pametno?
  21. Jutro... Jučer je bilo ispitivanje. Došla su sve trojica i odgovarali su na pitanja. Bio je naš odvejtnik, ali tata i brat nisu išli. Odvjetnik mi je jučer preko telefona rekao da od prvog kamatara nije uspio ništa izvući (što je fiducijom uzeo stan i sada nakon svega glumi žrtvu, vodi se na bolovanju i sređiva papire za mjirovinu), drugi kamatar je svašta brbljao (što je fiktivnim kupoprodajnim ugovorom došao do 1/3 kuće), dok treći - utjerivač dugova ima nekakvu svoju priču koja baš nema nekakvog smisla, ali on se držao nje. Na kraju je naš odvjetnik ostao sa Sucem koji mu je rekao da mu nije jasno kako je državna odvjetnica odbacila prijavu protiv njih trojice na temelju samo njihovog ispitivanja bez da ima ijedan drugi argumet. Zapisnike ćemo dobiti u ponedjeljak pa kad ih pročitam prokometirat ću ih ovdje.
  22. Poštovani, Ne znam jesmo li se dobro razumijeli...optužnica je podignuta protiv tate i brata zbog fizičkog sukoba koji je izbio između kamatara i njih. Optužnica protiv kamatara nije podignuta, ODO donijelo je Rješenje o obustavljanju istrage. Uzeli smo odvjetnika za cijeli slučaj, prvi kojeg smo našli po preporuci nije se baš previše zalagao, a sa ovim drugim isto ne mogu reći da smo zadovoljni. Teško je naći nekoga tko će se baš ozbiljno uzeti toga, naše iskustvo je takvo da smo samo plaćali, a niti jednu pozitivna stvar u našu korist nije donesena. Što se tiče privatnog progona, to će tek krenuti, sada je prvo ispitivanje njih troijice, a ukojem će smjeru ići vidit ćemo. Ali je odvjetnik isto rekao da nemamo šanse jer su njih trojica, a s druge strane je samo moj brat, a što se tiče dokaza sve je njegova riječ protiv njihove. U medije za sada nismo izlazili, ali vidit ćemo u budućnosti kako će biti. Do kad ćemo se moći boriti nemam pojma. Ta nepravda koja se događa ubija te psihički i jednostavno nemaš snage za dalje. Žalosno je to kad prijaviš ljude takvog karaktera, a onda nemaš zaštitu niti Suda niti policije i na kraju ispadaš još ti u jednu ruku kriminalac, a ustvari boriš se protiv kriminala.
  23. Ne, nikakvu obavijest od Suda brat nije dobio. Glede fiducije, ZK je upisana na pravoj adresi, cijeli opis stana je prepisan sa vlasničkog lista jedino ta adresa nije točna. Ali meni non stop u glavi zvoni ta adresa, dali i ona nebi trebala biti ispravna, ipak je to dokument koji ima "težinu" na Sudu. ne znam jesam li se dobro izrazila, ali nadam se da me razumijete.
  24. Dobar dan... Htijela bi pitati sljedeće: - u vezi privatnog progona kojeg je preuzeo brat - odvjetnik je obavijestio tatu i brata da su kamatari (njih 3) dobili poziv za ispitivanje i da oni kao odvjetnici tate i brata moraju tamo biti prisutni. Mene saada zanima dali moraju biti samo odvjetnici ili moraju biti tata i brat isto tamo? Dalje me zanima ako mi tko može detaljnije objasniti koje se sve radnje poduzimaju vezano za privatni progon? S tim da je odvjetnik odmah naglasio tati da mi nemamo nekakve šanse na Sudu s obzirom da je njih 3, a s druge strane samo moj brat? Koliko nam je dalje isplativo ići u to, ako već sad znamo da nemamo nikakve mogućnosti? Dali podošenje prijave za privatni progon može pomoći mom tati i bratu kod kaznenog postupka koji se vodi protiv njih za iznudu? - ovo pitanje se odnosi na fiduciju kojom je moj brat ostao bez stana - u fiduciji su navedeni podaci od stana prepisani s vlasničkog lista stana, ali je stavljena kriva adresa - stavljena je adresa kuće u kojoj žive moji roditelji, a ne adresa na kojoj se nalazi stan. Već sam to pitala na više mijesta i svi kažu da fiducija takva može proći, pa evo ovdje i Vas molim za mišljenje glede toga? Znam da je na Sudu svaka riječ odnosno slovo bitno pa mi nije jasno kako takav podatak koji se čini meni jako bitan, ustvari na Sudu kod nas nije bitan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija