Jump to content

tristessa

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tristessa objavio

  1. eh, da imam neku imovinu (pretpostavljam da se misli na nekretninu?) ne bi bila podstanar
  2. možete li mi još samo nešto razjasniti - ako netko recimo tuži osobu koja je nezaposlena, kako onda ta osoba plaća sudske troškove ili troškove nečijeg odvjetnika ako izgubi spor? ili se to sud ne tiče?
  3. da, nema rukopisa na uplatnici, to je tipska uplatnica na kojoj je sve naštampano... slažem se s vama felixx u nekim stvarima, osim u tome da je 100 kn trivijalan iznos - meni nije, u dvije i pol godine to je ukupno 3000 kn, to su mi dvije stanarine i ne mislim da je to mali novac. nemam plaću deset tisuća kuna, nažalost. i ne mislim da ću "samo podnijeti tužbu, a ona će pasti na koljena", zato se i raspitujem ovdje jer kao što sam već napisala, o pravu ne znam ništa, nikada u životu nisam bila na sudu ili imala neki sudski spor. a najgore od svega mi se čini da na kraju ispada da ona meni zaista za sve onda može reći da nisam plaćala - jer uvijek je moja riječ protiv njezine, ona se "ne sjeća" i slično... a kad ja poželim "pobuniti" se za nešto ne vrijedi samo moja riječ ili potpis na ugovoru nego moram imati dokaze
  4. ha, nisam plaćala uvijek u istoj pošti, tako da ne znam bi li to bilo izvedivo - ali ako je na uplatnici njeno ime, onda ispada da opet ništa ne garantira da sam ja plaćala pričuva je bila 100 kn mjesečno i bila je na uplatnici za vodu i smeće, ja sam u stanu bila dvije i pol godine, dakle ukupna suma je 3000 kn.
  5. a vrijedi li to onda i u "suprotnom smjeru"? recimo da ona kao vlasnik odluči mene zbog nečega tužiti? je li ona u boljoj poziciji samim time što je vlasnik stana, a ja u lošijoj zato što sam podstanar? ili mislite da je samo u ovom mom konkretnom slučaju tužba veliki rizik jer nemam opipljive dokaze?
  6. ma ja vam zahvaljujem na svakom savjetu, ja ne znam ništa o pravu i bojim se svega recite mi još samo ako znate - u kojem rasponu se otprilike kreću ti sudski troškovi?
  7. ali ako imam ugovor da sam bila u tom stanu - s datumima kad sam ušla i izašla iz njega - zar to nije dovoljno? mislim, po toj logici onda ispada da može reći da nisam ništa plaćala jer sam joj samo donosila poštambiljane odreske od uplatnica. teoretski, može reći da ih je plaćala i ona (a nije).
  8. a plaćala sam pričuvu kao što sam plaćala i sve druge režije - nisam kopirala uplatnice, ali jasno je da sam ih ja sve plaćala. zar ne postoji nijedan drugi način da ja to dokažem?
  9. pokušala sam, ali ona kaže da je to bio usmeni dogovor (a nije) i da sam se ja trebala bolje informirati, jer da sam ja poznavala bivše stanare "pa sam se mogla informirati kako ide plaćanje režija". u našem ugovoru o zakupu nema ni riječi o plaćanju pričuve. Ažurirano i nažalost, ja nemam više te uplatnice na kojima se vidi da sam uredno plaćala i pričuvu, jer sam po izlasku iz stana njoj dala sve uplatnice od svih režija. da li je to bitno ako ju želim tužiti?
  10. pozdrav, molim savjet: bila sam podstanar u jednom stanu 2 i pol godine. cijelo vrijeme sam ja plaćala pričuvu, ne znajući zapravo da je to dužnost vlasnika stana. iz stana sam izašla prije 3 mjeseca. mogu li ja tužiti vlasnicu stana zbog toga? imali smo ugovor napisan na običnom papiru, koji nije bio ovjeren kod bilježnika i u kojem nijednom riječju nije pisalo ništa o pričuvi, dakle plaćanje pričuve nije bio dio našeg dogovora, ni pismenog ni usmenog. ja sam glupa što sam ju plaćala, ali bila je dio računa za komunalne usluge i nisam nikako mogla platiti samo dio računa u pošti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija