Jump to content

prodo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zbog izgledne fizičke nemogućnosti prisustvovanja uvidu u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj u državnoj službi, zanima me imam li pravo, u smislu dolje navedenih odredbi, dati punomoć drugoj fizičkoj, poslovno sposobnoj osobi za uvid u dokumentaciju natječaja (što se obavlja nakon donošenja rješenja pa pretpostavljam da se tada primjenjuje zup, odnosno to postaje upravna stvar)? Ako je odgovor na gornje pitanje da, zanima me može li uvid u moju psihološku procjenu biti uključen u tu punomoć, odnosno ima li u tom slučaju opunomoćenik pravo uvida i u moju psihološku procjenu? I zaključno, može li mi netko napisati ukratko tekst kako bi trebala izgledati ta punomoć? Je li dovoljno napisati "Ja x, ovlašćujem y da u moje ime poduzima sve radnje opisane u članku 24. uredbe...", "Mjesto, datum, potpis i ovjera od javnog bilježnika"? Propisi: Uredba o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi https://uprava.gov.hr/UserDocsImages/Dr%C5%BEavna%20slu%C5%BEba/2012/250512Uredba%20o%20raspisivanju%20i%20provedbi%20javnog%20natje%C4%8Daja%20i%20internog%20oglasa%20u%20dr%C5%BEavnoj%20slu%C5%BEbi%20PRO%C4%8CI%C5%A0%C4%86ENI%20TEKST.pdf Članak 1. stavak 2 Članak 24. Članak 36. ZUP-a https://www.zakon.hr/z/65/Zakon-o-op%C4%87em-upravnom-postupku
  2. Ako netko može pomoći sa nekom skriptom iz ovršnog zakona bio bih zahvalan. Skripta mi treba za testiranje za posao koje će biti uskoro gdje je jedan od izvora ovršni zakon pa mi ne treba ništa preopširno. Na internetu sam pronašao npr. ovo: https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiJgs-8reDRAhUsM5oKHY4ECucQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nasciturus.com%2Fskripte%2FOVR%258ANO%2520PRAVO%2Fskripta-OVRSNO.doc&usg=AFQjCNF4S0QWnv4kH63a5L89hphwLEl6jg&bvm=bv.145063293,d.bGs Međutim, datum izrade word dokumenta je 2007. pa pretpostavljam da je od tada bilo većih promjena. Ako netko od pravnika ili ostalih koji posjeduju skriptu iz navedenog područja može pomoći, bio bih zahvalan.
  3. Pretpostavljam da bi ova tema prije spadala u ovaj podforum nego u radno pravo, a ako sam zeznio nek moderatori prebace. Evo par pitanja: Primjenjuje li se zoup kod natječaja za zapošljavanje u državnoj službi, jedinicama lokalne i područne samouprave? Točnije, mogu li se pozvati na članak 84. zoup-a i tražiti uvid u dokumentaciju vezanu za javni natječaj (dokumentaciju drugih kandidata, svoje i njihove testove, zapisnik sa intervjua i sl.) te istu umnožiti o svom trošku u cilju sastavljanja žalbe? Koji su rokovi za takvo nešto i je li dovoljno samo preporučeno poslati pisani zahtjev pozivajući se na taj članak? Općenito, gdje naći sudske presude tj. praksu iz navedenog područja? Neki drugi izvor osim ovoga? Godine presuda mi se čine poprilično stare. http://www.upravnisudrh.hr/praksa/frames.php Ova stranica mi se ne čini zadovoljavajuća zbog ograničenja u broju datoteka koje se može pogledati i slično http://www.iusinfo.hr/Default.aspx Ne vjerujem da te presude nisu javno dostupne svima samo mi treba pomoć oko pronalaženja istih. Unaprijed hvala svima.
  4. Da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Sezonski sam počeo raditi prije 15-ak dana na određeno vrijeme. Prijavljen sam na HZMO al još nisam potpisao ugovor sa poslodavcem (gradom). Javila mi se prilika za zaposlenje u struci (također na određeno) pa je moje pitanje: Ako u ugovoru (koji još nisam potpisao) postoji otkazni rok te poslodavac bude inzistirao na istom, mogu li ikako izbjeći isti s obzirom da na ugovor još formalno nije stavljen potpis? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija