Jump to content

Beatrix

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Beatrix objavio

  1. Zanima me gdje mogu provjeriti rjesenje o ostavinskom postupku po umrloj osobi ( druga zena pokojnog oca koja je umrla prije ostavitelja), tko su naslijednici i dali je novonastalo stanje upisano u zemljisne knjiga predpostavljam da se postupak vodio samo kod javnog biljeznika. Koji su dokumenti potrebni jer imam prvni interse u ostavinskom postupku po ocu , zahvaljujem Beatrix
  2. Postovani, prema etaznom elaboratu moj vlasnicki dio iznosi 49% a suvlasnika 51% u kuci s dva stana. Zanima me sto ti procenti znace i ima li vlasnik s 51% veca prava u odnosu na mene i koja ? (odrzavanje, popravci i koristenje skupnih djjelova i odlucivanje o upravljanjem s nekretninom na primjer prenamjena dosadasnjeg vrta u parkirno bez moje suglasnosti ?)
  3. Postovani, vodim postupak za etazirenje zgrade s dva stana koja je prema kupoprodajnom ugovoru u vlasnistvu svake stranke u 1/2 . Posto suvlasnici nisu htjeli sudjelovati u postupku pribavljanja potrebne dokumentacije za etazni elaborat, sud je rjesenjem nadomjestio njihovu volju tako da sam mogla prikupiti dozvole i izraditi elaborat . U medjuvremenu se je zamjenio sudac a protustranke s novim i novim zahtjevima kroz podneske ( onemogucavanje koristenje vrta koji koristim vec 52 godine i pretvaranje vrta u parking !) onemogucuju zavrsetak postupka. Zanima me dali u postupku etaziranja mogu izgubiti vec steceno pravo nad vrtom, i dali sudac na osnovu cinjenickog stanja mora donjeti odluku o upisu u zk. Posto sam bila primorana da financiram sve faze postupka ( gradjevinske uporabne dozvole, geo elaborat, etazni elaborat, vjestacenja ! ) imam li pravo na potrazivanje u slucaju da sudac prekine postupak i upiti nas u parnicu jer ne zelim da izgubi stecena prava koristenja vrta a protustranka ima zahtjev da pretvori svoj dosadasnji vrt u parking ( koji nikad nije koristila ko parking) a do kojega bi dolazila putem preko mog djela vrta u sirini 3 metra. Odvjetnik protustranke mi prijeti da ako na to ne pristanem da ce trazit da vec dogovoreni djelovi okucnice da postanu zajednicko vlasnistvo. Dali je postupak etaziranja uskladjen s evropskim pravnim redom i ima li nase pravosudje nadzor nad tim postupcima pred nasim sudovima ? Sto mi je ciniti u mom primjeru ?
  4. Postovani, Na koji nacin je moguce parcele opisne imenom ( napr. gomila, bura, ploca, sarica ) identificirat kao k.c i koji pravni postupci su potrebni da se upise u z.k. ? U Katastru Zadar receno mi je da oni nemaju te podatka. Po ostavinskom rjesenju iza djeda ostao je legat kao opisni pojam koji nije niti do danas upisan ( nekretnina je izgradjena i legalizirana! ). Otac je isto u svojoj oporuci ostavio parcele u opisnom obliku! S stovanjem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija