Jump to content

Vanda66

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Vanda66 objavio

  1. Što ako radnik nije pismeno upoznat sa time? Ima naljepnica i snimaju se ulazak/hodnik/kuhinja...ono što znamo?
  2. Proučavala sam malo detaljnije, za vrijeme bo nema samo prijevoza i prehrane.Sve ostale nagrade se mogu isplaćivati.
  3. Firma me traži potvrdu s mirovinskog - potvrda o podacima o stažu i plaći. Prilikom posljednjeg zapošljavanja, tražili su me onu elektroničku radnu knjižicu s HZMO,no nikada nisam čula da ovo traže. Na HZMO stranicama je navedeno " Potvrda o stažu i plaći (PONA) služi za osobne potrebe osiguranika radi uvida u evidentirane podatke o stažu i plaći u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje na osnovi kojih se ostvaruje pravo iz mirovinskog osiguranja." I zašto bi poslodavac imao uvid u sve moje plaće ikada?Kosi li se to s GDPR-om?
  4. Pozdrav svima, zna li netko točno,u kojem trenu se PK predaje poslodavcu? Do sada sam je uvijek donosila prvog dana rada, no sada mi budući poslodavac naveo da -Ugovore mogu pripremiti tek kad pošaljem PK. + kaj sam još u radnom odnosu kod drugog poslodavca. Šta nije da se Ugovor potpiše neovisno o PK, koja se tek predaje nakon prijave kod novog poslodavca?
  5. Poslodavac će Radniku osim osnovne plaće i isplatiti i bruto iznos nagrade za radne rezultate i druge oblike dodatnog nagrađivanja Radnika u iznosu 82,95 EUR mjesečno, naknadu troškova prijevoza na posao i s posla mjesnim javnim prijevozom u iznosu 47,78 EUR mjesečno, paušalne naknade za podmirivanje troškova prehrane Radnika u iznosu 66,36 EUR mjesečno, prigodne nagrade i slično u iznosu 55,21 EUR mjesečno.
  6. Nema apsolutno nigdje takav podatak. A i kolege koje su odlazili prije, su potpisivali sporazumni, bez obaveze odrađivanja otkaznog roka, tako da moguće da bi i ja tako mogla proći. Imate li možda neku šprancu tog Izvanrednog otkaza? Koliko sam sad proučavala zakon i kaže : S obzirom da sam više od mjesec dana na bolovanju, kakva bi to činjenica mogla biti a da sam je u roku zadnjih 15 dana saznala :), te da dajem otkaz?
  7. Ovaj Ugovor može se otkazati redovnim ili izvanrednim otkazom u skladu s odredbama Zakona o radu i Pravilnika o radu Poslodavca i/ili drugog odgovarajućeg internog akta Društva. Ugovorne strane su izričito suglasne da svako pojedinačno i zasebno nepostupanje sukladno obvezama iz članaka 2, 7, ovog Ugovora predstavlja ozbiljnu i namjernu povredu koja je dostatan razlog za izvanredan otkaz. Ugovorne strane su suglasne o otkaznom roku u trajanju od 30 (trideset) dana koji se primjenjuje u slučaju redovnog otkaza od strane Poslodavca ili Radnika. Evo iskopirala sam djelove iz ugovora koji se odnose na otkaz. Jedino gdje piše za nadoknadu štete je članak koji ima opis posla i sl. Ne znam da li bi se to odnosilo na izvandredni otkaz?
  8. Puno hvala na odgovoru. Nastavno na to, ima li neki članak zakona na koji se mogu pozvati, da nisam to dužna odraditi? Već sam krenula pisati odluku o redovitom otkazu, koja uključuje taj otkazni rok, pa me zanima kako bi to trebala sročiti da to ne obuhvatim? Također, moram li prekidati bolovanje, kako bi uručila otkaz ili mogu cijelo vrijeme do prestanka radnog odnosa biti na bolovanju? Hvalaa!!
  9. Poštovani, Trebala bih uručiti otkaz poslodavcu, a trenutno se nalazim na bolovanju, zbog stresa i mobinga od strane nadređene osobe kod poslodavca. Imam daljnje planove, te bih što prije trebala raskinuti ovaj radni odnos. Također bih napomenula da sam prije otvaranja bolovanja 28.08.2023, uputila poslodavcu zahtjev za radom od kuće ( temeljem čl.68 (3,4,5)), no do današnjeg dana nisam zaprimila povratan odgovor, niti me itko iz firme kontaktirao. Nakon par dana ignoriranja, otvorila sam B.O. temeljem stresa i cjelokupne situacije na poslu i od tada traje ova situacija. - zanima me imam li temelja uručiti redoviti otkaz, a bez da odradim otkazni rok od 30 dana (jer mi zaista ta radna okolina radi nevjerojatan stres i ne mogu tamo više kročiti nogom)? - mogu li tražiti da otkazni rok odradim od kuće ( s obzirom da priroda posla to i dopušta? - kako bi još mogla pravno upotrijebiti činjenicu gdje mi uopće nije odgovoreno na upućen zahtjev, a na koji su imali zakonski rok od 15 dana, uputiti bilo kakav odgovor? Unaprijed hvala svima na pomoći!!
  10. Pozdrav, Kako mi ističe ugovor na određeno-zamjena za porodiljni, rejeno mi je da imam pravo odsustvovati s posla tjedno 4 radi traženja zaposlenja.Kad sam krenula po razgovorima, te izostajala po 5-6h tjedno, odjednom su mi rekli da je to njihova dobra volja što su mi to bili dopustili, te su mi zabranili te izostanke radi traženja posla i zbrojili su svaki sat koji sam izostala, tei mi oduzimali od godišnjeg. Zanima me da li je to zakonski ispravno? Znam da je za vrijeme otkaznog roka dopušteno tražiti posao, no kako je regulirano kod isteka ugovora na određenog,koji nema otkazni rok? Jesu mi smjeli uzeti godišnji? Hvala!
  11. Hvala na odgovoru.Svakako ću pokušati dogovorom. Ono me također zanima, da li zakonski imam pravo na korištenje g.o. odmah pri zaposlenju ili trebam čekati određeni rok? Čisto da znam iskomunicirati, ukoliko mi kaže da moram čekati da steknem pravo. A ne znam kada ga uopće stičem. Hvala!
  12. Također me zanima, kako ostvariti pravo ove godine na godišnji. Znači u radnom odnosu sam na određeno od 06.12.2018 - 31.05.2019, a 04.06.2019. počinjem raditi kod drugog poslodavca.Sadašnji poslodavac mi je omogućio razmjerno korištenje go (10 dana) rascjepkanom po mjesecima. Kako neće biti prekida radnog odnosa dužeg od 8 dana, kako uopće stječem pravo na daljnji godišnji za ovu godinu? Kako je postojala mogućnost da ovdje ostanem, već smo uplatili aranžmane za ljetni godišnji i sada prelaskom kod novog poslodavca ispada da ne mogu koristiti puni godišnji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija