Jump to content

Extreme3003

Korisnik
  • Broj objava

    61
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mislim da sam našla odgovor na svoje pitanje. Ostavit cu ga ovdje ako još nekome zatreba. Pošto se radi o dva ugovora za jedan bi trebala ići naknada za neiskorišteni godišnji odmor, a za drugi naknada plaće za godišnji odmor. Dio koji je mene zbunjivao je izračun. U Zakonu piše da naknada plaće za godišnji odmor "ne može biti manja od prosjeka plaće u zadnja tri mjeseca", a u isto vrijeme točno je i to da se ne može plaćati veća satnica od one u ugovoru o radu, jer GO ide u staž. Zbunjivala me je i naknada za neiskorišteni GO jer sam mislila da se (kao i za GO) naknada računa prema broju dana za koje se isplaćuje. Radi se o tome da se sve navedno računa prema broju sati. Naknada za godišnji odmor zaista se obračunava prema broju sati koliko bi radnik radio tog mjeseca (u priloženoj formuli se prosjek množi sa brojem sati godišnjeg odmora), a za drugi ugovor ide naknada za neiskorišteni GO, također prema broju sati (prosjek se množi sa brojem sati neiskorištenog godišnjeg odmora). I sve zajedno na kraju dođe na zakonski propisan prosjek zadnje tri plaće.
  2. Hvala vam na odgovoru. Nadam se da ste u pravu. Ako nije problem molim vas možete li mi pojasniti odgovor (pitam jer i dalje nisam sigurna da je to točno)? U računovodstvu su mi rekli da prosjek zadnje tri plaće služi kao obračun za izračun iznosa koliko će isplatiti po satu (da se na to odnosi onaj dio ZOR-a "najpovoljniji izračun"), ali da će naknada plaće biti za pola radnog vremena. Da sam bila u dvije škole, jedna bi mi isplatila naknadu za neiskorišteni GO. Ovdje ugovor prestaje kod istog poslodavca i ne znam ima li zaista razlike jer koristim GO i onda nema naknade za neiskorišten GO. U ZOR-u pise da se naknada za GO isplaćuje razmjerno ugovorenom radnom vremenu,(članak 62., stavak 5), dok taķođer u ZOR-u piše (članak 81.) da za vrijeme godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće u visini određenoj kolektivnim ugovorom, ugovorom o radu, pravilnikom o radu, a najmanje u visini njegove tromjesečne plaće u prethodna tri mjeseca. Nedorečeno je i ne znam sto je točno, tj. mislila sam da znam sto je točno dok nisam pitala računovodstvo i nažalost mi i njihov odgovor zvući logično.
  3. Radim u školi kao od 9.mjeseca prošle godine na dva ugovora. Jedan ugovor je na pola radnog vremena do povratka djelatnice sa porodiljnog, a drugi je također na pola radnog vremena do 31.8. (otvoreni sati). Dobila sam 20 dana razmjernog godišnjeg odmora koji je počeo 10.7. kad mi se i prekinuo jedan od ugovora (zbog povratka djelatnice sa porodiljnog), tako da sam sad prijavljena na pola radnog vremena. Molim vas ako netko zna odgovor- hoću li dobiti naknadu za godišnji u iznosu prosjeka zadnje 3 plaće ili za pola radnog vremena na koje sam sad prijavljena? Hvala
  4. Hvala vam puno na odgovoru. Natjecaj je ponisten nakon roka, a sve sto piše u mail-u koji sam dobila je "natjecaj je ponisten". Također, natjecaj se zaista ponavlja vec nekoliko godina. Radi se o deficitiranom zanimanju, sto moze biti razlog za ponavljanje. Također mozda ŠO zaista nije dao suglasnost, a mozda i nije rijec(kako mi je receno) o osobi pod b), vec je rijec o osobi koja nema dovoljan broj ETSC bodova za taj predmet...ali istina-bez uvida u dokumetaciju ovo su samo nagađanja. I molim vas jos nesto u vezi spomenute druge skole, ujedno i najbitniju informaciju za ubuduce: ako ravnateljica ponisti natjecaj u roku, moze li tada zaposliti osobu pod c) na neodređeno ili mora ponoviti natjecaj? Procitala sam da u slucaju ponistenja natjecaja ravnateljica ŠO-u predlaze nekoga... Procitala jesam, ali ne znam jesam li dobro shvatila: odnosi li se to na 60 dana do novog natjecaja, na 5 mjeseci ili na neodređeno?
  5. Imam nekoliko pitanja i bila bih vam zahvalna na bilo kojoj povratnoj informaciji. 1. Dobila sam obavijest mail-om da je natjecaj na koji sam se javila za radno mjesto nastavnice u srednjoj skoli ponisten. Znam da na tom radnom mjestu radi osoba koja nije prof./magistra, tj. osoba pod tockom b) prema clanku 105. ZOZOŠS-a, dok sam ja magistra edukacije tog predmeta. Trenutno zaposlena osoba(ocito) ne moze potpisati ugovor na neodređeno i prema onome sto mi je receno natjecaj se ponavlja vec nekoliko godina. Moze li ravnatelj/ica ovako ponistavati natjecaj unedogled da bi zaposlio osobu koju zeli zaposliti? Mora li se natjecaj ponoviti u nekom zakonskom roku(cula sam da se ponavlja jednom godisnje)? I moze li se nesto poduzeti? 2. Ovo pitam radi druge skole za koju sam cula da ce se natjecaj ponistavati, a na koji se imam namjeru javiti jer se radi o skoli u mom gradu... Radi se o Osnovnoj skoli i prvostupniku(tocka c), čl. 105.) i zanima me moze li u slucaju ponistenog natjecaja prvostupnik s polozenim PPDMI-om potpisati ugovor na neodređeno? Prema prethodno napisanom ocito ne moze, ali ta osoba mi je tvrdila da moze raditi u OŠ na neodređeno i ispricala mi se radi toga sto mi uzima mjesto(bez komentara). Trenutno radi na ugovoru na 60 dana.
  6. Molim vas može li mi netko dati informaciju: može li se prvostupnik(čl.105. ZOZOŠS, točka c) ) sa polozenim PPDMI-om zaposliti na neodređeno u OŠ?
  7. Hvala na odgovoru. Molim vas, mozete li mi reci dali to sto se presuda djelomicno stavlja izvan snage, mijenja izrecenu kaznu u prvoj presudi ili i izrecena kazna spada pod to da je presuda fakticki ostala ista?
  8. PRESUDA I. Na temelju Zakona o kaznenom postupku, djelomicno se stavlja izvan snage pravomocna presuda (ta i ta, protiv tog i tog), na nacin da se mijenjanju cinjenicni opisi kaznenih djela, tako da sada imaju glasiti: 1. .... u nakani da joj onemoguci slobodno kretanje....(opis preskacem) 2....u nakani da zaplasi slao SMS poruke govoreci joj.... sto je kod ostecenice izazvalo strah za njen zivot. II. U preostalom dijelu pravomocna presuda pod t.I.ostaje neizmjenjena. Zatim slijedi obrazlozenje. Nasla sam prvu presudu, sve je isto osim toga sto sam navela; "u nakani". Molim vas ako znate i ako mi mozete reci na koji nacin to mijenja cinjenicni opis djela? I u kojem dijelu(na sto se odnosi) stavlja prvu presudu djelomicno izvan snage?
  9. Ne, to me i zbunjuje. Prihvacena je obnova postupka "u korist" osuđenika, tj.prilozio je nove dokaze, koji na kraju (ocito )nisu ispali dokazi. Pise da je prvo odbijen zahtjev za obnovom, zatim je usvojen "rjesenjem(tim i tim) usvojen je zahtjev osuđenika za obnovu kaznenog postupka...zalba ODO-a je odbijena " U ovoj novoj presudi ne shvacam sto se djelomicno stavlja izvan snage.
  10. Nakon usvojene obnove postupka u novoj presudi pise da se prethodna presuda djelomicno stavlja izvan snage, zbog izmjenjenog optuznog akta-dodana je namjera za dva djela (cl.124.st.1 i cl.129.st.2 ). Također, pise da novi dokazi nisu prikladni da prouzroce oslobođenje okrivljenika ili osudu po blazem zakonu. Molim vas, ako mi netko moze pojasniti sto znaci(u kojem smislu) to da se u ponovljenom postupku, u novoj presudi, prethodna presuda djelomicno stavlja izvan snage?
  11. Ne treba slati odvjetnickom uredu, treba poslati Sluzbi za korisnike, tj.VIPnet-u, jer VIPnet je ovrhovoditelj. Oni su na pismeni prigovor duzni odgovorit i odgovorit ce.
  12. Sa Vipnetom imam iskustva ?☺. Oni odgovaraju samo na pismene potpisane prigovore poslane postom. Tada odgovore u 15 dana. Odvj.drustvo odgovoraju na mail-eve i telefon. Ali ta komunikacija je, blago receno, uzaludna. Nedavno sam pri potpisivanju ugovora saznala da sam na njihovom popisu duznika. Jako losu evidenciju vode, imaju izmisljeni popis duznika... I dokazala sam da moraju vratiti pogresno oduzeta novcana sredstva od prije 10god. To su i oni pismeno potvrdili, ali evo nikako da vrate, pa ce im ic opomena pred tuzbu. Ako tvrde da je pravomocno i poslano na FINA-u, treba otici na FINA-u i uzeti spis. Pretpostavljam da nije jer bi imali rjesenje o ovrsi. Ja sam bila na FINA-i, uzela spis, a zatim im po savjetu odvjetnika poslala koje ih sve tuzbe cekaju ako ne isprave gresku u roku koji sam im dala. Natezanje sa njima mail-ovima nema smisla i ide u nedogled. Preporucujem prvo poslati sve sto trazite postom, te otici na FINA-u vidjeti postoji li uopce ovrha, te ako ne budete zadovoljni odgovorom sluzbe za korisnike, obratite se drugostupsnjskom tijelu-Povjerenstvu za zastitu potrosaca(adresa je ista, samo nasloviti na Povjerenstvo). Takav je postupak, prije slanja slucaja HAKOM-u.
  13. Mislim da u prethodnom postu navodim ispravak, da nisam znala da pravomocne sudske odluke nema. Sto se policije tice, kod njih sam trebala dati prijavu i oni su prijavu proslijedili DORH-u, nakon cega je podignuta optuznica.
  14. Hvala na odgovoru. Nije to samo moje vidjenje, vec je takvo bilo zadnje rociste, zato sam to i napisala. S obzirom na sve i ja mislim da ce se utvrdjivati osnovanost zahtjeva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija