Jump to content

Isauria

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, zanima me ima li HEP pravo slati opomenu za račun kojeg nisam nikad dobila? Nama je HEP Elektra poslala polugodišnji obračun umanjen za plaćene akontacije te smo morali platiti razliku što smo i učinili. Međutim nakon više od mjesec dana HEP je iz neobjašnjivih razloga stornirao taj obračun bez našeg znanja i izdao novi obračun u dvostruko većem iznosu. Niti storno niti taj novi obračun nam nisu nikada poslani, samo nam je nakon tri mjeseca stigla opomena za taj novi iznos umanjen za već plaćene iznose. Tražila sam HEP da mi pošalje račune po kojima sam navodno dužna, ali oni su mi samo poslali svoju knjigovodstvenu karticu na kojoj se vidi da su sporni obračun stornirali i zadužili neke druge iznose za koje uopće ne znam na što se odnose. Moja prepiska s njima traje već dva mjeseca, a nakon opetovanih traženja da mi pošalju taj novi obračun još uvijek nisam dobila ništa. Žalila sam se i HERI, ali nisam dobila odgovor. Molim savjet što još mogu poduzeti jer sam u međuvremenu dobila još jednu opomenu od HEP-a koja se odnosi na taj sporni obračun. Unaprijed hvala.
  2. Pozdrav, ne znam da li mogu oživjeti ovu temu, ali htjela bih pitati kakva su prava pacijenta kod čekanja na sanitetski prijevoz. Konkretno, moj otac je polupokretni korisnik Doma za starije u Zagrebu i ima pravo na sanitetski prijevoz kada ide u bolnicu na preglede i kontrole. Taj dan se na kraju redovito pretvori u mučenje. Prijevoz uvijek dođe po njega na vrijeme jer ima točno određene termine pregleda, ali za povratak u dom čeka satima. Trenutno smo u situaciji kada mora ići na kontrolu svaki tjedan-dva i to je svaki put sve gore, tim više što zbog restrikcija ne može imati pratnju. On u bolnici obavi pregled za otprilike pola sata-sat vremena, a onda čeka 6 do 8 sati prijevoz da dođe po njega. Ne moram ni napominjati da dok čeka u bolnici, ne dobije ni hrane ni vode. A već se je dogodilo i da se vrati u dom toliko kasno da više ni ne dobije ručak nego samo suhu večeru. Kao da je na izdržavanju kazne, a ne na medicinskoj skrbi. To je očito sad već postalo standard i nikome nije ništa čudno, ali meni je nevjerojatno da ga se u jednom smjeru može bez iznimke dovesti na vrijeme, a u drugom smjeru jednostavno nikad, ali nikad ne može doći na red barem unutar sat-dva. Bila je situacija prije par tjedana kada je sestra u domu napomenula da se taj dan provodi cijepljenje pa bi ga trebalo vratiti što prije i tog dana su ga prevezli u rekordnom roku. Dakle, zaključujem: ipak se može. Mene zanima koja su tatina prava i da li se uopće išta može poduzeti po tom pitanju da ne prolazi svaki put to mučenje, pa i eventualna pratnja koja je u normalnim uvjetima uz njega, to je doslovce nečiji radni dan od 7-8 sati kojeg se provede čekajući. Znam da su vozači saniteta nezadovoljni i općenito nam je stanje u zdravstvu loše, ali trebaju li zato ispaštati nemoćni i najranjiviji kojima je pomoć najpotrebnija? Unaprijed hvala.
  3. Molim ako mi netko može odgovoriti ili dati savjet oko raskida ugovora sa domom za umirovljenike. Naime, korisnik boravi u privatnom domu za starije, a sada je primljen u državni. U ugovoru sa privatnim domom piše: ako korisnik raskida ugovor, otkazni rok je 30 dana, ali korisnik može dom napustiti odmah ukoliko je platio mjesec dana unaprijed. To bi značilo da trebamo platiti mjesec dana usluga i troškova koji uopće nisu nastali (ionako smo plaćali mjesec dana unaprijed) i tako taj mjesec prelaska u biti platiti dva puta (privatnom domu otkazni rok i prvu ratu državnom domu). Da li ta klauzula u ugovoru ima neki pravni temelj? Meni je logično ako korisnik prelazi u državni dom sa zadnjim danom u mjesecu da jednostavno prvog u idućem mjesecu nastavimo plaćati u državni dom, a ne platiti privatnom domu za prethodni mjesec dva puta. Molim pomoć...
  4. Pozdrav, zanima me da li je moguće išta poduzeti oko nevjerojatnih troškova ovrhe koju provodi HRT na mirovini mog oca koja je ionako manja od 3000 kn. Pristojba nije plaćana 3 godine (2013-2015), dakle ukupna glavnica/dug iznosi 2.880,00 kn, ali je moj otac ovršen za gotovo 11.000,00 kn! Kamata na glavnicu trenutno iznosi 1.591,28 kn što mi je donekle razumljivo (iako vidim da je kamata obračunata i na troškove postupka), ali troškovi naknada, izvršenja i postupka iznose nevjerojatnih 6.515,00 kn. Molim savjet da li se može nekako pobiti ta ovrha odnosno barem ovaj lihvarski dio. Napominjem da je moj otac ignorirao sve opomene i obavijesti koje su mu pristigle, dakle nije reagirao kada je pokrenuta ovrha i nije uložen prigovor. S obzirom da sam ja tek od ovog mjeseca dobila punomoć na njegov račun, da li je sada kasno da se uključim i uložim prigovor ili žalbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija