Jump to content

Bacan

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

1 pratitelj

O Bacan

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav svima.Zna li neko gde moze da se skine obrazac za suglasnost provere informacijama koji mora da se overi u svojoj opstini prilikom predaje zahteva za Hrvatsko drzavljanstvo na osnovu pripadnosti narodu? Hvala unapred.
 2. U rodnom listu ne pise njena narodnost,jedino kada je otac upisivao u maticnu knjigu rodjenih bilo je da se on izjasni o narodnosti ali ne i za nju.Sva ostala javna dokumenta ima ali jednostavno nigde nema rubrike narodnost.Jel postoji mogucnost dobijanja ako se sa toliko dokumenata dokaze da je otac Hrvat sto je vise nego jasno jer covek ima papire kroz ceo zivot da se tako izjasnjavao,a njena krivica nije sto u Srbiji je jednostavno takav zakon da skoro nigde ne traze izjasnjavanje.Hvala unapred na odgovorima!
 3. Pozdrav.Zeleo bih da se raspitam za sledece informacije.Drugaricin otac je Hrvat i poseduje dokumente iz osnovne i srednje skole gde se izjasnjavao kao Hrvat.Takodje prilikom upisa cerke u maticnu knjigu rodjenih se izjasnio kao Hrvat.Istaknut je clan Hrvatskog kulturnog drustva iz naseg grada za sta poseduje i mnostvo dokaza.Oboje su krsteni u katolickoj crkvi.Drugarica ima potvrdu sa biroa za nezaposlene gde se izjasnila kao Hrvatica.U skolama je proverila ali se u maticne knjige skole ne upisuje narodnost. Postoji li osonov za dobijanje Hrvatskog drzavljanstva? I dali prvo mora njen otac da podnese zahtev ili moze ona odmah?Srdacan pozdrav!
 4. Predao sam radnu knjzicu,diplomu,svjedozbe.Sve majicino sto sam uspeo da nadjem.I nigde nije postojala rubrika nacionalnost.Rekli su mi da svakako to predam i ja sam tako uradio kad sam podnosio zahtev. Osnovnu skolu sam danas zvao i postoje maticne knjige ali takodje ne postoji rubrika nacionalnost.U srednjoj skoli mi je ranije receno da ne cuvaju ali moracu otici tamo da proverim. To iz osnovne skole cu kopirati i overiti ali da li ima smisla to predavati kada ne postoji rubrika nacionalnost? I ako mi mozete reci malo vise oko te izjave koju treba da dam. Pozdrav i hvala unapred!
 5. Veliki pozdrav,dobio sam posle 3 meseca od predaje zahteva za nadopunu.Trazeno je sledece.: -Ovjerene preslike maticne knjige iz osnovne i srednje skole. -Javne dokumente o nacionalnosti majke. -Popuniti izjavu danu na zapisnik. Sto se tice maticne knjige iz skole to sam vec trazio pre nego sto sam predao zahtev ali u skolama mi je receno da se to ne arhivira. Majicina dokumenta sam vec sva predao i nigde nije postojala rubrika nacionalnost tako da nemam vise sta predati. I ako mi mozete objasniti oko ove izjave koju treba da dam sta je tacno to? I ako mozete da date misljenje o mom slucaju i sta dalje da radim. Veliki pozdrav i hvala!
 6. dokument starog datuma na kojem si izjasnjen kao hrvat. dokumente iz skole, i onda ono osnovno o nekaznjavanju potvrda, rodni i slicno. mamine dokumente. i sve sto sam mislila da bi mi pomoglo da me prime i to na vlastitu odgovornost jer u veleposlanstvu pola dokumenata ne zele uzeti jer misle da nije potrebno i kako cete biti odbijeni. i nakon manje od pola godine sam dobila pozitivno rjesenje.

 7. Mozete mi samo napisati sta ste sve predali kad ste podnodili zahtev za drzavljanstvo i posle koliko ste dobili? Pozdrav i sve najbolje :)

 8. Poštovani,

   

   

  Molim da vaš upit dopunite sa odgovorom koje godine ste rođeni, što Vam je otac po nacionalonosti, te da li vi posjedujete dokumente u kojima je stoji vaša pripadnost hrv.narodu...

   

  Također, da li posjedujete vojnu knjižicu , te da li u istoj imate ažurirano učešće u ratu.

  Svakako, šanse imate, mada je nepisano pravilo da bi otac trebao biti pripadnik hrv.naroda, u tom slučaju sigurno bi bili primljeni, uz uvjet neosuđivanosti u R Srbiji,zemlji prebivališta.

   

  Srdačan pozdrav.

 9. Imam jos pitanje jedno,koliko imas godina? Ne znam dali to utice na dobijanje.Hvala
 10. Bojansm,ja sledece nedelje idem da predam,iz Rume sam.Gde si ti predao u Subotici ili Beogradu? Hvala unapred
 11. Hvala puno na informacijama. Poslao sam poruku i dobio sledeci odgovor : Prilikom podnošenja zahtjeva za primitak u državljanstvo Republike Hrvatske (temeljem člana 16. Zakona o hrvatskom državljanstvu) ispunjava se odgovarajući obrazac, latiničnim pismom. Uz njega je potrebno priložiti sljedeće dokumente: 1. izvadak iz matične knjige rođenih (ne starije od 6 mjeseci) 2. izvadak iz matične knjige vjenčanih ( ne starije od 6 mjeseci) 3. uvjerenje o srpskom državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci 4. osobni dokaz o izjašnjavanju pripadnikom hrvatskog naroda - javne isprave- radna knjižica, vojna knjižica, indeks, đačka knjižica, svjedožbe osnovne i srednje škole, rodni list, vjenčani list i dr., rješenje o upisu u popis birača hrvatske nacionalne manjine i dr. - bez obzira na posjedovanje rubrike narodnosti 5. dokaz o pripadnosti hrvatskom narodu oba ili jednog roditelja (radna knjžica, vojna knjižica, indeks, đačka knjižica, svjedodžbe, rodni list, vjenčani list i dr. 6. identifikacijsku ispravu (lična karta/ pasoš Republike Srbije) 7. 2 uvjerenja o nekažnjavanju ( ne starija od 6 mjeseci) 1. uvjerenje o nekažnjavanju izdano od nadležnog suda u RS 2. uvjerenje o nekažnjavanju izdano u nadležnoj policijskoj postaji u RS, prema mjestu prebivališta.
 12. Pozdrav.Zeleo bi da se raspitam dali imam pravo na Hrvatsko drzavljanstvo na osnovu pripadnosti Hrvatskom narodu? Rodjen sam 1989. godine u Srbiji.Majka mi ima od rodjenja Hrvatsko drzavljanstvo,baba takodje. Od svojih dokumenata imam da sam aktivni clan Hrvatskog kulturno prosvjetnog drustva u svom gradu. Clan sam stranke DSHV. Upisan sam u biracki spisak Hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. I krstenicu imam i to je jedino od dokumenata cime ja dokazujem pripadnost Hrvatskom narodu.U Srbiji ni u jednom dokimentu ne pise narodnost tako da ja nikada nisam ni imao priliku da se izjasnim u nekom dokumentu. Moja baba je takodje drzavljanin Hrvatske od svog rodjenja,i posedujem njenu radnicku knjizicu iz 1967 . godine gde se izjasnila kao Hrvatica. Posedujem i pradedinu vojnu knjizicu iz 1943. gde se on izjasnio kao Hrvat. Dali mi je to dovoljno da podnesem zahtev i dali postoji sansa da bude prihvacen? Hvala unapred i srdacan pozdrav!
×
×
 • Napravi novi...