Jump to content

Blade76

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Blade76 objavio

  1. Zivim u stambenoj zgradi u centru grada. Na parceli do nas investitor gradi visetambenu zgradu koja je udaljena od nasih balkona 4.5m. Između te parcele koja je privatna i nase zgrade postoji zeleni pojas cca 3m i vlasnik je grad. Građevinska dozvola je izdana unatoc nasoj peticiji. Imamo li pravo na zalbu iako nismo stranka u postupku i da li nasa zalba odgađa gradnju objekta i koje su realne sanse da se ista promjeni? Napominjem da je Grad rekao da je projekt sukladno zakonu i ispoštovano je sve sto je grad trazio od investitora.
  2. Stanujem u stambenoj zgradi s a4 kata koja je okrenuta sjever-jug. Na juznoj strani zgrade su balkoni. 3 metra od nase juzne strane investitor planira graditi stambenu zgradu visine 13m i kkoja ce od balkona biti udaljena 4.50m. Moje pitanje je da li investitor smije uzrupirati sluznost vidika i svijetla s obzirom da ce ta nova zgrada imati prozore prema nama i svojom visinom ce zaklankati pogled i svijetlost?
  3. Dijete ima pravo odluciti s kim bi zivjelo i CZSS na osnovu uvjeta stanovanja i sveg ovoga sto ste nabrojali treba odluciti sta je najbolje za dijete. Razgovori idu sa svim akterima ovog slucaja , a otac uvijek moze podnijeti prigovor na rjesenje, pa je tu onda sud.
  4. Mislim da nemate na osnovu cega traziti alimentaciju jer niste sudski nista rjesavali a bivsi vam nije uveden kao otac djeteta ili djece. Tek kad dobijete test ocinstva onda mozete mozda nesto traziti ako on naravno prizna to dijete, a ako ne sud Vam ne gine i tuzba protiv bivseg.
  5. Sin koji zivi samnom je prosle godine zavrsio srednju skolu. Kako moja bivsa placa alimentaciju, s 31.08. Je po zakonu prestala placati alimentaciju jer je sinu prestao status ucenika i poceo u rujnu raditi. Ove godine se sprema upisati faks pa me zanima postupak ponovnog pokretnja placanja alimentacije. Tko pokrece i kako?
  6. Jasno mi je da se alimentacija placa do 18 god djeteta odnosno do zavrsetka skolovanja ali mi je ne jasno do kada roditelj koji placa alimentaciju istu placa? Da li prestaje placati po zavrsetku skolovanja ili do konacnog zaposlenja?
  7. Cijel prica je da je jeftinije platiti tu cifru koju je zaracunala javna biljeznica nego potezanje po sudu koji ce presuditi u korist javne biljeznice i onda platis i sudske troskove i pristojbu!
  8. Nazalost mislim da nista necete postici...kad su u pitanju nekretnine tog tipa onda je cifra ta koja je.
  9. Solemnizirani ugovor kad odneses u gruntovnicu oni naprave zabiljebu na nekretninu i prilikom njene smrti ne pacate nista prilikom aktiviranja istog i nema roka u kojem to trebate napraviti. Ako nije solemniziran onda je rok oko 60 dana (nisam siguran) i prilikom aktivacije placate u gruntovnici oko 250kn. Moj savjet je otici kod javnog biljeznika da vam polusestra ne moze osporavati ugovor. Kad biljeznik ovjeri to je ne osporivo.
  10. Pri ostavinskoj raspravi kod javnog biljeznika jel postoji fiksna tarifa koju oni naplacuju ili ovisi sta je predmet rasprave u ostavinskoj i vrijednost?
  11. Mario-sb@ Ma sve ok...krivo sam se izrazio.
  12. Napisao dam da su djeca presudom pripala meni.
  13. Koje umanjenje uzdrzavanja? Djeca su samnom a mama placa alimentaciju koja je ispod svakog minimuma koja nije dostatna za djecije.potrebe. u postojecoj presudi je potvrdjeno samo ono sto je dogovoreno u tom trenutku u CZSS i nikakvo rasporedjivanje se ne spominje. Virtalni@ meni se cini da mi nismo iz iste drzave jer ovo sto si ti napisao nigdje u presudi ne stoji.
  14. Nakon sudske presude u vezi rastave i visine alimentacije doslo je do promjene stanja u primanjima bivse zene(drasticno povecanje place), zanima me koji je postupak za ponovni izracun odnosno novo sudsko rjesenje ali bez odvjetnika po mogucnosti zbog njihove naknade. Hvala.
  15. Dogovoreno je zajednicka skrb odnosno kako ce tko vidjati djecu i kolika ce biti visina njezine alimentacije. Medjutim alimentacija je minimum zakonskog minimuma zbog visine njezine place ali nakon toga ona odlazi u inozemstvo raditi i sad na kraju javza djecu skrbim 24 sata(ja presretan) i njezina primanja su velika.
  16. Izgleda da nema pametnog rjesenja cim nitko ne odgovara
  17. Onda majstore sta cekas? Podnesi pspire za razvod i definirajte stvari i svako svojim putem
  18. Moze se napraviti luda ili biti zlobna i traziti za proteklo razdoblje jer dokaza nema da je primila . Samo neznam zasto si joj placao prije nego si otisao u CZSS i pokrenuo postupak mirenja odnosno dogovora oko skrbi za dijete.
  19. Pa to nije vise dogovor iz o skrbnistvu nad djecom....kad vidja djecu...njezine obaveze.
  20. Ja i uskoro bivsa zena bili smo u CZSS i dogovorili se oko skrbnistva nad djecom. Djecu je prepustila da zive samnom na mojoj adresi i pristala placati alimentaciju ( ja staratelj, ona skrbnik)₩....međutim nakon nekog vremena bivsa se pokupila i otisla u inozemstvo zivjeti i raditi i dala je punomoc odvjetniku za sporazmni razvod.Zanima me sta sad napraviti s obzirom na novonastale okolnosti i sta je pametno sad napraviti, koja su moja prava? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija