Jump to content

jablan

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jablan objavio

  1. Pozdrav svima! U utorak se moram kao vlasnik nekretnine javiti u HAC radi dogovora oko cijene koju mi oni žele platiti za moju zemlju (oko 3000m2) jer će po njoj prolaziti autocesta ZG-SK. Sve bi bilo OK da oni nisu ušli u moj posjed i razrovali zemlju te navezli batudu bez mog znanja i bilo kakvog potpisa i sl. Molim vas za savjet koja su moja prava i da li ih mogu tužiti za ometanje privatnog posjeda? Hvala!
  2. Kolektor je napravljen legalno, no danas je površina na kojoj je izgrađen moja. Zašto nije kasno tražiti naknadu za služnost kad je u pitanju DTK, THT i lokalna samouprava?
  3. Hvala na odgovoru, ali ako gradovi mogu potraživati od T-HT-a naknadu za služnost u slučaju DTK zašto to isto ne bih tražila privatna osoba u slučaju kanalizacije. Radi se o magistralnom vodu sa pripadajućim šahtovima, a ne o kućnom priključku!
  4. Zanima me da li mogu tražiti naknadu za služnost od grada ili države budući da glavni kolektor (kanalizacija) prolazi mojim posjedom. Kanalizacija je položena 1988 kada je zemlja bila nacionalizirana. Također da li postoji mogućnost dobivanja naknade za umanjenje vrijednosti nekretnine (na jednom dijelu onemogućena mi je gradnja zbog te iste kanalizacije) Hvala!
  5. Da li netko ima iskustva sa otkupom zemljišta u svrhu izgradnje autoceste od strane HAC-a. Zanima me da li postoji odvjetnik koji se bavi problematikom oko naknade štete prilikom izvlaštenja i da li je istina da je u izradi neki novi zakon koji bi izvlaštenje pojednostavnio i ubrzao? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija