Jump to content

selena736

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Drug mi je panicar i trazi zadnju potvrdu. Znaci kaznu je dobio u januaru, isao je krajem februara preko RH u MK. Znaci da vazi i za EU ne bii mogao preci nikako, tj vratili bi ga, a ovako jer samo za sengen vrijedi, moze u RH s tim da hrvati uopste ne vide da ima ikakve kazne i tako to. Poslije ovoga odgovora kaze da u petak ode na more na odmor mirne duse
  2. Znaci uglavnom moze u RH, jer ne mpgu nista vidjeti osim valjanog pasosa. A i kaze da je putovao do MAKEDONIJE JEDNOM KROZ RH I NIKO MU NISTA NA hrvatskoj granici nije rekao. Znaci da je bilo sta rekli bi mu odmah ?
  3. A moze li se u hrvatskoj ambasadi provjeriti tj da oni provjere ili oni nemaju nista s tim u kompjuterima, s obzirom da nisu u sengenu i moze se komotno u RH (Samo prenosim pitanje )
  4. Ok pitanje od kolege je : Ne zna gdje mu je papir sto je dobio od zabrane zbog prekoracenja roka boravka, i nije siguran da li pise pored sengena i zemlje eu. U slucaju da pise zemlje eu, m8ze li i pored toga uci u RH? I gdje to moze provjeriti jer je izgubio papir i nije siguran da pise i zemlje eu,a za sengen je siguran. ps. Kaze dz nema nikakvih oznaka u pasosu za to tj za kaznu
  5. Eh imam i ja zabranu za sengen sada kada bih otisla tj dosla do granice nekih od zemalja u sengenu, njima bi na monitoru gdje se pregleda pasos izaslo da sam u kazni ? To oni vide ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija