Jump to content

izgubljen

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je izgubljen objavio

  1. U gruntovnici sam bio upisan i umro je susjed sa istim imenom i prezimenom istom adresom ali drugi broj mene su proglasili mrtvim i stavili mi njegovu djecu kao nasljednike. Šta da napravim da me ožive? Jedno od te djece je mrtvo a i neznam gdjesu ti ljudi.
  2. U naprijed hvala. Dali mogu ja sastavit nasljedničku izjavu DA i NE? Ako DA što bi trebalo otprilike pisat? Ako NE kolko otprilike javni bilježnik naplaćuje sastavljanje nasljedničke izjave?
  3. Dobar dan, Preurđivao bih potkrovlje povisio bi ga za 1,20m. Što mi je potrebno od dokumenata po ovom novom zakon do 400m2? Unaprijed hvala.
  4. Dali majka plača porez na nekretnine ako joj sin daruje? Hvala
  5. Baka je nasljedila od muževog pradjeda zemlju 1975 sa djecom od pradjeda. Međutim djed je svakome ostavio određeni dio ali u oporuci nije naveo čestice. Svi su umrli osim bake i sina njenog. 1. Sina od pradjede V. nasljeđuje brege i 1/2 klijeti. Umro je i provedena je ostavinska rasprava u kojoj sve nasljeduje baka ali piše da je vanknjižno. 2. Sina F.nasljeduje pola stare kuče i 40m2 oko nje. Umro ostavinska rasprava u kojoj se djeca od sina F.odriču u korist bakinog muža. 3.Kčer koja je nasljedila 250čhv zemlje zvane vinograd koju su nasljedila njezina djeca. 4. sin od bake R. koj je nasljedio 2 jutra zemlje. Živ je ali su u gruntovnici neznam na temelju čega zaključili da je umro i stavili da ima djecu u zagrebu koja su isto godište ko on. 5. je baka koja je nasljedila svu ostalu pokretnu i nepokretnu imovinu. U gruntovnici piše da se ostavinska imovina imade podijeliti u smislu rješenaj o nasljeđivanju _________________________________ U gruntovnici su nam rekli da moramo podizat formalnu tužbu za svaku česticu a tolko cjela zemlja nevrijdi kolko bi nas to koštalo. Ili mogu kako drugčije dokazati da je zemlja bakina jer stvarno žena ju obrađuje cjeli život sama bez muža i sa troje djece. _______________________________________ sinovi su digli ruke od toga nemaju oni vremena za to. Sada te papire rješava unuk koj se nimalo ne razumije u to a baka mu želi darovat zemlju. U katastru sve glasi na nju jer je plačala porez a u gruntovnici salata. Dali se mogu djeca od bake odreč ugovorom od svog nasljedstva od pradjeda u njenu korist? Ako može kak bi to trebalo pisat?
  6. Baka je nasljedila od muževog pradjeda zemlju sa djecom od pradjeda. Međutim djed je svakome ostavio određeni dio ali u oporuci nije naveo čestice. Svi su umrli osim bake i sina njenog. 1. Sina od pradjede V. nasljeđuje brege i 1/2 klijeti. Umro je i provedena je ostavinska rasprava u kojoj sve nasljeduje baka ali piše da je vanknjižno. 2. Sina F.nasljeduje pola stare kuče i 40m2 oko nje. Umro ostavinska rasprava u kojoj se djeca od sina odriču u korist bakinog muža. 3.Kčer koja je nasljedila 250čhv zemlje zvane vinograd prodala vinograd sinu od bake . 4. sin od bake R. koj je nasljedio 2 jutra zemlje. Živ je ali su u gruntovnici neznam na temelju čega zaključili da je umro i stavili da ima djecu u zagrebu koja su isto godište ko on. 5. je baka koja je nasljedila svu ostalu pokretnu i nepokretnu imovinu. ____________________________________ U gruntovnici su nam rekli da moramo podizat formalnu tužbu za svaku česticu a tolko cjela zemlja nevrijdi kolko bi nas to koštalo. Neznam kakva je to tužba dosjelošću? Ili mogu kako drugčije dokazati da je zemlja bakina jer stvarno žena ju obrađuje cjeli život sama bez muža i sa troje djece. _______________________________________ sinovi su digli ruke od toga nemaju oni vremena za to. Sada te papire rješava unuk koj se nimalo ne razumije u to a baka mu želi darovat zemlju. U katastru sve glasi na nju jer je plačala porez a u gruntovnici salata.
  7. Baka je nasljedila od muževog pradjeda zemlju sa djecom od pradjeda. Međutim djed je svakome ostavio određeni dio ali u oporuci nije naveo čestice. Svi su umrli osim bake i sina njenog. Iza sina od pradjede provedena je ostavinska rasprava u kojoj sve nasljeduje baka ali piše da je vanknjižno. Iza drugog sina isto ostavinska rasprava u kojoj se djeca od sina odriču u korist bakinog muža. Treča je kčer koja je prodala vinograd sinu od bake . Četvrti je sin od bake koj je nasljedio 2 jutra zemlje. a peta je baka koja je nasljedila svu ostalu pokretnu i nepokretnu imovinu.
  8. Dobar dan, Ovako imam malo veči problem. Pradjed je napiao oporuku i u njoj šta kome ostavlja ali nije napisao koje su čestice . Na ostavinskoj raspravi iza njega svi su nasljedili 8/50 a ima ih 6. E sad svi su umrli osim bake i njenog sina kojeg je gruntovnica upisala da je umro i našla mu nekakvu djecu kaja nisu njegova. Baka radi na toj zemlji cijeli život i dan danas. Sin od pradjeda je zemlju ostavio baki i drugi sin isto, kčer od pradjeda je prodala sinu od bake svoj dio. i svi su umrli osim bake i njenog sina. A u gruntovnici se vode još svi oni. Baka u katasru glasi na svu zemlju jer je za vrijeme jugoslavije kad se plačao porez na zemlju samo ga ona plačala. Što je najpametnije napravit?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija