Jump to content

upomoc!!!

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je upomoc!!! objavio

  1. Moja greska, nisam objasnio o cemu je tocno rijec.. Naime nisam pod ovrhom trenutno, ali postoji mogucnost da agencija pokusa ovrsiti nekretninu,pa me zanima da li u ovom slucaju tece zastara.
  2. Znaci produzuje se za razdoblje moratorija?
  3. Neznam da li ima otvorena tema pa cu probati tu.. S obzirom na moratorij, kakvobje stanje s zastarom, tece dalje ili se produzuje za razdoblje moratorija?
  4. ako stupa u isti polozaj ,zasto se onda prekida zastara? ali,ajde,da sad ne idemo u neke krajnosti,jasno mi je kako stvari stoje,pa zahvaljujem svima na odgovorima...
  5. ovo zvuci kao da su si banke javni biljeznici itd sami pisali ovrsni zakon...samo,po tome bi onda i jatrebao imati uvid za koliko je otkupljen dug,i EOS bi imao pravo ovrsiti samo novcana sredstva kao sto je bilo navedeno u ugovoru sa karticarskom kucom...Ali znam da to u hr nije moguce...
  6. Kako nije novi postupak ako je sad drugi ovrsitelj? Kako mislite da nema govora o zastari, jer je zastarni rok prekinut pokušajem ovrhovoditelja da se naplati?Pa prijasnji ovrhovoditelj se nije uspio naplatiti, skinuta je ovrha, a eos se jos nije ni pokusao naplatiti...
  7. Ako eos pokrece ovrhu na novo, pa zar to onda ne podlijeze novim izmjenama? Nije li po tome onda i zastara blizu?
  8. Hm to bas i nisu dobre vijesti... A to sto je na kucu jos upisana hipoteka i sto pola stoji na suprugu? To ima kakvog utjecaja?
  9. Negdje oko 2011 ili 2012 je pokrenuta ovrha od karicarske kuce na novcana sredstva. Pokrenuta je ovrha radi 55000, - kn duga.
  10. Karticarska kuca je pokrenula ovrhu na novcana sredstva, ali je u meduvremenu ovrha skinuta i racun je zatvoren. U hr nemam primanja. Dug je bio 55000 a eos potrazuje 99000 plus kamate. Nekretnina je jedina, vrijednosti oko 100 000 eura.
  11. Pozdrav svima, dobio sam od EOSa opomenu gdje me pozivaju da u par dana uplatim 3000,-kn ili ce u suprotnom napraviti provjeru mojih pokretnina i nekretnina putem javnih registra te pokrenuti ovrsni postupak. Radi se o dugu na kartici ,koji je karticarska kuca prodala EOSu. Na tekuci sam imao ovrhu,koja je ukinuta,tekuci racun je zatvoren. Kuca stoji pola na mene,pola na suprugu i jos je hipoteka na njoj mada je kredit otplacen.Hipoteku namjerno nisam isao otpisati jer nekako imam osjecaj da ce tako teze doci do ovrhe.Ili se varam? Posto se radi o jedinoj nekretnini,mogu li oni tu nekretninu ovrsiti? Molim za savjet,sto mi je dalje ciniti i kako postupiti ako dode do ovrhe? Hvala
  12. Mislio sam na tekuci racun i na Fini nema ovrhe.
  13. Stvar je u tome sto je ovrha skinuta, ja sam taj racun i zatvorio.
  14. Pozdrav, Dobio sam dopis od EOS u kojem mi nude nagodbu i jednkratno placanje svote koja je priblizna glavnici duga. S obzirom da od duga ne bjezim pokusat cu to podmiriti. S njima komuniciram samo mailom, pa sam im napisao da cu pokusati to platiti. Sad me traze moje podatke, ime i prezime i OIB. Pretpostavljam da to sve vec imaju, zasto sad opet traze? Pokretanje nove ovrhe?
  15. Zalbu cu sigurno podnijeti ako do toga dođe...
  16. Tako nekako sam i mislio... A nist onda opet borba...
  17. Banka je prodala dug Eosu.... danas sam isao zatvoriti zasticeni racun jer mi ne treba, i zena na salteru mi je rekla da je banka skinula ovrhu i da trenutno nemam ovrhe.. Sto sad dalje? Moze sad Eos pokrenuti ovrhu? A ako pokrenu onda se zastara racuna od dana kada su oni pokrenuli?
  18. Ne, ovrsio me Diners koji je u meduvremenu prodao dug eosu..
  19. Blokada postoji vec duze vrijeme ali nema priljeva na racun..
  20. I ja dobio istu opomenu gdje traze uplatu 3000,-kn..... U dopisu jos stoji da zadrzavaju pravo promjene sredstva ovrhe sukladno cl.5 st.3 Ovrsnog zakona....jel to znaci da mogu promijeniti ovrhu racuna u ovrhu pokretnina i nekretnina? koliko sam citao taj stavak to mora sud potvrditi?
  21. Radi se o dugu prema Dinersu.Prije 5 godina je pokrenuta ovrha,s time da nije bilo nikakvih uplata.
  22. Dug koji imam ne negiram,ali je kamata prakticni dostigla glavnicu.Dobio sam obavijest o prijenosu potrazivanja i stupio sam u kontakt sa eosom. Probao sam saznati da li se sa njima moze dogovoriti smanjenje duga i nacin otplate. Gospodin mi je rekao da to mora njihov odbor odluciti,ali je stalno navaljivao da se odmah uplati neki simbolicni iznos. Mene sad zanima ako ja taj pocetni iznos uplatim,da li time priznajem cijeli dug i time gubim mogucnost nagodbe? Ja bih inzistirao da mi daju ponudu pismenu pa da onda uplatim novac. Sto bi mi Vi savjetovali?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija