Jump to content

atomic95

Korisnik
 • Broj objava

  430
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

atomic95 je zadnji put osvojio dan listopad 29 2018

atomic95 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O atomic95

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

1825 pregleda profila
 1. Prvi slučaj treba dokazati. Mora se dokazati tko je vozač. Ako se na snimci ne vidi vozač, nije dokazano tko vozi. Primjer. Ovo drugo što navodite, svaka slika može biti i montirana, ali u konačnici, nema smisla o tome ni razglabati. Imajte to kod sebe da se ne dovodite u nepotrebne rasprave. I velika je razlika između usporedbe koje radite. Gotovo i da nemaju dodirnih točaka
 2. Pa to ne daje firma nego HZMO. Radni staž dokazujete elektroničkim zapisom o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO. E građani ili u bilo koji HZMO u državi po pisanu potvrdu. I ministarstvo pravosuđa nije nadležno za pitanja DSI već ministarstvo uprave.
 3. Vjerojatno jer je na prijedlog. Koje KD, članak i stavak? Slikajte rješenje, zamutite osobne podatke.
 4. Nikoju. Potvrdu presude u prvom stupnju i plaćanje sudskih troškova. Bolje i tretman odradit nego platit 5000 kn. Za studenta. Ako ti se ne da sa time zafrkavat, ne konzumiraj i nema frke. U povodu žalbe se može i postrožiti kazna ili smanjiti. Svakako, moj savjet je da se ne žališ
 5. Napomenut ću ovo oko koeficijenata. Prosto je nemoguće da ćete dobiti manji koeficijent. Barem tehnički gledano. Jer bruto osnovice ja razini države koju ste imali do sada i na razini županije su različite. Zbog u pravilu manje bruto osnovice, lokalna uprava ima značajno veće koeficijente. Sveukupno rezultira sa većom plaćom. Državno tijelo u kojem ste radili je najniže plaćeno jer se vrjednuje isključivo koeficijent i bruto plaća. Ne vrijede odredbe TKU, nema dodataka, nema povećanja. Prijelazom pod županiju ćete dobiti mnoge benefite. I sigurno veću plaću. Jer srednja sprema u takvim ustanovama ima veću plaću nego VŠS u državnim tijelima i javnim službama. Stoga, to oko koeficijenta i iznosa bruto plaće za vašu županiju, dobro provjerite.
 6. Onda nema straha. Novčana. Samo je pitanje kolika.
 7. atomic95

  Prijava Uskoku

  U njihove prostorije može pristupit tko hoće i podijeliti svoja saznanja. E sad, trebalo bi se pripremiti i s razlogom otići tamo, a ne bezveze.
 8. U natječajima često bude naznačeno da je potrebno određeno razdoblje "odogvarajućeg" radnog iskustva. Imam nekoliko pitanja. Je li odgovarajuće radno iskustvo isključivo iskustvo u stupnju stručne spreme na koje se natječaj odnosi? Odnosno, znači li to, da, radno iskustvo VŠS ne vrijedi u natječaju VSS, iako je iskustvo stečeno u istoj struci? Mora li osoba koja se prvi put zapošljava na radnom mjestu VSS polagati državni stručni ispit ako ima položeni DSI za VŠS? Je li uobičajena i zakonski regularna situacija da se u svrhu popunjavanja radnog mjesta unutar službe interno zaposli osoba na poziciji VSS koja je do sada radila posao VŠS, i ima isključivo takvo iskustvo, a naknadno je stekla diplomu VSS, a za radnim mjestom VSS postoji potreba? Pitanje se odnosi na službenike koji su zaposleni u državnim tijelima i javnim službama prema zakonu o plaćama u javnim službama. Hvala
 9. Ako je kazneno presuđen na uvjetnu kaznu/rad za opće dobro, ići će u zatvor. Ako je prekršajno presuđen, isto je otegotno. Ako je neosuđivan iz domene droge, vjerojatna je uvjetna. Isto tako iz domene droge presude variraju. Od preblagih do prestrogih. Nezahvalno je to ovako prognozirati iz jedne rečenice. Ono što sam siguran da nije bitno što je u pitanju marihuana i što je u pitanju paket, a ne paktetići. Sud će na to gledati kao namjeru da se preproda. Nikakva osobna uporaba na tu količinu neće doći u obzir.
 10. Državna služba - pravomoćnom kaznenom presudom otkazuje se ugovor o radu. I to ako nije uvjetna. Čl. 137. zakona o državnim službenicima. Prekršajnom osudom ne. Javna služba - nije zakonski propisano da se automatizmon gubi posao. Mogući su unutarnji pravilnici službe koji to pitanje reguliraju. U konkretnom slučaju, djelatnica aludira na prekršajnu prijavu. Vjerojatno. U tom slučaju mislim da posao neće izgubiti. Svakako mu može narušiti ugled i štetiti u budućnosti, ali glede zaposlenja, mislim da neće biti problema. Čak i kod javljanja na druge natječaje gdje se ne traže potvrde poput ove za srednje i osnovne škole koju sivko spominje.
 11. atomic95

  Nametljivo ponašanje

  U zadnje vrijeme zatvor jedino za obiteljsko nasilje i promet. Za ostalo gotovo nikad, čak ni ekstremnim recidvistima. No, za puno prekršaja je propisan i zatvor, tako da on potencijalno je uvijek moguć kod takvih prekršaja.
 12. Gle, da je on shvatio da bježiš, već bi te uhvatili. Vjerojatno se iz njemu poznatog razloga predomislio i odustao od zaustavljanja kojeg je htio napraviti. Zašto, to samo on zna, jer taxi tabla je nebitna. Dapače, taxi vozači bi trebali biti i pod većom kontrolom radi posla kojeg obavljaju
 13. Zakonodavac nerijetko propusti biti temeljit. Hoću samo kazati, a mislim da ćete se i složiti, da bi bilo suludo snimku opasne prijetnje odbaciti u smislu nezakonitog dokaza, te kreatora snimke sankcionirati za neovlašteno snimanje. Teorijski je moguće, ali ja sumnjam u takav događaj. Mislim da se nitko ne bi libio biti toliko nerazumnim. U ovakvim slučajevima gdje je zakon nedorečen, upravo se ostavlja prostor za različita tumačenja od strane organa gonjenja. Pošto su oni neovisni u svom radu, a s obzirom na zakonske nedorečenosti, ne bi me čudilo da bismo imali ocjenu takvog dokaza kao nezakonitog, a u nekim slučajevima zakonitog te u nekim slučajevima odbačaj prijave za neovlašteno snimanje konkretno izgovorene prijetnje, a u nekim slučajevima osudu snimanja prijetnje. Ja sam mišljenja da to nikad ne bi prošlo, ali nitko od nas ne može tvrditi..
 14. Da, istina. Ali ovo su malo osjetljiviji slučaji. Nekome štiti privatnost da bi mogao vršiti nasilje... A ako ćemo i u detalje detalja, jel verbalni delikt velike glasnoće uopće nejavne karakteristike. Osoba A verbalno zlostavlja osobu B, bilo je glasno, nije nejavno. Snimilo se i eto. A to sankcionirati bi bilo dno dna.. Bar po meni. Uz mali dodatak, nije ni pojam javnog interesa pobilže određen, ako se ne varam, ali javni interes ne leži u tome samo da sankcioniramo primjerice nepotizam i korupciju, već i djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što ovdje jest slučaj, bliska osoba. Važno je sankcionirati društveno neprihvatljivo. Da samo malo zakompliciram stvar, oko samog snimanja običnog razgovora, pa to i je nemoguće dokazati. Ako kola telefonska snimka dvoje ljudi, kako uopće biti siguran tko ju je snimio. Ima li tko statističke podatke? Ne bih se čudio da za ovo do sad nitko nije sankcioniran.
 15. Ja u ovo ne vjerujem. Da može biti proglašen krivim. Snimanje je opravdano u ovom slučaju.
×
×
 • Napravi novi...