Jump to content

atomic95

Korisnik
 • Broj objava

  505
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

atomic95 je zadnji put osvojio dan srpanj 4 2020

atomic95 objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O atomic95

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

2103 pregleda profila
 1. Mogu, ako ih imate na mobitelu. Ili druga osoba ako ih ima.
 2. Vi možete pisati predstavku unutarnjoj kontroli i dobit ćete odgovor, ali sa time nećete dobiti ništa, jer iz opisane situacije ne vidim kako bi mogli dokazati nezakonito postupanje. Što se tiče prijave, lijepo na sudu svi iskazivati kako je bilo, pa neka sudac odluči. Inače, vi kao okrivljenik u prekršajnom postupku možete izvršiti uvid u spis, kad optužni prijedlog sa prilozima bude poslan na prekršajni sud. Najbolje je to napraviti kada dobijete poziv, pa neposredno prije, a tako se možete upoznati sa stanjem spisa i tko je što rekao.
 3. Ako budete svi šutili na sudu, onda neće bit ni osude. Ako optužujete jedni druge, moguće osuda svima. Ako postoji svjedok s treće strane, ovisi o njemu. Stvar je u tome da policajci osobnim opažanjem nisu neposredno utvrdili prekršaj, dakle, oni su došli i nije se ništa događalo. Vas nije bilo. Miriše na in dubio pro reo, odnosno oslobađanje zbog nedostatka dokaza. U slučaju osude do 100 eura kazne..
 4. Mislim da citirate KZ/97, Ruby vas je uputila na članak aktualnog ZKP, pogledajte ovdje : https://www.zakon.hr/z/174/Zakon-o-kaznenom-postupku Dakle, postoje kazneni zakon (KZ) i zakon o kaznenom postupku - ZKP
 5. U ovom slučaju ga niste obavezni imati. Ako možete, bilo bi dobro. Ako ste neosuđivani, vjerojatno ćete dobiti uvjetnu kaznu. Jeste li dobili optužnicu općinskog državnog odvjetništva? Kakav je činjenični opis djela u kojem vas terete? Možete se braniti na način da ste napadnuti i da se radilo o nužnoj obrani, puno bi sve lakše bilo da nije došlo do teških ozljeda, koje mogu sugerirati da ste ipak prekoračili obranu, pogotovo ako vi niste zadobili teške tjelesne ozljede.
 6. Pretpostavio sam da ta opasnost prijeti s obzirom da je praksa teleoperatera da radi na opisani način. Korisnik nije upoznat sa ugovorom o cesiji jer do toga još nije došlo, s obzirom da ga nije kontaktirala agencija, ali takva potencijalnost svakako egzistira, jer treba vremena dok operateri ustupe potraživanje. Zaključujem jer do preuzimanja duga znade proći i nekoliko mjeseci od dospijeća računa na temelju kojeg se dugovanje preuzima. Zato sam komunicirao da je put do ovrhe nešto dulji u takvim situacijama. I oni to tako rade. Ipak je najbolje kontaktirati operatera i dogovoriti se. To prol
 7. Što bi to u prijevodu značilo? Prije kontakta od strane EOS Matrixa npr. je li bi dužnik trebao dobiti kakvu obavijest ili nešto slično? Dakle, uzmimo primjer iz teme. X je dužan teleoperateru iznos računa. Potraživanja preuzima agencija za naplatu potraživanja. Prije njihovog telefonskog kontakta treba li dužnik dobiti kakav podnesak? X je dužan iznos telefonskog računa, prvo zovu iz EOS-a, dakle oni "otkuplju" dug ot operatera. U tom trenutku odvjetnik nije uključen. X odbija platiti i matrixu. Slijedi odvjetničko društvo, koje zastupa ovrhovoditelja i podnosi ovršni prijedlog ja
 8. Ne vidim da je to napisao. U svakom slučaju, iako to nisam provjerio, ali na temelju mojih saznanja praksa sa teleoperaterima najčešće funkcionira na relaciji operater-agencija za naplatu potraživanja-odvjetničko društvo-ovrha, sud.
 9. Upravo to i sumnjam. Je li moguća situacija da je forumaš prijavio djelo, a da je policija procijenila da se ne progoni po služebnoj dužbosti ili da nema elemenata i da se uopće nije kontaktirao ODO?
 10. Ja govorim iz svog iskustva, hoću reći da ipak ima do tog. Agencije su poprilično ustrajane, a to potraje. I po nekoliko mjeseci. U svakom slučaju adekvatno upozore
 11. Pismene obavijesti šalje DORH, ODO u ovom slučaju, a posebno na upit, što je definirano i ZKP. I policija je kao tijelo državne uprave bi morala odgovoriti na upit ukoliko se postavi, neovisno što ne radi obavjeptavanja kao ODO.
 12. G-Man, je li moguća situacija da to uopće nije došlo do ODO-a?
 13. No, daleki je put do ovrhe. Neplaćeni račun, agencija, ovrha. Još i sa tim agencijama se možete natezati poprilično.
 14. Je li policija podizumala radnje u vezi sa kaznenim djelom nedozvoljene uporabe osobnih podataka ili nekim drugim kaznenim djelom? Je li kakve radnje poduzimalo državno odvjetništvo? I što se zapravo dogodilo, kakvo kazneno djelo točno?
×
×
 • Napravi novi...