Jump to content

ivan1406

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivan1406 objavio

  1. Zna li netko dali se otpremnina obracunava po 3 zadnje pune place ili place s bolovanjem ako smo u tom periodu bili na bolovanju?
  2. Dobio sam od Ministarstva obrane, njihove prvostupanjske zdravstvene komisije, zdravstvene službe. Mislim da zalba nece nista promijeniti osim sto cu dobiti na vremenu zbog cega bih i podnio zalbu. Vise me zanima ova prica oko otpremnine da budem spreman jednom kad dobijem rjesenje o otkazu.
  3. Dobio sam poštu da je prvostupanjska zdravstvena komisija utvrdila da sam nesposoban za djelatnu vojnu sluzbu i imam 8 dana da se zalim na tu odluku. Sto se tice otpremnine ne pise nista. @Borbena7 je si li ti mozda odvjetnica ili znas nekoga koga bi mi preporucila da vidi moje papire i vidimo sto dalje?
  4. Zna li netko sto me sada ocekuje? Dobit cu odluku o otkazu? Koliko ja znam moci cu se 2 puta zaliti na nju? Hoce li na toj odluci o otkazu pisati imam li pravo na otpremninu ili? Nisam bas upucen, hvala.
  5. Ok, puno Vam hvala. Jos jedno pitanje, znate li kako se izracunava otpremnina?
  6. Ima li to veze koja je dijagnoza, koji je uzrok, je li na radnom mjestu ili van radnog mjesta?
  7. Zasto najmanje u dvostrukom iznosu? Gdje to mogu vidjeti u zakonu?
  8. Pozdrav, nisam siguran dal sam shvatio prvo pitanje ali profesionalna nesposobnost mi je uzrokovana tom bolescu koja mi je dijagnosticirana. Nisu mi ponudili neko drugo mjesto. Zanima me jos zna li tko jel to Morh automatski isplacuje ako se utvrdi profesionalna nesposobnost ili je potrebno angazirati odvjetnika pa preko njega to potrazivati?
  9. Pozdrav, zbog profesionalne nesposobnosti (zdravstveno stanje) za rad u vojsci cu uskoro dobiti otkaz. Zanima me koja me prava u smislu otpremnine, otkaznog roka pripadaju? Zanima me koliki je otkazni rok nakon sto se donese konacno rjesenje i kako se izracunava otpremnina ako imam pravo na nju. Hvala i lp.
  10. Prateći određene tipstere sa neta, te ponekad svojim live betovima.. Ništa specijalno.
  11. Hvala svima na odgovorima, zatražio sam skrill karticu tako da ću najvjerojatnije na taj način podizati novac.
  12. Pozdrav, zanima me kakvi su zakonski okviri što se tiče isplata novaca sa skrill računa na tekući račun. Radi se od eurima koji su zarađeni na online kladionicama. U nekoliko navrata sam već isplačivao sa skrill računa na tekući kod čega nije bilo nikakvih problema, zanima me dali sam trebao prijaviti porez na to i kako porezna gleda na takve stvari. Da li je uopće legalno kladiti se izvan RH? Druga stvar je što bi trebao isplatiti još oko 10 000 eur sa skrilla, izvor isti, kako je to moguće legalno napraviti. Skrill karticom bi izbjegao eventualni porez, ali pitanje je da li porezna ima uvid i u takve stvari i da li će u budućnosti imati... Hvala
  13. Ok, može jos samo u kratkim crtama kako bi taj otkazni ugovor trebao izgledati? Ne znam što je sve potrebno da bude u otkazu tako da bude legitiman. Hvala puno na odgovoru Ažurirano Također, ugovor otkazujem zbog nekih nedostataka koje nisam uočio kod sklapanja ugovora. Zanima me što ako se najmodavac napravi lud i kaze da tih nedostataka nije bilo prije mojeg useljenja, osim pologa, dali moze traziti jos nesto i kako se zastiti od toga?
  14. Pozdrav, imam nekoliko pitanja u vezi otkaza ugovora o najmu. Naime, kao najmoprimac sam potpisao ugovor o najmu na 6 mjeseci sa otkaznim rokom od 1 mjeseca. Dakle taj otkazni rok meni omogućava otkaz roka bilo kada u tih 6 mj s tim da moram placati tak otkazni rok od mjesec dana? Također me zanima kako je najjednostavnije otkazati ugovor, a da to ima neku pozadinu. Da ne dođe do toga da najmodavac odlaže otkaz ugovora? Pošto bih htio otkazati ugovor ovaj mjesec, dakle da 8. bude taj otkazni poprilično mi je hitno. Citao sam negdje da se može poslati preporučenom postom najmodavcu. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija