Jump to content

LunA Zg

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je LunA Zg objavio

  1. Rekli mi na HZMO da do daljnjega sam prijavljena, ni meni nije jasno. Tražit ću ugovor. Dali ako je ugovor na određeno moram odraditi otkazni rok i koji je period onda otkaznog 15 ili 30 dana?
  2. Da, provjerila sam i prijavljena sam do daljnjeg. Zadnji ugovor istekao 01.05.
  3. Poštovani, prošle godine potpisala sam ugovor o radu na određeno vrijeme (01.04 do 01.07) i tako svaka 3 mjeseca, sve do zadnjeg koji sam potpisala na 1 mjesec. Nakon toga novi ugovor nisam dobila na uvid ali mi je poslano u poruci da nastavljam dalje raditi. Kako sam našla bolji posao, na upit prema poslodavcu na koliko imam sadašnji ugovor i koji otkazni rok moram odraditi jer prelazim na novi posao, poslodavac me zavlači i ne želi dati odgovor. Molim što učiniti - i dali imam pravo na isplatu neiskorištenog dijela godišnjeg odmora?
  4. Poštovani, razvedena sam i sada moram sa bivšim suprugom riješiti podjelu bračne imovine i molim pomoć kako biti siguran što ulazi u bračnu imovinu osim stana koji je kupljen na kredit i isti se još uvijek plaća ( ja sam nosioc kredita, a on sudužnik), naime bivši suprug je kupovao vrijedne muzičke instrumente kao i nekakve dodatke istima za vrijeme trajanja braka, zatim prije par mjeseci nego što smo krenuli u razvod ( cca 6 mjeseci) i kupio si je osobni automobil (to sam saznala jer u to doba nije dolazio doma) iako je cijelo vrijeme prijavljen i još uvijek je na zajedničkoj adresi. Ja sam darovnim ugovorom dobila vozilo od strane jednog roditelja za vrijeme braka. Prije kupnje stana živjeli smo u kući mojih roditelja te smo tamo uložili neka financijska sredstva u adaptaciju (prije kojih 18 godina) te me zanima dali i iz toga bi morala ići isplata? Što se tiče isplate iz stana, dal' bi ga morala isplatiti iz cijele polovice stana ili samo iz onog dijela koji je do dana razvoda bio uplaćen ( kredit će se još morati plaćati kojih 20 godina)? Ujedno imamo i neke police osiguranja života koje glase na njega, a ja sam uplaćivala premiju - dal' to isto spada pod stečevinu i ako da kako bi se trebalo dijeliti. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći i odgovorima.
  5. Dali se mora voditi kazneni postupak protiv daroprimca ili se može pozvati na presudu prekršajnog suda a vezanu uz nasilje u obitelji?
  6. Za nezahvalnost koji bi najbolji razlog bio da se ne može osporavati? I dal' postoji rok za opoziv?
  7. Poštovani, dali je moguć opoziv darovnih ugovora od strane darodavatelja- jedan je vezan uz darivanje osobnog automobila kćeri, a drugi je vezan uz darivanje oružja zetu?
  8. Hvala, ali nas na sudu nisu ništa pitali. Da li je pametno pisati žalbu?
  9. Molim pomoć i savjet - da li postoji mogućnost prava na žalbu na troškove u prekršajnom postupku vezano uz čl. 10 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji - donesena presuda sa troškovima postupka u kojoj su navedene olakotne okolnosti (nekažnjavanje do sada, nezaposlen jedan okrivljenik, a drugi sa minimalnom plaćom, jedno maloljetno dijete) - kazna troškovi postupka 150 kn + 1000 kn ili postoji mogućnost plaćanja da dvije-tri rate? Hvala.
  10. Poštovani, imam pitanje- u firmi je napravljena sistemtizacija i reorganizacija - ja radim već preko 10 godina na neodređeno ali mog radnog mjesa više nema a nisam dobila ni novi ugovor ni ništa na pismeno (otkaz ...) -što je sa mojim statusom...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija