Jump to content

zhu

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaposlena sam na određeno, zamjena za kolegicu na porodiljnom. Trenutno sam se razboljela, vodim se u dnevnoj bolnici neurologije radi dvoslika, vrtoglavica i gubitka pamcenja. S obzirom da sam na bolovanju jer sam svaki dan na raznim pretragama, isto tako nisam sposobna raditi pogotovo gledati u računalo niti voziti. Firma od mene na bolovanju traži da "moram" raditi od kuće na bolovanju. Svakako mi je prestresan posao, a ovo je kap koja je prelila čašu. U ugovoru mi stoji otkazni rok 30 dana? Da li imam pravo na otkaz bez odrađivanja tih 30 dana jer svakako ne mogu raditi, a oni me sa bolovanja tjeraju. Hvala.
  2. Niste me shvatili. Imam prilozen od njih iznos glavnice, kamate i troskova zasebno. Sam iznos glavnice kada se sve zbroji je veći za skoro 3 tisuće kuna. Znači u startu glavnica ne štima, a pritom su za svaki račun koji nije plaćen napravili ovrhu i postupak iako je isti broj recimo u pitanju. Što znači za 2 broja sam dobila 5 ovršnih postupaka. Dug prema HT-u je 5.000,00KN. Po njihovom je glavnica 7.000,00KN + otprilike 6 tisuća troškova. Kamate su zanemarive, sve zajedno možda par stotina kuna na svim postupcima koje su pokrenuli.
  3. Kako može biti u skladu sa zakonom ako je po njima moja glavnica veća za par tisuća od iznosa koji im je HT predao?
  4. Pozdrav svima. Molim informaciju ovdje jer ju na pravom mjestu očito ne mogu dobiti. Dakle, imala sam pretplatni odnos sa HT, slijedom gubitka posla nisam više tada mogla plaćati svoje obaveze kojih je bilo par mobilnih linija. Problem nastaje sada kad je cesijim potraživanja HT-a ustupljeno Eos Matrixu. Interesira me da li je zakonski da je Eos Matrix pokrenut ovršni postupak temeljen na svakom računu zasebno, k tome naplatio po svakom racunu naknadu jb troškova? Zovem HT, dugovanje je bilo oko 5 tisuća kuna. Po očevidniku koji je poslao Eos Matrix dugovanje je skoro 8 tisuća i plus 5 tisuća javnobilježničkih troškova. Znači po svakom računu tisuću kuna cca su dodali svojih troškova. Meni se ovo ne čini ispravno pa eto ukoliko ima netko stručniji molim odgovor. Hvala najljepša.
  5. Pozdrav, imam situaciju, radim u jednoj privatnoj firmi skoro godinu dana. Direktor te firme inace godinama maltretira zaposlenice, vec se sudio sa nekima, jednoj je pred par godina slomio prst, zivcan covjek do bola koji nema kontrole, kad je on u blizini suti se i radi konstanto. U principu sam vec dala otkaz radi novog posla te odradujem otkazni rok. Jucer se desila neka mizerna greska zamjena prilikom naplate za 50 lp razlike na sto je on ne znajuci( jer ga ni ne zanima) sto je zapravo bilo krenuo derati se, nasrtati na mene, unositi mi se u lice ne dopustajuci da ga ista pitam sto se desava. Prijetio se da od sad vise necu raditi na tom mjestu nego tezi fizicki posao ( sto mi nije u ugovoru) . Pocela sam plakati i tresti se te sam bila toliko potresena i u strahu da me ne udari ostavila sve i otisla doma. Nije to prvi put, tokom godinu dana on se svaki drugi dan izivljavao na nama samo sto eto suti se i radi u strahu od gubitka posla jer je tu i kredit. Jucer me ovo dokrajcilo, ne mogu doci k sebi jos uvijek i strah me otici tamo. Napravila sam izvanredni otkaz ugovora te navela sto se desilo. Da li mi se to priznaje pod izvanredni te mogu li odmah dobiti svoje papire kad mu to predam danas?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija