Jump to content

shuar

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala drot13 - moderator. Romi su se doselili 2011.g. Otada počinje ( psihološko) nasilje prema svojim susjedima ( tj. meni). Najprije je bilo ( od mene) - dobrosusjedsko upozorenje. Oni su uredni i pristojni ljudi. Jedino ako se napiju. E tada počinje njiihova feshta-glasnamuzika-svađanje-itd. Nakon svega zvao sam policiju. Došli su nekoliko puta na poziv a jednom su došli sa policijskom "maricom" i strpali dvoje pijanih ljudi. Zar misliš da je to prestalo ili da im je bilo dosta? Niti malo. Ovo ljeto je ubitačno. Sviraju svakih nekoliko dana ( ne znam da li su to ljudi koji mogu izdržati tolike zalihe pića i GLASNA MUZIKA da im ne puknu bubnjići). Ne znam što da radim? Žena je već polu-luda po kući. Naravno da si u pravu! Jer želim djelovati INSTITUCIONALNO ( da li je to moguće u našoj državi - nakon rastakanja institucija?) Ovo je važno: "I tako dokle god treba"! Da li je moguće pozvati policiju u popodnevnom periodu ( jer i tada svira glasna muzika)? Još jednom: HVALA svima koji se uključuju u ovu temu. Jer meni-nama treba pomoć. Ona ljudska. Jer ćemo završiti u Vrapču.
  2. Ispričavam se forumašu Novaku ali ja isto imam pitanje - Prekršaj javnog reda i mira! O čemu se radi? Moja ulica je mirna, slijepa, ima samo 10-ak kuća i svi se slažemo, ali..( uvijek ostaje ili nedostaje taj "ali"). U mojem susjedstvu su Romi. Ja doista nisam rasista, emancipran sam po tom pitanju i zaista mi je svejedno tko je u susjedstvu ( uostalom, radim u prosvjeti). Oni puštaju glasnu glazbu. Nedavno su za vikend imali feshtu. Svirala je glasna glazba noć i dan. Oni su moj problem koje ne mogu riješiti. Ako imate pravni savjet - recite! ( samo nemojte reći da zovem policiju jer sam ih x puta zvao i s njima ne želim imati posla jer ništa nisu riješili - uputio sam im dopis ali njihov odgovor na taj moj dopis je bio...bolje da vam ne kažem). Naravno da želim riješiti to kroz institucije.
  3. Moj problem traje godinama. Srž sam napisao, vrijeme/odgovori/učesnici - će mi reći koliko ga moram proširiti. Uostalom, osušio sam glavu zbog neznanja.:klanja:
  4. Hvala. Taj dio sam riješio još 2013. godine kada nas je sin od susjeda Roma vrijeđao ( najprije mene, pa onda ženu). Dopis sam uputio gradonačelniku grada, Policijskoj upravi grada i Kulturno-edukacijski centar Roma u gradu. Svi su me nakon toga nazvali i izrazili da se taj problem može riješiti - zvanjem policije. Kao da ja to ne znam? U našem gradu postoji kvartovski policajac ali ja ga nikad ne vidim u svojoj ulici. Susjed Rom ima tri auta koji neregistirirani stoje na parking prostoru na kraju ulice. Kome to javiti? Komunalnom redaru? Da li trebam poslati novi dopis? Kome? Tko je institucija iznad lokalne razine ( MUP, gradonačelnik, kulturni centar Roma)?( Samo da upozorim dežurne rasiste da mi je sasvim svejedno da li su mi susjedi Mexikanci ili Romi, važno je da su kulturni i da poštuju red i mir u našoj ulici.) ps. neki mi kažu da opet zovem policiju dok im ne dosade pozivi ( mislio sam na Policiju, ne na Rome, njima je i tako svejedno).
  5. Muka po Mexikancima je samo - loš izbor susjeda. Moji prvi susjedi su Romi i totalno mi je nevažno da li su Mexikanci ili Romi.. Živim ( zajedno s ženom i dvoje sinova) u maloj slijepoj ulici u malom gradu u Hrvatskoj. Nažalost, moj problem je veliki. Oni su kupili napuštenu kuću 2010. i otada traje to njihovo: neprestana brza vožnja ( iako u ulici imamo i male djece), svađanje i lupanje do sitnih noćnih sati, neprestana glasna muzikia i to cijelu noć ( "šabačke cajke"). Ja doista nisam mjerodavan u izboru muzike, ali slušati tako nešto i to jako glasno mislim da je to ozbiljan sukob civilizacija. Doživio sam moždani udar 2011. Nasreću ništa mi nije stradalo (nikakve pareze) jedino sam izgubio moć govora i malo po malo se vraćam. I to zbog njih. Znam što govorim jer poslije toga sam imao živčane napadaje ( 2 puta), zbog njihove glasne muzike. Što smo sve napravili? Zvali smo policiju više puta i nakon toga oni su malo smanjili muziku. Jedini ozbiljan prekid bio je 2012. kada su lupali i puštali muziku do jutra i kada sam pozvao policiju i tada su ih "spremili" zbog pijanstva u lokalnu Policijsku postaju. Sada opet počinju. Prošli tjedan zvao sam policiju dva puta. Naravno, oni vide u noći svjetla pa smanje muziku i tada iziđe njihov "gazda" i kaže da oni ne puštaju glasno. Naravno, tada im se policija "smiluje". __________________ Postoji li pravno rješenje za muke po Mexikancima?
  6. Forum je potreban. Vidjet ćemo da li je uspješan?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija