Jump to content

zugichi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Nisam uspjela doći do konkretnih odgovora surfajući po internetu pa se nadam da ću ovdje dobiti neki konkretan savjet. Dakle, suprug i njegov brat su naslijedili zajedno sa stricom i sestričnom veliki broj čestica zemlje. Njih dvoje konkretno zanimaju 3 čestice gdje se nalaze dvije kuće i dvorište koje oni koriste i održavaju skupa s prednicima već 17, 18 godina otprilike. Stric ne bi trebao biti problem jer je on sagradio sebi drugu kuću i tvrdi kako će on potpisati tabularnu izjavu kako on njima prepušta pravo vlasništva na te 3 čestice. Problem se javlja u sestrični koja se inati jer želi svoj dio koji je slijeduje i traži sveukupnu diobu pa koga šta zapadne. Ono što nas zanima je da li mi imamo kakvo pravo vlasništa na te 3 čestice tipa na temelju dosjelosti ili ako postoji neki način kako bi njih dvojica uspjela rasčistiti te 3 čestice da budu samo njihove? Ako što znači, 2 čestice su na jednom posjedovnom listu gdje su svi izvanknjizni vlasnici i tu je još naveden i stric koji je preminuo (on je imao 4/15), njih dvojica imaju svaki po 2/15, drugi stric 4/15 i ta sestrična 3/15. Treća čestica je na drugom posjedovnom listu gdje su uknjiženi vlasnici i tu nema pokojnog strica već su samo živući stric koji ima 22/60, suprug i njegov brat, svaki po 11/60 i sestrična koja ima 16/60. Eto, nadam se da sam donekle uspjela objasniti situaciju i ono što nas zanima. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.
  2. Svakako treba geodet iako su poznate sve čestice ili?
  3. Ostavinska je bila i postala pravomocna 22.10.2014., a jedan od nasljednika je umro 18.01.2015. pa je njegov dio nasljedila kcer jer su se ostali odrekli u njenu korist.
  4. Lijep pozdrav svima, nadam se da cu ovdje bar donekle doci do nekog odgovora. Naime, situacija je sljedeca: Moj muz je jedan od 4 nasljednika nakon smrti strica. Jedan od nasljednika je sad takodjer pokojan te je njegov dio preuzeo potomak jer ga se ostatak njihove obitelji odrekao u korist tog potomka. Imovina je podijeljena u 16inama tako da sami baratat nekim samoizmisljenim ugovorima je nemoguce. Jeli moguca neka preraspodjela cestica da sve bude 1/1, a ne da je svaka cestica podjeljena u 16ine?? Laici smo po tom pitanju ali ovako trazeci po netu saznali smo o nekim mogucnostima tipa tog razvrgnuca ili darovnice pa nas samo zanima u kojem smjeru krenuti, koje bi bile opcije itd. Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru, nadam se brzom jer taj sporni potomak dolazi za dva dana i bilo bi lijepo to sve rjesiti ako je moguce. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija