Jump to content

chiaraaa

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam, mozete li nas savjetovati na koga nasloviti prituzbu ministarstvu. Bi li bilo pametno odmah priloziti sve dokaze koje otac ima ili samo zaliti se na misljenje centra i ukratko opisati problem, a dokaze cuvati za poslije? hoce li ministarstvo kontaktirati oca ili samo CZSS i imaju li i oni neki zakonski rok u kojem moraju reagirati odnosno odgovoriti jer ovo se beskrajno razvlaci na ustrb oca i djece koja se otudjuju od njega. I jos nesto, da li da spomene centru da ce se zaliti ministarstvu ili to presutjeti? Jer uistinu ono sto su pricali ocu u centru i ono sto su napisali u misljenju za sud kao da nema veze jedno s drugim, niti spominju probleme koje je otac iznio i dokaze koje je dostavio.
  2. Mozda se netko sjeca naseg slucaja pa evo da Vas povratno kratko izvjestim o istom. Rijec je o bliskom clanu obitelji. Nakon mjeseci borbe tapkamo na mjestu i tata jos nije vidio djecu, zbog cega je naravno ocajan. Rociste za rocistem prolazi, presude jos nema, CZSS podrzava oca kad je on kod njih, savjetuju koja su njegova prava, govore da su njegovi zahtjevi i vise nego realni, savjetuju ga sto jos dodatno ima pravo traziti i da je za djecu dobro da imaju oba roditelja a onda dostave misljenje sudu u kojem napisu kako je zbog udaljenosti oca i jer djecu nije vidjao odredjeno vrijeme najbolje da se majci, na njezin zahtjev, odobri samostalno skrbnistvo. Misljenje soc.radnice se toliko razlikuje od onoga sto je govorila ocu da izgleda kao da ga nije pisala ista osoba ( a naravno je). Na upit oca poslan centru i dostavljene dokaze i izjave svjedoka o nasilju u obitelji izmedju majke i njenih partnera, zanemarivanju djece, te intervenciju policije uopce se nisu ocitovali. Po vasem savjetu poslana je pozurnica, vidjet cemo hoce li se sada ocitovati. Njihov odgovor je da to nije u njihovoj nadleznosi i da oni tu nista ne mogu. Majka ima poznanstva u tom centru, nismo zeljeli vjerovat da ce to utjecati na odluku centra ali izgleda da smo se prevarili. Djeca zive pod stresom, sigurni smo da su pod velikim utjecajem majke koja njima manipulira, popustili su u skoli, ne vidjaju nikog ni od majcine obitelji, udaljili su se od puno osoba koje su im nekad bile bliske. Po Vasem dosadasnjem iskustvu ima li smisla zaliti se nadleznom ministarstvu na rad gore spomenutog centra i je li ministarstvo ikome do sad pomoglo? Uistinu vise ne znamo sto napraviti. Mislim da vise nema smisla odlaziti u centar jer sa svim svjedocima i dokazima koje im je otac dostavio, majci je trebalo biti oduzeto skrbnistvo a oni je podrzavaju u trazenju samostalnog skrbnistva. Po svemu ispada da covjek ne moze djeci pomoci pravnim putem.
  3. Hvala, i prituzbe smo naslovili na ravnateljicu. Iskreno, nakon svega, uopce se ne nadam njihovoj pomoci.
  4. Hvala Vam, otac ce vec danas poslati pozurnicu iako iz nekog razloga njima, ocito, nije u interesu poslati odgovor, mozda jer nakon tog nasilja uopce nisu obavili razgovor s djecom, niti obavijestili oca o tome pa sad ignoriraju saznanje o istom. Otac ih je zamolio ako nisu obavijesteni ( a jesu ) da posalju upit prekrsajnom sudu, ali ni na to nisu odgovorili. Jos samo jedno pitanje, moramo li upit dostaviti bas CZSS u gradu u kojem zivi dijete i koji je nadlezan za taj slucaj ili otac moze upit poslati i CZSS i u gradu u kojem on zivi, jer tu bi puno lakse dosao do odgovora. Jesu li oni povezani i imaju li svi uvid u slucaj?
  5. Proslo je vise od tri mjeseca, mozda i cetiri, kako je otac poslao prituzbu, odnosno upit CZSS u svezi nasilja u obitelji kojem su bila prisutna i djeca i o kojem je, navodno, obavijesten i centar, a oni jos nisu odgovorili. Prituzba je poslana preporuceno s povratnicom, povratnicu je dobio davnih dana ali odgovor jos ne.
  6. Postoji li vremenski rok u kojem je CZSS duzan odgovoriti na upit poslan pismenim putem? Ne mogu sad pronaci informaciju ali cini mi se da sam negdje procitala kako su duzni odgovoriti u roku 15 dana. Hvala
  7. Pozdrav, Opet bih Vas molila pomoc, odnosno pojasnjenje. Dobili smo poziv na razgovor CZSS jer Opcinsko drzavno odvjetnistvo trazi od centra dostavu socijalne anamneze za obitelj. Sto to konkretno znaci, odnosno kako izgleda taj razgovor i sto se njime utvrduje? Budu li razgovoru prisutna oba roditelja? Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru.
  8. Iskreno i od srca, hvala svima na pomoci. Konacno, zahvaljujuci Vama, znamo od kuda krenuti i imamo nadu u skori susret djece i oca. Vjerujem da su ovi Vasi savjeti pomogli, ne samo nama, nego svima koji su u slicnoj situaciji i kojima je pomoc potrebna. Sto se tice putnih dokumenata, otac nije sluzbeno obavijesten o vodjenju izvanparnicnog postupka niti o izradi istih. O svemu je saznao od majke, koja ga je obavijestila da joj nije bio potreban cak ni za izradu dokumenata i da je s djecom putovala u inozemstvo i bez njegovog odobrenja. Kako je to uspjela, ne znamo. Otac je obavijestio CZSS o saznanjima koje ima o nasilju koje se dogadjalo izmedju majke i njenog partnera ( koje je po izjavama svjedoka trajalo mjesecima ). Jedina povratna informacija koju ima je kako je majka u centru izjavila da otac izmislja zbog ljubomore, sto je totalno suludo. Niti je otac izjavio da je on osobno vidio nasilje, niti je za njega znao u vremenu dok se dogadjalo, nego je o svemu, kao sto sam navela, saznao od svjedoka bliskih majci. Svjedoka je vise, neki od njih su spremni svjedocit a neki su zamolili da ih se ne spominje jer se ne zele zamjeriti majci. Zato sam pitala postoji li nacin da otac dodje do bilo kakve pismene, sluzbene informacije da se nasilje dogodilo, odnosno, ono sto je njemu bitno jesu li djeca bila prisutna prilikom tih nasilja. Vjerujemo da bi to ubrzalo i centar da nesto poduzme i majka ne bi mogla negirat iste. Hvala na pozeljenoj sreci, trebat ce nam, vrijeme ide a djeca se otudjuju od oca ziveci u uvjerenju kako ih on ne voli i ne zeli vidjeti.
  9. Jos jednom veliko hvala svima, puno ste nam pomogli i otac sad zna od kud krenuti. Molim Vas za jos par savjeta, Nekoliko osoba, bliskih majci, potrazilo je oca i obavijestili ga da djeca zive pod velikim stresom. Radi se o susjedima i majcinim prijateljima. Spremni su o svemu svjedociti. Navodno je policija intervenirala zbog nasilja majke i njenog partnera. Postoji li nacin da otac dodje do policijskog zapisnika ili nekakve sluzbene informacije o svemu jer njega samo zanima jesu li djeca bila prisutna prilikom tih nasilja? Je li CZSS trebao informirati oca o gore navedenim dogadjajima jer navodno i oni su informirani o svemu. Ali ako policija nije na to obvezna, ne vjerujemo da ih je majka obavijestila. Zbog svega gore navedenog i straha da majka ne odvede djecu u inozemstvo, otac nije pristao dati potpis za izradu putnih dokumenata a majka ih je ipak uspjela napraviti, bez da je CZSS uopce kontaktirao oca. Kako je to moguce? Kako izgleda razgovor djece sa psihologom i bi li to bilo prestresno za djecu? Ima li otac uopce pravo traziti taj razgovor? Majka je toliko veliki manipulator da ona prijeti ocu kako ce traziti da psiholog potvrdi kako za djecu nije dobro da vidjaju oca jer ga nisu vidjali odredjeno vrijeme. Otac najvise zeli taj razgovor nadajuci se da ce majka prestati manipulirati i vrsiti pritisak nad djecom, te im govoriti sto i kako trebaju reci. Iako su prozivjeli sve gore navedeno, nikome to nisu spominjali, ni u vrticu, ni u skoli, ni prijateljima niti ocu dok je dolazio na vidjanja pa vjerujemo, iako su veseli i uspjesni, da su pod velikim stresom i pritiskom. Hvala na svakom savjetu
  10. Otac zivi u 500-600 km udaljenom gradu i do sad je sve troskove vidjanja djece financirao on ( prijevoz, gorivo, cestarine, smjestaj..). U razdoblju kad nije mogao putovati na vidjanja, majka je ponekad boravila u gradu u kojem zivi otac ali mu nije dozvoljavala da vidi djecu tvrdeci da ih on mora doci vidjeti u njen gradu i u tocno odredjeno vrijeme. Sad tvrdi da uopce nema pravo na vidjanje ni u njenom gradu ni u vrijeme kad je odredio sud jer dugo vremena nije dolazio. U centru su mu rekli da ima pravo traziti da majka snosio dio troskova prijevoza. Ima li pravo na to? p.s. Hvala borbena7, dajemo mu podrsku jer ponekad je bolno gledat koliko je unisten nakon tog braka i financijski i emotivno, ali najgore od svega sto djeca odrastaju bez oca a on uzasno pati za njima a vrijeme prolazi i cini svoje.
  11. jesu, u Hrvatskoj su Borbena7, jos jednom hvala na pomoci
  12. Borbena7 hvala, ali sto konkretno znaci ovrha djeteta? Ona se provodi uz prisustvo policije, czss ili? Prethodno se najavi policiji ili? Problem je sto je to dodatni stres za djecu. Cak su i osobe bliske majci, potrazile oca i rekli mu da su djeca pod velikim stresom i da im svakodnevno puni glavu, sto smiju a sto ne smiju reci u javnosti i kako se trebaju ponasati ako ih otac bude htio vidjeti i da na to ne smiju pristati. Inace djeca vole oca i radovala su se svakom prijasnjem vidjanju ali naravno u vremenu dok ga nije bilo mama se potrudila "objasniti im neke stvari". U CZSS su mu rekli da je on u pravu ali da majci nitko nista ne moze ako ne zeli postovati sudsku odluku. Cemu onda sudske odluke? Snosi li majka ikakve posljedice ako ih se ne pridrzava ili sve ovisi od njene dobre volje?
  13. Pozdrav, molila bih Vas pomoc odnosno savjet, unaprijed zahvaljujem. Ovako, supruznici su se razveli, djeca po odluci suda ostala zivjeti s majkom, otac ima pravo na vidjanje djece 2 puta mjesecno. Nakon godinu dana, u jednom teskom zivotnom trenutku otac ostaje bez posla i nije u mogucnosti dva puta mjesecno putovati preko 1000km na vidjanje djece ( zive u razlicitim gradovima ), alimentaciju je i dalje uredno placao, snalazeci se kako je znao i umio. Nakon pola godine konacno staje na noge, zeli i u mogucnosti je opet vidjati djecu i snositi troskove putovanja ali majka to vise ne dopusta, tvrdeci kako on vise na to nema pravo. Otac je CZSS upoznao sa razlozima zbog kojih nije mogao dolaziti i oni tvrde da presuda i dalje vrijedi i da on ima pravo i dalje 2 puta mjesecno na susret s djecom ali majka za to ne zeli ni cuti niti ju zanima zasto nije dolazio. Za sve ovo vrijeme zivota s majkom, djeca su prosla puno stresa zbog nacina majcina zivota i otac bi ih htio postediti dodatnog stresa ali buduci da je majka veliki manipulator uvjerila je djecu kako ih otac ne voli i zato nije dolazio ( saznao je to u centru a i majka mu je rekla) tako da ga vise ne zele ni cuti preko telefona, jer kako kazu "tata ih ne voli pa ne vole ni oni njega". Ima li majka pravo osporavati sudsku odluku i zabraniti daljnje vidjanje oca i djece zbog gore navedenih razloga i sto je ocu ciniti? Vrijeme prolazi, ocu je sve teze zbog nevidjanja a djeca, naravno, ne vidjaju ni baku ni djeda ni nikoga od rodbine, kako s oceve tako ni s majcine strane jer majka nije u dobrim odnosima ni sa svojom obitelji. Hvala na svakom savjetu.
  14. Moze li se traziti nadleznost nekog drugog CSS-a ili bas mora biti u gradu gdje dijete ima prebivaliste? Pri dodjeli skrbnistva socijalna radnica oca uopce nije htjela primiti na razgovor, iako to zvuci nemoguce, ali kao sto rekoh zbog utjecaja majke. Htjeli bi djetetu pomoci i prije nego sto slucaj dodje na sud a vjerujemo da bi majka prestala sa zanemarivanjem i priredjivanjem stresnih situacija cim bi saznala da nije vise nadlezan CZSS u kojem ona ima toliki utjecaj. Za vjestacenje nad djetetom odnosno razgovor sa psihologom, jer mislimo da mu je sto prije potrebno trazimo u centru ili na sudu? Hvala. Imam puno pitanja, ali htjeli bi sto prije pomoci, makar da maltretiranje stane a s CZSS u ovom gradu, mislim da nemamo sanse.
  15. Molim Vas predlozite mi jednog takvog ( kvalitetnog odvjetnika ). I imam jos jedno pitanje. Buduci da, kao sto rekoh, svjedoci su se sami ponudili da ce dati iskaz o strahotama koje dijete prozivljava. Mislim da su to uistinu spremni dok majka ne sazna a onda ce svojim utjecajem i prijetnjama, sprijeciti ih u tome. Postoji li mogucnost da oni sada ( dok im ona jos ne prijeti i dok ne sazna sto oni zele ) daju negdje izjavu o tome cemu su osobno svjedocili, odnosno o zanemarivanju djeteta i da nam to poslije pomogne na sudu i bude pravno valjano. Recimo ovjerena izjava kod javnog biljeznika ili bilo sto slicno. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija