Jump to content

Ivana0604

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zaposlena sam u ljekarni na ugovor o zamjeni za dugotrajno bolovanje. Djelatnica koju mijenjam se ne planira vratiti tako skoro. Radim 8 mjeseci i sada sam ostala trudna.Nisam otvarala komplikacije jos, iako je trudnoća visokorizična, te bi prema riječima ginekologa trebala razmotriti tu opciju sto prije. Kako se razmatra zatvaranje druge smjene ljekarne, ja bih eventualno bila visak iako se djelatnica koju mijenjam ne vraca jos. Da li pod ovakvim ugovorom mogu dobiti otkaz prije njenog povratka kao visak, uzimajuci u obzir trudnocu? Zanima me i jesam li u povoljnijoj situaciji ako ostanem raditi ili otvorim komplikacije, te ima li poslodavac ikakve veze sa isplatom naknade za vrijeme korištenja komplikacija? Hvala Vam unaprijed, Ivana
  2. Puno Vam hvala na odgovoru. Znam da poslodavac određuje raspored korištenja godišnjeg, ali mi nije bilo jasno kako je moguće da nakon 4 mjeseca rada tvrdi da nisam ostvarila pravo na niti jedan dan godišnjeg odnosno na razmjerni dio. Da li znate imam li pravo ove godine na regres?
  3. Poštovani, Radni odnos mi je započeo 11.3.2020. Prethodni je završio istekom ugovora o radu 18.11.2019. Do ovog datuma nisam koristila niti jedan godišnjeg odmora. U razgovoru s poslodavcem on navodi da nemam pravo na niti jedan dan razmjernog dijela godišnjeg pošto moj radni odnos nije započeo u 2019. god, nego u 2020. 10.9.2020. ostvarujem pravo na puni godišnji odmor, navodi. Ono što me zanima kako je moguće da nemam pravo na razmjerni dio godišnjeg ako se ono stječe protekom prvog mjeseca rada i kako je to moguće s obzirom da ću raditi i nakon što prođe 1.7. kada svakako stječem to pravo prema mojim saznanjima? S obzirom da ne priznaju razmjerni dio godišnjeg, neće mi isplatiti niti regres. Da li bi trebali i u kojem razdoblju? Radi se o ljekarni Doma zdravlja. Srdačan pozdrav i unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  4. Ovo je odgovor poslodavca na moje pitanje: Prema Zakonu o radu (čl. 78., st. 2.) radnik kojem tokom godine prestaje radni odnos, za tu kalendarsku godinu ostvaruje pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora. Preostali (također razmjerni) dio godišnjeg biste ostvarili kod novog poslodavca.
  5. Molim vas za pomoć. Od 1.2.2015 do 31.7.2016 sam radila za istog poslodavcana na Ugovor na neodređeno. 31.7.2016. sam popisala sporazumni raskid ugovora. U 2016.-oj sam imala 21 dan godišnjeg od čega sam iskoristila 5 dana, dakle ostalo mi je 16 neiskorištenih dana godišnjeg odmora za koje sam tražila naknadu. Rečeno mi je da imam pravo na 12 dana godišnjeg do 31.7.,a ne 16, te mi je isplaćeno za 7 dana (12-5 iskorištenih). Pošto ne znam što po zakonu točno znači ako otkaz nastupi nakon 1.7.2016 da radnik ima pravo na puni godišnji, molim vas objašnjenje da li je u redu to što mi je isplaćeno samo 7 dana, a neiskorištenog godišnjeg za 2016.-u imam 16 dana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija