Jump to content

Bbernarda

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Htjela sam još nešto pitati, stan je još pod otkupom i pravna osoba od koje otkupljujem je upisana u gruntovnici i hipoteka banke. Da li to utječe na navedenu situaciju?
  2. Zahvaljujem Vam se puno na savjetima i vidim da "moje hvala od prije nisam objavila nego sam očito samo izašla sa stranice". Budući da ste me upozorili da ništa ne potpisujem prije konzultacije i da se mogu vama obratiti za savjet, odlučila sam Vas i poslušati. Novosti su sljedeće: kredit za stan je otplacen i nazvala sam referenta sa kojim stalno komuniciram za brisovnicu jer mi je on tako rekao i da je moram platiti oko 90 hrk i kaze on meni da on to ne radi nego osobni bankari i da se njima obratim . Nakon kojih 2 h taj isti referent me nazove i kaže da mi banka neće dati rješenje za brisovnicu za hipoteku dok sam dužna po ostalim kreditima i da napišem izjavu ili zamolbu u kojoj navodim da suprug ne pristaje na suduznistvo u reprogramu i da su roditelji prestari za suduznistvo i da se zapisu na stan jer nemam druge opcije da otplatim dugovanja pa će on to proslijediti dalje da se vidi da li će nešto odobriti. Molim Vas za savjet. Taj referent stalno mulja i mijenja priču. Prvo mi kaže nazovite nas da Vam damo brisovnicu, a onda kad nazovem kaže da otkud imam obraza tražiti brisovnicu kad imam drugih dugovanja. Pa on mi je to rekao, ja ni ne znam za taj dokument. Lp
  3. Stambeni je na 15 god. U braku smo 20 god. Kredit ima suduznika i 2 jamca i hipoteku. Prije 15 god su bili takvi uvjeti. 3.300,00 je potrebno uplatiti do konačne otplate i on je gotov. Kod iste banke sam podigla ostala 2 kredita . Suprug nije ništa potpisao niti za jedan kredit. Stan je morao biti na mene zbog kredita . Tako je bilo tada. Sa bankom komuniciram i ne bježim od obaveza, ali u komunikaciji sa njihovim referentom naslusala sam se svega . Zadnji razgovor me je šokirao. Budući da moj muž odbija potpisati reprogram za ta dva nenamjenska kredita rekao je da mi je muž smiješan i da će oni upisati hipoteku na stan i bez njega i da ćemo ostati bez stana i da će mu sjesti na račun. I nakon što me je šokirao sa otvorenom izjavom, pitao me da li mi roditelji mogu biti suduznici za reprogram ??????? Ja samo želim sačuvati ono sto smo 15 godina otplaćivali jer to je jedino materijalno sto posjedujemo. Tražim rješenje ovakve situacije i ne bježim od nje.
  4. Stan je na mene jer je stambeni kredit na mene. Da li da to nekako riješimo? Da na njega prepisem?
  5. Hvala Vam na brzom odgovoru i pomoći. Dakle, zelite reći da se banka moze upisati na stan tj.na moju 1/2 , ali nas ne mogu izbaciti van i prodati ga da se namire zbog mog dugovanja, zato što je druga 1/2 suprugova i da će se namirivati sa tekućeg računa do potpunog podmirenja dugovanja ? Znam da je zatezna kta velika , ali nemam bas opcija. Suprug nije ništa potpisivao. Nije ni znao za njih. To su bili brzi krediti preko internet bankarstva.
  6. Poštovani, Imam nekoliko upita u vezi navedene teme. Nepromišljeno sam podizala kredite i zatvarala jedan sa drugim i na kraju je došlo do situacije da ih ne mogu otplaćivati i blokada je na racunu već oko 2,5 godine , ne uvijek zbog istih dugovanja. Plaću primam i svaki mjesec se dugovi otplaćuju , po redosljedu kao to već ide u FINI. Sada su krediti već u cijelosti na FINI i nisu u pitanju samo rate. Budući da sam tu činjenicu prešutila suprugu, on se opravdano ljuti i ne želi potpisati suduznistvo za reprogram i banka mi je rekla da ako on neće potpisati da će se oni svejedno i bez njega upisati na nekretninu. To mi sada nije jasno. Imam stambeni kredit i do kraja otplate je oko 3.300,00 kuna. Za 2 mjeseca je gotov i banka je upisana na nekretninu za taj kredit. Na Fini se nalaze 2 kredita bez jamaca i to već duže vrijeme. Jedan od 12 mj 2014, a drugi od 6 mj 2016. Ovo sve pišem da znate točno što me zanima. Mislila sam stan prebaciti na punoljetnu kći zbog prijetnje banke, ali ne znam da li je to izvedivo kad je banka već gore upisana za stambeni. Da li su njihove prijetnje ostvarive? Stan je kupljen u braku i na moje je ime zbog kredita. Da li mogu sjesti suprugu na račun i na njegov dio stana? Mene zanima, da li postoji način da zadrzimo stan koji 15 godina otplacujemo i da nekako otplatim te dugove , a suprug ne želi biti suduznik? Ne želi biti već 1.5 godinu, dakle nije da je to saznao jučer. Plaća mi je za sada 2600 i 1745 mi dođe na zaštićeni a 755 na tekuci racun. Dugovanje je oko 16000 eur i ima još i režija. Sve je krenulo od življenja van mogućnosti, a onda je bilo življenje na 1 plaći jedno vrijeme i ja sam to krivo rješavala. Sad je tako kako je. Molim Vas za pomoć putem savjeta i unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija