Jump to content

zunada

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

265 pregleda profila
  1. Odvjetnik je predlozio novcanu kaznu, i to nakon urucenja rjesenja o ovrsi, no mislim da novcana kazna nece biti dovoljan motiv, i kada mu se jednog dana uruci rjesenje. U pitanju je inat, prvo prema meni a onda i prema pravnom sistemu. Koje su krajnje pravne mogucnosti za 'totalni neposluh'? I gdje je vremenska granica? U praksi je sigurno bilo slicnih slucajeva... hvala.
  2. Bivsi izvanbracni suprug odbija predati kljuceve zajednicke nekretnine (promijenio je bravu i onemogucio mi pristup) nakon donesene pravomocne presude opcinskog suda, i potvrdjene odluke zupanijskog suda, kojom se potvrdjuje da mi je duzan predati kljuceve zajednicke kuce pod prijetnjom ovrhe. Zahtjev za ovrhu je predan, no rjesenje se salje u inozemstvo gdje ima prijavu boravista, a veci dio godine provodi u Hrvatskoj u kuci koja je predmet spora. Usput, on nije hrvatski drzavljanin! Sto sud radi u takvim slucajevima nepostivanja pravnog sistema, sto ja mogu poduzeti da ubrzam pravni postupak? Koliko dugo bivsi suprug moze izbjegavati sudsku odluku i primanje rjesenja o ovrhi? Na pravomocnu presudu sam cekala gotovo dvije godine, i sad ponovno ne vidim kraj.
  3. Zahvaljujem. Detaljnije pitanje: odvjetnik je imao punomoc ali me nije obavijestio o rocistu. Zivim vani, nije mi jednostavno doci do zapisnika, dobila sam prvu informaciju o rocistu mjesec dana nakon obavljenog rocista kad je trazena naknada. Sto bi u mom slucaju vrijedilo? Da li se punomoc racuna automatski kao nalog?
  4. Imam aktivni sudski postupak, predmet nasljedstvo (tuzena sam). Zamima me da li odvjetnik ima obavezu reci svoju tarifu unaprijed, konkretno radi se o prisustvovanju na saslusanju. Takodjer, moze li traziti naknadu za zastupanje na rocistu a da me nije obavijestio o pozivu za rociste niti poslao materijal, zapisnik sa rocista?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija