Jump to content

Sinnke

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Po meni da,može te tužit za ometanje posjeda komotno...meni ovi također na silu žele ući u vrt koji nisam čistio od 2013....vidjet ćemo što će biti ja sigurno neću čistiti to a baš me zanima kada će i hoće li komunalni redar izaći na uviđaj +jer koliko znam prvo ide uviđaj a onda bi me po zakonu trebao obavijestiti.... Ljudima danas svašta smeta po meni je moj zapušteni vrt moja privatna stvar
  2. Hvala lijepo na odgovoru ,radi se o Gradu Vodice....i upravo to susjedi se pozivaju da će obavijestiti redara ,kažem radi se o vrtu od 34 kvadrata koji je odavno ograđen ogradom i malim zidom...to je sada obraslo u visoku travu i drveće...i sada se oni kao boje zmije ,djeca i turisti ...molim vas,je li oni mogu tek tako ući u moj posjed? Zaboravio sam reći da je vrt također na granici sa gradskom ulicom
  3. Dakle u posjedu sam kuće od 105 m2 u kojoj ne živim uz kuću se nalazi mali vrt od cca 30 m2,vrt graniči sa susjednom kućom sa jedne strane a sa ostale dvije sa dvorištima ostale dvije kuće .Taj moj vrt je oduvijek ograđen ogradom i malim zidom.Pošto ja živim u drugom gradu udaljenom nekih 20ak km od tog mjesta sada su me ti stanari iz te ulice gdje se nalazi moja kuća u pismu kojem sam primio obavijestili da dođem počistiti vrt uz kuću jer kao namnožilo se dosta divljine,visoka trava ,raslinje i da je visoko 3metra kao.S obzirom da sam bio tamo ovih dana prije nego su oni poslali pismo i vidio sve ja jesam vidio da je trava malo zarasla a ovi mi sada šalju nekava pisma i kao da prijete.Kao igra se tu puno djece,itd,strah od zmija itd....Ja to iz osobnog razloga ne želim očistiti i neislim očistiti to a pitam Vas što oni dalje mogu poduzeti s obzirom da se radi o 34 m2 mog vrta uz pripadajući objekt-kuću.Imam li pravo nekoga tužiti ako mi uđe u dvorište? Radi ometanja posjeda.....
  4. Temu sam otvorio jer ste onu očito uklonili.Ne znam,imam dojam da ovo djelo nije toliko teško da bi policija aktivno tražila počinioca.To su kukavice najveće što to rade ženama.
  5. Ne znam koje bi točno djelo bilo ali situacija je možda bezazlena a nekom i ne možda.Dakle bivša djevojka s kojom sam osto u odličnom i prijateljskom odnosu mi se požalila da ju je neki lik počeo dirati po tijelu dok se vraćala s posla i svašta govorio međutim pobjego je ko strela kad me počela zvat na mobitel i dok sam došao do ulice on je pobjego.Dakle nije silovanje u pitanju pa se dvoumi da li prijaviti ovo jer i nije neko teško djelo...
  6. G-man hvala...upravo sam pokazo mu ovo i on se slaže....uzimanje odvjetnika u njegovom slučaju ni nije potrebno.Javit ću presudu svakako
  7. Nažalost g man bio si u pravu.Pošto je nedjelja a tada uvijek odem do njega pokazo mi je papire koji su mu došli u petak.Dakle općinski sud ga poziva na ročište 24.3.i izgleda da su mu u isti slučaj spojili obe prijave.Ja se ispričavam jer izgleda da je dobio kaznene prijave pa sam fulo podforum.Dakle stavljaju mu na teret pustošiju šume čl.209 (1) a za pištolj čl.331 (2). Čovjek koji u životu nikada nije kažnjen ni za parking,može li za ovo dobiti uvjetnu?
  8. Stvar je ovakva. Djed je prokrčio oko 600 m2 šume i tu zasadio nešto ko bagreme.Za tri tjedna stigao je lugar iz HŠ i reko djedu da je to vlasništvo HŠ da će ga uprava tužiti Prekršajnom sudu zbog neovlaštenog zauzimanja šumskog terena.E sad,jel oni tu sumnju na prekršajnu prijavu podnose policiji pa policija prekršajnom sudu ili mogu direktno prekršajnom sudu? Inače nisam znao da ovo spada pod prekršajni zakon. Što i kakvu kaznu da djed očekuje? Ima 68 godina,nikad kažnjavan,pred mirovinon. Prije mjesec su mu našli pištolj koji je posjedovo bez dozvole i što i tu da očekukuje i hoće li i to na prekršajni?
  9. Jest recidivist al npr da je djela učinio šest -sedam godina od uvjetne onda bi išla nova uvjetna a ovako kad je učinio dvije godine od isteka uvjetne izgleda da otpada...Ako dobro shvaćam.
  10. Namirivanje štete je isključeno-nema odakle...s tim da ga se povezuje s još jednom krađom što sam zaboravio napisat. Ako ne namiri oštećene koliko to umanjuje uvjetnu?
  11. Lijepi pozdrav Stvar je ovakva kakva ,nažalost je 25 godina muškarac u prošlosti uvjetno osuđen zbog razbojstva ,uvjetna istekla 2015.sada se tereti za tri krađe(šteta oko 15 tisuća kn) oće bit moguća uvjetna nova osuda? Mnogo se kaje i žali neprestano.
  12. Ovako Iznenađeni smo djedovom parcelom na moru,dakle ona se u katastru uredno pod svojim brojem i brojem plombe vodila na površinu veličine 789 m2.Jučer došavši u ured tamošnjeg katastra daju nam kopiju lista i vidi se da je čestica smanjena.na 699 m2 a 90 m2 se sada vodi u katastru kao 'neplodno',,dali su nam objašnjenje da je djed uredno dobio obavijest da je novim mjerenjem državne geodetske uprave dokazano da je tih 90m2 ustvari ničije vlasnštvo pa pretpostavljam državno ili šta?? djed tvrdi da je uvijek bilo upisano na njegovu obitelj i tih 90m2 mada je.uvijek bilo i nekih.prijepora s državom,ali mi nije jasno jer državi tih 90m2 ne znači ništa i ne treba.za nikakvi put,imamo li pravo žalbe?
  13. A ,da je osto unutra s nozem u ruci a da.uz to nije prijetio ali uzeo novac onda bi to i dalje bila krada drskog nacina?
  14. Da,pukom slucajnoscu.Opet je isao u grad,no sada s vazecim,svicarskim tablicama,prolazili tuda i prepoznali auto,legitimirali ga i bio je na ispitivanju cak pet sati Pitali su ga.o drogama,oruzju,migrantima,no optuzili su ga za krivotvorenje isprava. G MAN,hoce li moc racunat na UVJETNU?
  15. Osumnjičen je za kazneno djelo iz clanka 278 st (1) kz pretpostavljam da ce mu sudija dat uvjetnu,ovdje nikad nije kaznjavan a u švicarskoj jest. Drzavljanin je Švice i RH. Tih tablica malmoa iz svedske uopce nema u sustavu i lazirane su
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija