Jump to content

kigor

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ukupno ima tri vlasnika upisanih u zemljisnim knjigama i katastru
  2. Postovani, zivim u kuci na tri etaze, prizemlje i dva kata. Prizemlje i kat su jedna cijelina sa svojim dvoristem. Drugi kat ima svoj ulaz i dvoriste. No svaki kat ima svog vlasnika kako jasno je navedeno u zemljisnim knjigama i katastru. Dal imam pravo trazit da sud dodjeli upravitelja zgrade? I ako da gdje to mogu u Rijeci pokrenut?
  3. Postovani, imam jedan problem. Najme, vlasnik sam jedne cestice koja je upisana kao dvoriste+garaza. Suvlasnik sam druge, susjedne, cestice upisane kao kuca. Susjedi, zbog svojih potreba, zele napravit etaziranje. Ja za sada nisam zainteresiran. No da bi etazirali kucu trebaju spojit cestice kuce i garaze. Pa prema tome trebaju napravit i geodetska mjerenja moje cestice dvoriste+garaza. Dal to mogu napravit bez mog pristanka? Logika mi kaze da ne. No sto ako udju na teren dok mene nema i naprave izmjere?
  4. Postovani, zivim u privatnoj kuci. Dva su vlasnika. Ja zivim na drugom katu. Prizemlje i kat je drugi vlasnik. U zemljisnim knjigama sve jasno navedeno oko vlasnistva Problem je krov, koji je neminovno iznad mene. Propusta vec godinama. Kaplje i stvara stetu a tek nedavno su odlucili pogledat stetu koja gotovo svaka ozbiljnija kisa radi. Krpa se vec dugo no nuzna je temeljita obnova. Cijenu obnove bi trebali podjeliti. Oni bi morali platiti 2/3 a ja 1/3. Koja su moja prava? Kako natjerat da se obnova napravi?
  5. Hvala, treba li kod sudskog tumaca za prijevod?
  6. Postovani, pripremam dokumente za ostavinsku raspravu. Izmedu ostalog, moja mama je prije 4 godine ostavinskom raspravom dobila 1/3 jednog terena u inozemstvu. Dal on ulazi u ostavinsku raspravu koja se radi za moju mamu u Hrvatskoj ili ne? I ako da dal je dovoljno prijevod rjesenje suda o ostavinskoj iz inozemstva?
  7. Hvala na brzim odgovorima. Posto je darovnica nije nikad ovjerena onda je i nistavna. A posto nema placanja poreza uzalud je dalje i trazit Dilema je bila prije svega dal se placa porez na nekretninu pri direktno nasljedivanju, mama-sin
  8. Postovani, jedan savjet. Prijatelju je umrla mama, a on je sin jedinac i jedini nasljednik nekretnine, kuca+okucnica. Podrucje Rijeke. Mamu mu je svojedobno napravila darovnicu nekretnine ali on to neuspijeva naci. Samo je potpisana. Dal se prilikom ostavinske rasprave igra ulogu ta darovnica i dal se placa mozda neki porez na nekretninu? Neovisno dal nasao ili ne tu darovnicu
  9. Zaboravio dodat da ugovor s firmom A je potpisala 2.6.2020 prije nego je dobila dokument o sporazumnom otkazu o radu te o 4 dana godisnjeg za kojeg nije ni znala da ima pravo.
  10. U subotu 6.6.2020 od firme B je dobila dokument o sporazumnom otkazu o radu na kojem pise da je dan prestanka radnog odnosa 12.6.2020. No to nije procitala niti odnjela u firmi A
  11. Postovani, frendica je dobila pocetkom godine posao u firmi A s pocetkom rada na proljece. Da ne ceka pocetak rada u firmi A zaposlila se u firmi B. Pocetak rada u firmi A se odgodio na pocetak ljeta pa je u firmi B odradila dva ugovora na odredeno vrijeme na mjesec dana plus pocela jedan na 6 mjeseci. Prije mjesec dana firma B je rekla da se je spremna za pocetak rada. Sugerirala je da da pismeni sporazumni otkaz u firmi B sto je i ucinila. Po ugovoru odradila je 2 tjedna otkaznog roka do 7.6.2020 te u meduvremenu odnjela sve trazene dokumente firmi A. Od 8.6.2020 je pocela raditi u firmi A. Problem je nastao u petak kada je nazvala firma B i rekla da od tog dana, tj 12.6.2020 prestaje njen radni odnos s firmom B radi 4 dana godisnjeg odmora. Rekla je o tom problemu firmi A koja je u meduvremenu vec prijavila i dala Obrazac eM-1P o prijavi o pocetku osiguranja dok ugovor o radu na odredeno vrijeme je potpisala prije 10 dana s datum pocetkom 8.6.2020. Firma A trazi da na rjesi problem s firmom B. A i firma B trazi od firme A da ona to rjesi. Ispada da je tjedan dana bila u dvije firme. Izmedu dokumenata koja je predala bio je i dokument o mirovinskom s popisom gdje je sve radila gdje je prazna kockica s danom odjave u firmi B. Takoder je predala i PK karticu. Sto moze ona moze uciniti i koja firma treba i kako to rjesiti. Koja su njena prava?
  12. Postovani, frendica radi na odredeno vrijeme. Obnova ugovora svakih 6 mjeseci. Trenutni ugovor je od 9.9.2019 i traje do 9.3.2020. Upitno je dal ce obnovit ugovor. A do sada je uvijek novi ugovor dobila koji dan nakon isteka prethodnog. Dilema je oko godisnjeg odmora i njenog koristenja. Ima trenutno pravo na 18 dana godisnjega. Dal poslodavac mora javiti dovoljno rano da zeli prekinut suradnju ili ne? Tj dati moguconst da se iskoriste tih 18 dana
  13. Postovani, frendica radi na odredeno vrijeme. Obnova ugovora svakih 6 mjeseci. Trenutni ugovor je od 9.9.2019 i traje do 9.3.2020. Ona je nasla novi posao i kod novog poslodavca krece raditi 1.3.2020. Dilema je oko godisnjeg odmora i njenog koristenja. Ima pravo na 12 dana. Dal tih 12 dana mora realizirati u aktualnoj firmi ili moze dio ili sve prenjeti u novoj?
  14. Hvala na odgovorima. Jedino koju se inspekciju zove?
  15. Suvlasnistvo. Odvodnja kompletno funkcionalna. Zajednicka je horizontala tj oni ispod prizemlje i kat, ja na drugom katu. Kanalizacija naravno ide od mene skroz do prizemlja i poslije nizom cijevi kroz njihovo dvoriste do gradske kanalizacije. Znaci bez mog pristanka ne moze nista poduzeti. A ako poduzme u sferi policije i sudstva, tocno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija