Jump to content

snowgueen

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Nasla sam kupca-tvrtku u Sloveniji koja bi otkupila moj motor. Radi se o par stotina eura. Zanima me kada mi sjedne novac na racun da li to trebam prijavljivati preko JOPPD obrasca? Da li ce ta uplata utjecati na moj povrat poreza iduce godine (za ovu 2016.)? I ako ne prijavim primitak iz inozemstva do kojeg "iznosa nece poreznoj biti sumnjivo"? Hvala na pomoci svima!
  2. A ja bi na more isla zato pitam dal bas doma moram bit. Pitam zato sto sam trazila GO pa nadredena nije dala. A Sad ta ista 3 dana bi uzela bolovanje..
  3. Hvala Vam puuuno na odgovorima!! Razmatram mogucnost da uzmem bolovanje zbig viroze ta zadnja 3 dana na.poslu, (kada sporaz.raskid istice) i citam da poslodavac moze zatraziti izvanrednu kontrolu. Koliko njima (kontrolorima) treba da krenu u provjeru? Moze li to biti isti dan ili iduci? Moram li se ja nalaziti na adresi na kojoj sam prijavljena ili mogu biti npr. kod sestricne na drugoj adresi? Izvinite jos jednom na gnjavazi, nastojim sve opcije pokriti.. Hvala puno!!
  4. Hvala puno na odgovorima! Jos samo da pitam..ukoliko sefu dodjem i otvoreno kazem da cu uzeti 3 dana go kako bi rijesila administrativne formalnosti prije novog posla i psihicki se odmorila, i ako on kaze da ne moze, a ja se svejedno ne pojavim iduca 3 dana..sto onda on moze napraviti? Izvanredni otkaz? Da li je pametnije to osobno reci dan prije ili poslati mail (radi pisanih dokaza)? Iako smatram da mu je u interesu da mi go sto manje isplati a da me ide tuziti- previse znam o nepravilnostima u firmi..
  5. znače mi ta dva dana, želim otići van RH i odmoriti... Kažete da je moj godišnji nesporno pravo... znači li to da ja mogu samo ujutro poslati poruku da ću si uzeti 2-3 dana godišnjeg i da mi to moraju "odobriti" ili me mogu tražiti da se vratim na posao? Pitam jer, kao što rekoh, tražila sam prije 2 tjedna nadređenu par dana godišnjeg na što me izbacila govorivši da ja nemam pravo i da je dobra volja poslodavca da li će me pustiti ili ne...? Izvinite što gnjavim, ali ovo mi je prvi takvi slučaj i ne znam kako dobro posupiti...
  6. Imam jos samo jedno pitanje..ukoliko ja u srijedu dodjem na pola radnog vremena i odem ranije, a cetvrtak i petak ne dodjem, onda ustvari mene nema 2 radna dana na poslu (bez opravdanja) cine se ponistava i mogucnost izvanrednog otkaza (koj pocinje nakon 3 dana)? Ispravite me ako grijesim...
  7. Kakvu naknadu stete? Nisam uspjela bigdje naci primjer toga na internetu..a imam i 8 dana neiskoristenog godisnjeg koji bi mi trebali isplatiti kad vec nedaju go da koristim. Hvala!! )
  8. Hvala puno na odgovoru! Ako bi u tom slucaju isli davati izvanredni otkaz, prvo bi trebali pozvati da se vratim na posao, ako se varam, a ionako prestajem tad radit, tako da se slazem da nebi imalo smisla. U slucaju da se zainate, ne znam za sto bi me mogli tuziti? Iako se u firmi ne drzimo bas zakona po dosta stvari, za koje ja znam, tako da je pitanje i koliko bi im bilo u interesu da me tuze..
  9. Hvala na odgovoru! Meni sporazumni raskid istice 30.9 u petak i zadnja 3 dana (28-30.9) nebi dosla na posao. Vidjela san da u zakonu stoji da nakon 3 dana mogu dobiti izvanredni otkaz no to je i dan kada istice sporazumni raskid.. Ima too da me mijenja radimo uredski posao tako da "stete" nebi smijelo biti. On je upoznat s time da nadredena maltretira i da zbog nje odlazim no nista po tom pitanju nije napravio, sto sam mislila spomenuti u telef.razgovoru da se zelim psihicki odmorit. Mogu li se na ista 'izvuci'?
  10. Pozdrav, potpisala sam sporazumni raskid ugovora (radi mobinga na poslu). Tražila sam godišnji par dana, ali su mi odbili dati, iako me ima tko mijenjati, uz izliku da moram uhodati novu osobu (koja ne može još doći). Znam da je po zakonu stvar dogovora poslodavca i radnika da li će se moći koristit godišnji, no ovdje se nažalost ne možeš normalno dogovoriti. Zanima me, ukoliko se ne pojavim zadnjih par dana na poslu, bez da otvorim bolovanje (jer vjerujem da bi slali kontrolu, a ja se samo želim odmoriti daleko od sviju) da li me oni mogu tužiti? Što je najgore što može biti? Mislila sam jednostavno reći da neću doći, da me ne moraju platiti i neka mi računaju kako žele. Molim pomoć!
  11. Pozdrav, nedavno sam potpisala sporazumni raskid ugovora na neodređeno jer sam našla novi posao, a za to sam se odlučila zbog mobinga nadređene. Prošli tjedan molila sam par dana slobodno na što se ona počela derati. želim se psihički odmoriti od takvog ponašanja i otići nekamo u tišinu na par dana. Pitala sam doktoricu da mi otvori bolovanje radi stresa, na što mi je dala uputnicu i za psihologa, no upozorila me da poslodavac može tražiti izvanrednu kontrolu ukoliko posumnja u bolest (bas onaj termin kad sam molila nadređenu za GO). Moje pitanje je...ako poslodavac i zatraži izvanrednu kontrolu, u kojem roku onu mogu doći na vrata, ako sam na bolovanju radi stresa, moram li ja doma biti unutar 4 zida? Ukoliko se kontrola iz nekog razloga kaže da je bolovanje neosnovano ili mene nema doma, da li ja mogu snositi kakve pravne posljedice, s obzirom da mi ugovor ističe 5 dana nakon otvaranja bolovanja? Molim pomoć, zaista nisam pametna po ovom pitanju, a ne želim probleme na novom poslu. :namiguje:
  12. Pozdrav! Potpisala sam sporazumni otkaz s otkaznim rokom 30 dana. Zadnjih par dana sam htjela iskoristiti za rjesavanje nekih stvari s obzirom da odmah pocinjem kod drugog poslodavca i 6mj nemam pravo na GO a upravo zbog ponasanja nadredene sam trazila drugi posao. Nadredena se svako malo izderava vrijedani prijeti, svaki pokusaj razgovora je neuspjesan. Molila sam uzmem GO na sto je pocelo vrijedanje. Znam da je do poslodavca da li ce me isplatit ili dati slobodno. Zanima me da li mogu uzet zadnji tjedan bolovanje zbog mobinga i da li ce to produljiti otkazni rok? Da li me oni mogu tuziti zbog povrede poslovanja? Tj da li na bilo koj nacin ja mogu "nadrapat" ako uzmem bolovanje zbog mobinga i da li ja taj mobing moram dokazivat?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija