Jump to content

urmi

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je urmi objavio

  1. Notarice, sorry, dok se snadem
  2. urmi

    13/36

    Majčini roditelji su umrli davno. Nikad nije bila ostavinska razprava. Ali se znalo, čija je zemlja. Mama se preselila, neki rodjaci su ostali, vjerovatno i razpolagali sa zemljom, mislim obradjivali. Mama nezna ništa, bukvalno.Sada je dobila poziv, rekli su joj, da bi bilo dobro da dodje ali ona baš nije oduševljena, jer neče da se svadja. Dalii može biti problema, ako je neko zemlju obradjivao, iako je naša? Mogu da nam je uzmu?
  3. Pitanje: dali na razpravi ima bilježnik katastarske mape, da bi se izbjeglo, da se ne zaboravi upisati neki komad zemlje, za koji naslijednici znaju, da je njihova ali nije uredno zapisana u katastru?Ili da odem prije na katastar, pa pokušam izvaditi katastralnu mapu cijelog tog područja, ako to postoji? Radi se o razpravi, na koju smo pozvani od komisije za obnovu ZK.Danas sam tamo zvala i rekli su, da neka dodje mama, kojoj su 83 g. jer ona zna, gdje je sva ta zemjla. Pa se bojim, da ne očekuju, da če jim tamo hodat po terenu Hvala
  4. Hvala puno na odgovoru. Notarice, Vi ste THE BEST
  5. Notarica,ili neko drugi, ko zna, molim, veoma mi je važno, glavno ovo prvo pitanje.
  6. I jos pitanje, dali se plača porez na naslijedstvo po bratu?
  7. Molim odgovor. Mami je umro brat 1992g. 1999 je dobila riješenje o nasledivanju, na koji se je žalila zbog usmene oporuke, koja je bila data pred blizkim rodjacima.Žalila se 2 mjececa nakon rješenja. Nije dobila nikakav odgovor te predpostavljam, da riješenje važi. Pitanje glasi, dali sada može podijet tužbu ili je to zastarijelo?
  8. urmi

    13/36

    Hvala, sto ste se javili. U riješenju pise, da je sve poljoprivredno zemljiste-ukupno 6 / ukupne povrsine 13142 m/ i na svakom ima 13/36. I molim Vas, jos jedno pitanje. mama je dobila poziv za razpravu od komisije za obnovu zem. knjige, neznam, dali ce ici, jer je bolestna.U katastru sam vidjela, da su upisani neki daljni rodaci a mame nema nikdje, iako se djeli zemlja njenih roditelja. sta s tim?
  9. urmi

    13/36

    Molim notaricu,ako moze odgovor. Naime, mama je naslijedila od brata,ali nezna koliko je to i dali se izplati to uzeti,ili ce se radije odreci.
  10. urmi

    13/36

    Moze mi, molim vas, neko objasniti, koliko je to?
  11. Mama je dobila poziv za razpravu od komisije za obnovu zemljisne knjige.Dali je to isto kao ostavinska razprava? I sta, ako ne ode? Ima 83 godine a zivi u Sloveniji .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija