Jump to content

jooooj

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jooooj objavio

  1. Poštovani Baki je 2007g došla opomena da nije platila doprinose za mirovinskog i zdrastvenog osiguranje u iznosu 93.520,87kn. Otišli smo u mirovinsko ljubazna gospođa nam je rekla da platimo doprinose za mirovinsko osiguranje od1.1.1980-31.12.1993 iznos od 3.000,00 to je za 14 godina staža i da platimo 01.01.2001-01.01.2002 4000,00kn 1 godina što izlazi 15 godina staža. Od 1993 do 2000 doprinosi su otpisani. Podnjeli smo zahtjev za zastaru doprinosa za zdrastveno osiguranje zahtjev je uvažen. Baka je 1993 navršila 60 godina. Podnjeli smo zahtjev za mirovinu 2007 i baka je dobila konačno rješenje da je u mirovini da ima ukupno staža 15god i 18 dana. Ponovno je nakon 3 god došla opomena od porezne uprave da je dužna za mirovinsko osiguranje 20.000,00kn. Molim Vas ako mi netko meže reči što da napravimo? Unaprijed hvala.
  2. jooooj

    dozvola

    Poštovani malu pomoć molim. Dali je potrebna građevinska dozvola ako se podigne krov za 1 metar i izmjeni izgled krov. Ako da što je sve potrebno? Hvala
  3. Pardon nije javni put nego privatni put.
  4. Riješenj je pravomoćno od 2006. Susjeda je ostvarila pravo nužnog prolaza u vidu šljunčanog kolnog puta. Ona je to pravo ostvarila zato što je na sudu izjavila da ona taj put koristi 40 godina i da nema druge putne veze do nekretnine. Mi smo imali odvjetnika po službenoj dužnosti koji nije ništa radio samo je šutio na sudu. Jer nismo imali novaca da mu platimo. Susjeda ima javni put sa druge strane parcele koji nije šljunčan nego je zemlja i dalji je od ovog preko naše parcele na sudu taj put nije niti spomenut. Baka je dozvolila da se koristi putem po našoj zemlji jer joj je bilo žao da toliko pješaći do svoje kuće i pomogla joj oko gradnje kuće. Baka više neželi da hoda tuda jer joj je zagradila put do njive. Sad nakon 3 godine dali mi možemo tužit nju da joj se ukine put preko naše parcele na temelju toga da postoj drugi put do njezine parcele?
  5. Susjeda nam želi asfaltirati put koji je stekla tužbom. u riješenju piše osniva se nužni prolaz u vidu šljunčanog kolnog puta. Sud joj je dozvolio da ga po šljunča a sad ga hoće asfaltirat. Mi neželimo da asfaltira. Prijeti nam se da če nas tužit. Dali ona ima pravo asfaltirati?
  6. Poštovani, imam malo veći problem otac i sestra od supruga žele nas izbacit iz kuće a imamo troje maloljetne djece. Supruga su pritvorili jer su izjavili na sudu da im prijeti i da ih tuče. Drugi dan nakon što su supruga pritvorili svi su se iselili iz kuće i izjavili kod socijalnog radnika da ih je strah biti u kući da ih ne ubije (a suprug je još uvjek u pritvoru). Socijalni radnik mi je reko da smo mi mladi i da možemo živjet pod suncem i da moram van iz kuće. Sada dok je on u pritvoru prijete mi da si pokupim stvari i da idem van. Dali imamo pravo ostati u kući? Supruga su odhranili njegovi baka i djed , a baku je dohranio suprug i pokopao. Dogovor je bio da njemu ostaje 1 kat i suprug ga je uredi. Sad nakon 3 godine kako je baka umrla otac nas njegov želi izbacit na cestu. Živimo već 6 godina na katu sa troje dijece, a roditelji njegovi i sestra u prizemlju. Svi smo prijavljeni na toj adresi. Otac je vlasnik kuće. Hvala unaprijed.
  7. baka daruje unuku stan u zagrebu žive zajedno. zanima me dali je unuk oslobođen plačanja poreza? hvala
  8. jooooj

    Upomoć

    1986 godine prapradeda napisao oporuku u kojoj je naveo nasljednike 1.žena od pranećaka Ana (sve pokretnine i nepokretnine) 2.sin od Ane Rudek (100čhv pašnjaka) 3.Sin Zdravko(250Čhv šume) 4.Sin Nenad pola kuće 5.Sin Valent 10 000 dm neki su se bunili pa je sud odredio da naprave diobu šta kome ide ali nisu napravili. Svi su umrli osim 1 i 2 3 kupili smo od potomaka 4 piše vanknjižno ali da ostavlja Ani 5 na ostavini nije pisala sva imovina ali da sve ostavlja mužu od ane u gruntovnom kažu da se nemože provest. Šta je najpametnije napravit molim Vas?
  9. Poziv je poslan nasljedniku ali nasljednik nije doma i nije primio poštu. Šta se dešava sa ostavinom onda?
  10. Na ostavinu su pozvani sin i otac niti jedan nije primio poziv. Dali će ih prisilit da dođu na ostavinu ili šta?
  11. Dobili smo ovrhu 14.studenog 2002 ali niko nije bio u radnom odnosu i nije plačena iznosila je 3900kn. Danas 22.veljače 2008 je došla ovrha sa kamatama 8900. Dali to može otići u zastaru? Dali se možemo žalit da su kamate prevelke? U naprijed Hvala!
  12. prapratet je sestra od prapradjeda prapradjed je imao sina(pradjeda) pradjed je imao sina(djeda) djedu je baka žena kad je djed umro baka se rastala od njega jer je imao dugove. djed i baka imaju troje djece baka je živa sva zemlja glasi na nju e sad da ta zemlja ne dobije nove nasljednike hočemo da se djeca od bake odreknu u njenu korist. Pošto ona nije pozvana na ostavinu jel se mogu djeca odreči nasljedstva u njenu korist?
  13. Pokrenuta ja ostavina za pokojnu prapratetu na ostavinu su pozvana sam djeca od bake. Zanima me dali djeca mogu svoj nasljedni di ustupiti baki?
  14. Dobar dan, Dali se može u darovnom ugovoru napisat : I. Darovatelj daruje daroprimcu svoj dio nasljedstva nasljeden temeljem rješenja o nasljeđivanju br. 0-000/00-00 u cijelosti. Unaprijed hvala. Rješenje je iz 1978 nije bila napravljena dioba pa sad bi htjeli rješit to tako da se prenese sve na jednoga.
  15. unaprijed zahvaljujem na odgovoru što da napravim? u gruntovnici sam upisan ali imam nasljednike za koje prvi put čujem. Kako da to ispravim da upišu samo moje ime?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija