Jump to content

sturm

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako se utvrđuju troškovi vlasniku u čijem se stanu vrše radovi za zajedn.djelove zgrade -oko pripreme za radove,demontaže namještaja,kasnijeg čišćenja i trošak vode,struje za isto i sve što ide uz to? Da li je moguće tražiti pismeni službeni izračun? A da bi se izbjeglo kasnije komentare suvlasnika o koristi na njihov račun
  2. MV ugovor,ovako piše: ..radi otklanjanja štete,ako je to potrebno,dužan je dopustiti ulaz u svoj stan. Ugovor o upravljanju: Suvlasnik je dužan dopustiti izvođenje radova u svom stanu poradi otklanjanja kvarova koji uzrokuju štetu na zajedničkim djelovima zgrade i imovini ostalih suvlasnika. Dakle,ovdje se ne spominje ništa o naknadi štete i da li ovi ugovori vrijede više od zakona? Pogotovo što se u njima navodi predstavnik koji to više nije unatrag nekoliko godina pa nije jasno na koji način se imaju informirati suvlasnici.Da li je trebalo napraviti neki aneks ugovora s promjenama? Jer,odabire se izvođač,uplaćuje mu se za posao,započinju radovi a da kao suvlasnik nemam nikakvih informacija a niti nemamo predstavnika.Preko maila sam jedva dobio ove Ugovore nakon višekratnih upita,izgovori su bili da su bili službeno odsutni,pa bolesni i zato nisu poslali.Sada tražim na uvid ponudu izvođača i opet ništa.
  3. MV ugovor,ovako piše: ..radi otklanjanja štete,ako je to potrebno,dužan je dopustiti ulaz u svoj stan.
  4. Pozdrav,potrebna je sanacija dimnjaka u zgradi kojeg koriosti jedan stanar,da li moram dozvoliti da se radovi vrše u mojem stanu? Pošto sam se informirao i postoji mogućnost izvedbe fasadnog dimnjaka,a Upravitelj me uvjerava da nema drugog rješenja. Da li je potreban vještački nalaz ili je dovoljna ponuda drugog izvođača?
  5. nemamo predstavnika,na koji se način u tom slučaju informiraju stanari?
  6. Da li je onda Upravitelj smio započeti radove bez da kao suvlasnik budem obavješten o izvođaču,ponudi i iznosu troškova? I što ako Upravitelj izvodi radove po samostalno odabranoj ponudi koja je možda skuplja u odnosu na prikupljene ponude od strane suvlasnika?
  7. pozdrav, u kojem slučaju Upravitelj može sam odabrati izvođača radova bez suglasnosti i informiranja stanara?
  8. U kojem roku treba predati raskid ugovora o najmu stana na poreznu? Da li može biti ručno napisan i da li se može poslati poštom?
  9. Drugo,s njim je u stanu bila i žena a koja nije navedena u Ugovoru,da li to znači da je bila na crno u najmu?Obzirom da najmoprimac zadnjih mjeseci nije plaćao ni režije ni najam,lagao da je platio pa se po tjedan dana nije javljao na tel. ni na mail,pa kad bi se javio,opet obećavao da će platiti sutra,onda opet ništa,slao sam molbe na mail jednog i drugog da plate jer su mi stalno stizale opomene,na kraju je internet isključen zbog neplaćanjana ,nakon čega je počeo prijetiti da prestanem s uznemiravanjem jer će tražiti zaštitu,i tako na svaki moj mail.Na tel se uopće ne javlja.Odredio je dan i vrijeme kad njemu paše da se nađemo u stanu a to je dan kad treba iseliti tako da nikako neće biti u mogućnosti vratiti stan kakav je i primio,znači,da internet bude uključen a treba i sanirati nešto od namještaja(postoji zapisnik na dan kad je počeo najam)pa pretpostavljam da će vratiti ključeve,možda nešto platiti..Kako najbezbolnije riješiti situaciju jer čovjek nije normalan kako se počeo ponašati,a tužba mi nije opcija?
  10. Znači,polog se zasniva da bi se iz njega namirile neplać.režije,najam,šteta u stanu,a ukoliko polog ne pokriva troškove navedenog,najmodavac ima založno pravo na pokretninama najmoprimca unesenim u stan dok najmodavac ne podmiri naknadu navedenog.I sad,ukoliko najmoprimac raskine ugovor svojom voljom,polog se zadržava kao bespovratno obeštećenje.
  11. <poštovani,iznajmio sam stan,sklopljen je ugovor na određeno vrijeme od 1god,ima članak u kojem piše da i najmodavac i najmoprimac zadržavaju pravo prijevremenog raskida s otkaznim rokom od 30 dana,ali sadrži i članak u kojem stoji da ukoliko najmoprimac svojom voljom raskine ugovor unutar ugovorenog roka od 12 mjeseci,najmodavac ima pravo zadržati polog kao bespovratno obeštećenje. Dakle,najmoprimac je usmeno zatražio raskid ali želi da mu vratim polog.Prema ugovoru,ima li osnove za to?
  12. Pošto danima ne dolazi u stan,mogu mu ja pokupiti stvari i reći da je pobjegao,na koji će način dokazati da nije tako?Unio je svoj tv i odjeću tako da sumnjam da će doći po to
  13. Nije prijavljen na podstanarsku adresu.Kako aktivirati založno pravo ako u ta 2 tjedna pokupi svoje stvari i ne plati ništa,ne vrati ključeve jer očito ima namjeru pobjeći bez podmirenja duga?zar ne postoji nikakav način da to spriječim dok su mu stvari još tu,nego čekati da pobjegne i onda se godinama natezati po sudu?
  14. poštovani,radi se o postanaru koji mi se danima ne javlja na pozive,mailove kojima ga molim da podmiri režije i najam koje nije platio zadnja 2 mjeseca.imam ugovor na određeno vrijeme od 1god. i isti traje do 11.mjeseca,prijavljeno na poreznoj.U istom stoji da u slučaju nepridržavanja odredbi ugovora slijedi momentalni otkaz,isto i da u slučaju neplaćanja najmodavac ima založno pravo na njegovim pokretninama unešenim u stan.Da li mu mogu mailom poslati otkaz i da li nakon toga nema više pravo ući u stan? Da li mogu podnijeti kakvu kaznenu prijavu jer smatram da je najmoprimac pobjegao a ključevi stana su još kod njega?promijeniti bravu dok su mu još stvari unutra,jer što mi znači založno pravo ako u svako doba može ući u stan,pokupiti stvari i nestati a ja ne mogu dežurati pred stanom.Molim savjet čim prije.
  15. Izdao mi je račun sa stavkama koje treba poduzeti(sveukupno oko 4000,00kn) što mi je bilo previše za jednu izjavu te sam tražio savjet ovdje i po tome postupio te na temelju toga dobio pozitivno rješenje. Odvjetniku sam se mailom žalio da je nesavjesno postupio i da sve navedeno nije potrebno za tu izjavu,na što me nazvao telefonski i rekao da možemo stornirati račun ali sam mu dužan platiti savjet=650,00kn ,što sam platio za tih 10-tak minuta beskorisnog vremena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija