Jump to content

gvpula

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nikad nitko nista nije radio na toj cestici osim moje obitelji, nikad nitko nije bio vlasnik osim moje obitelji, zatrazio sam od doticnih ciji sam broj nasao u imeniku kupoprodajni kojeg cu predat odvjetniku, ako kaze da je sve ok i da su u pravu dam zemlju, ako kaze da ne onda ne dam, nije mi jasno zasto se cekalo da svi umru da bi se probali upisati na zemlju, sve mi to nesto smrdi... Ali me zanima pravno gledano i da je sve ok po kupoprodajnom dali sam ja obavezn njim predat zemlju ili nisam, zakonski gledano, moralno znam da jesam ako je sve u redu i tu nema diskusije, ali kako se vec prijete tuzbom a ni dve rijeci nismo progovorili onda bi volio znat svoje opcije.
  2. Moja obitelj, prvo od 2004 do 2011 moja baka, potom od 2011 do 2015 moja otac i od 2015 do dana današnjeg Ja. I prije 2004 je isto u vlasnistvi obitelji (baka) koja je od pamtivjeka vlasnik.
  3. Dakle, zemlja je od uvijek nasa, obiteljska, moj otac je naslijedio od svoje majke a ja od oca, uvijek se nasljedivalo putem ostavinske, kako on tako ja od njega, od prodaje zemlje 2004 kako pise u ocitovanju suda do prije cca 2 mjeseca se nitko nije pokusao nikad upisati na zemlju, vec kao sto sam rekao prije cca 2 mjeseca sam dobio od suda rijesenje da se ne dozvoljava upis jer ne glasi na moju baku nego na mene. Sad me odvjetnik tih ljudi misli tuzit jer se ne mogu upisat na zemlju. Pa ne kuzim vise nista... Da mi je itko prisao i pitao dal zelim dat zemlju jer imaju kupoprodajni, mozda i bi ako je isti ispravan i placem, ovakvim pozivima odvjetnika i prijetnjama ne znam bas koliko drag zelim bit, no opet neda mi se neke tuzbe vuc po sudovima.
  4. Poštovani, Stekao sam nasljedstvom od oca zemlju, koju je on naslijedio od majke, međutim tu je zemlju njegova majka prodala jos 2004 godine te se do 2017 nitko nije pokusao upisat, kad se taj metko pokusao upisat 2017 nisu mu odobrili jer sad zemlja glasi na mene a ne na moju baku, te je odvjetnik te x osobe mene zvao da ce me tuzit ako im nedam zemlju. Kakve ja veze imam s prvobitnim kupoprodajnim i koje su moje zakonske obaveze. Unaprijed hvala na pomoći. Lp Goran
  5. Nasao sam elaborat od geodeta iz 2004 dali to pomaže...
  6. Ako treba platiti, platit cu, pitanje samo jel se može legalizirati, dali znate kome se trbam obratiti.?? Hvala vam puno na odgovoru.
  7. Nisam siguran, mozda i nije. Kuca je izgrađena oko 1980 godine.
  8. Bok svima, Naslijedio sam kuću od oca, s kojim nisam bio u kontaktu godinama, kuca je bila od moje bake prije toga i tamo sam odrastao, pokusavam dobiti građevinsku dozvolu za istu da dovedem struju ali ju ne mogu naći u županiji pa se poteglo pitanje dali uopce postoji dozvola, imam vlasnički list gdje pise da je na toj k. č. kuća i okućnica, sta mi je sad raditi ako nema građevinske? Kome da se obratim? Hvala svim. Goran
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija