Jump to content

DinoH

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Samo malo! Mislim da nema izvanrednog pravnog lijeka ako nije iskorišten redovni (žalba)
  2. Zato jer jest komplicirano a ne jednostavno. Istražni sudac rijetko kada (barem u Dubrovniku gdje ja živim i bavim se ovdjetništvom) odobrava dodatna 24 sata. Dakle, pravilo je 24 sata a 48 iznimka. Mislim da i nije tako komplicirano.
  3. Zato jer jest komplicirano a ne jednostavno. Istražni sudac rijetko kada (barem u Dubrovniku gdje ja živim i bavim se ovdjetništvom) odobrava dodatna 24 sata. Dakle, pravilo je 24 sata a 48 iznimka. Mislim da i nije tako komplicirano.
  4. Pa valjda je i relevantno gdje se sada auto nalazi i da li ima svjedoka kji su taj auto bidljei u posjedu kradljivca. Nakon što je automobil pronađen mogu se i tražiti otisci prstiju, tragovi DNK i dr.
  5. Zastara teče od dana nanošenja tjelesne ozljede odnoso počinjenja kaznenog djela i prekida se danom predaje tužbe sudu. Neovisno od toga svejedno teče zastara kaznenog progona(3 odnosno 6 godina). Ovo što vi nazivate zastarom pondošenja tužbe je ustvari prekluzivni rok za podnošenje tužbe. Dakle tužbu morate podnijeti u roku od 3 mjeseca, a spis mora biti pravomoćno riješen u roku od 6 godina
  6. Dok god vam nije priopćeno da ste uhićeni možete ljiepo ustati iz stolice i reći gospodo do viđenja. Policija Vas ne može sprijećiti da jednostavno odete dok Vam nije oduzeta sloboda.
  7. Koliko sam pročitao oštečeni nije dao iskaz pred istražnim sudcem,iskaz na policji je nezakonit dokaz. Nikada u svojoj praksi nisam imao da svjedoči liječnik koji je konstatirao ozljede. Da nije tako, liječnici iz hitne bi stalno bili po sudovima. ODO uvjek misli da je s razlogom podnio optužni prijedlog.
  8. Malo žuriš sa zaključcima Utjerivač zakona! Tko tu govori o udaranju. Oštećeni može svjedočiti i opisati slučaj, pa i navesti da se radi o nesretnom slučaju. Liječnik koji je konstatirao ozljede ne može biti svjedok niti vještak, nego to mora biti druga osoba medicinske struke. Liječnik u dokumentaciji navodi da mu je određena osoba "nanijela ozljede" a ne navodi ništa o krivnji, namjri itd.
  9. Nije 48 nego 24 sata do kada mora biti ili pušten ili doveden pred istražnog sudca. Iznimno istražni sudac može odobriti daljnje zadržavanje u policiji još 24 sata. Ali policija bez odobrenja istražnog sudca ne može nikoga zadržavati više od 24 sata. Rok teče od trenutka kada je osobi priopćeno da je uhičena, pa je moguće da policija obavi informativni razgovor te na temelju njega odlući da je potrebno osobu uhititi i to joj priopći npr. 2 - 3 sata nakon što je osoba pristupila u policijsku postaju.
  10. DinoH

    Krađa help

    (potvrdu o nekažnjavanju izdaje sud ne policija) Sud ne izdaje potvrdu o nekažnjavanju. Takvo nešto ne postoji. Sud izdaje potvrdu da se protiv osobe u tom trenutku ne vodi kazneni postupak. Ministarstvo pravosuđa vodi evidenciju o pravomoćnim presudama u kaznenom postupku i izdaje izvod iz kaznene evidencije a ne potvrdu o nekažnjavanju.
  11. I psihički bolesnik ima pravo na zaštitu svog tjelesnog integriteta. Inaće nije mi jasno što ovdje radi "tužiteljica" jer se laka tjelesna vodi po privatnoj tužbi. Vjerojatno je rijeć o njegovoj odvjetnici. To što je netko ovisnik ne znaći da mu se automatski neće vjerovati na sudu. Ako je sposoban shvatiti upozorenje o davanju lažnog iskaza i dužnsti iznošenja sudu svega što mu je poznato o predmetu sud će ga saslušati i koristiti njegov iskaz bez obzira na ovisnost. Nebi Vam preporučio ovakvu argumentaciju (ovisnik, psihički bolesni itd) U svakom slučaju bolje bi bilo da Vaš suprug ima branitelja.
  12. Ma smije je uzgajati ako propisom nije proglašena opojnom drogom! I to u kolikim god količinama želi. Ako se biljka ne nalazi na popisu nije zabranjena. Ovaj stav bi bio kršenje osnovnog pravila kaznenog prava - sve je dozvoljeno što nije izričito zabranjeno - ili drugim rijećima nema kaznenog djela bez da je izričito propisano.
  13. Slažem se felixx. Nisam rekao da je neupitno, nego da je moguće. Dalje treba vidjeti dokumentaciju i ostale dokaze (eventualne svjedoke itd.) U svakom slučaju treba se konzultirati s odvjetnikom (što košta 250 kn. + PDV). Krajnji rezultat prelazi ovisi o informacijama koje je nemoguće dobiti putem ovog foruma.
  14. Ipak je moguće. Nakon razvoda, ako je ova nekretnina bračna stečevina dijeli se između oca i majke i to na svakoga za 1/2. Pretpostavka suvlasništva postoji i prije same podjele. Zato je moguće tužiti oca za 1/2 istog iznosa ako imate dokaze da je novac uložen u nekretninu (račune koji glase na vaše ime itd. Ovrhom naknadno idete na njegovo 1/2 vlasništva nekretnine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija