Jump to content

dasha

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Presudom Visokog upravnog suda iz Zagreba od kraja siječnja 2013.g. moja tužba za isplatom otpremnine je odbijena. Presuda je konačna. U lipnju 2010 g. uputio sam tužbu i nakon dvije i pol godine čekanja upravni sud je tako presudio i to je to. Pozdrav svim hrvatskim braniteljima ma gdje bili!!
  2. Molim vas može li netko izračunati okvirno iznos mirovne za kolegu: HRVI 20%, opća nesposobnost 60:40, stožerni narednik, 28 godina staža, branitelj sa HRVI, Hvala!
  3. Danas sam zaprimio Rješenje od Državnog tajnika MORH kojim mi se odbija žalba na rješenje o otpremnini. Ukratko razlog je što je pravomoćnost rješenje o mirovini od mirovinskog nastupila na snagu nakon stupanja na snagu nove Odluke o otpremnini. Pravni pouk , može se pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom RH u roku od 30 dana od dana primitka istor. Pozdrav hrvatskim braniteljima ma gdje bili!!
  4. ...zagreb1...niti povratnice niti odgovora na žalbu nema. Vjerojatno čekaju da vide koji broj žalbi je u igri.
  5. ...kresimir1971.. još 03.03. poslao sam zalbu na rješenje o otpremnini ali se povratnica još nije vratila.
  6. ...mimanda..znam kako ti je, oteli su nam otpremninu i lijepo su nam spakovali, svi su nam uzeli po par dana ili tjedana (liječnička povjerenstva i revizija, HZMO i na kraju MORH). Odigrano maestralo a ispaštamo MI. Ja čekam odgovor na žalbu koju sam poslao 03.03. ali ni povratnica se još nije vratila.
  7. ...ja sam još 22.02.2010.g. zaprimio rješenje kojim mi se odbija zahtjev za otpremninom pa mi je čudno kako vi već niste zaprimili svoja rješenja. Na isto sam se žalio pa sad čekam odgovor koji će vjerojatno biti negativan. Što se tiče tužbe slažem se s tim, što nas je više postoji neka šansa da se dobije spor. MORH nas je izigrao i sada nas odbacuje kao stare krpe.
  8. ...zagreb1...slažem se s tobom, kada dobijem odgovor na svoju žalbu čujemo se, što se tiče tužbe treba vidjeti sa odvjetnikom ima li osnova, ja mislim da ima, jer ipak to je pravno pitanje. Vidljivo je da mi nismo krivi zbog sporosti administracije i stvarno je žalosno da se preko braniteljske populacije puni proračun.
  9. Ja sam danas poslao žalbu Ministru obrane jer će mi isteći rok od 15 dana. Ako me odbiju tražiti ću odvjetnika pa ću vidjeti što dalje ali koliko znam ima još umirovljenih po čl. 11 koji nisu dobili otpremninu. Bilo bi dobro da se i oni jave, što nas je više lakše ćemo ostvariti svoja prava. Volio bih da dobiješ pozitivno rješenje i da se ne moraš ovako maltretirati. Pozdrav!!
  10. ...mimanda...da mirovinskom ne treba tri tjedna da dostave rješenje (a to je namjerno) na kućnu adresu mi bi dobili našu zasluženu otpremninu. Puno sreće i kada ti stigne rješenje javi se. Ne odustaj. Pozdrav!!
  11. ...mimanda...bio sam na dužem bolovanju potom obrađen od liječnika za zdravstvenu komisiju MORH i njihovim rješenjem proglašen nesposobnim za djelatnu službu. Potom rješenjem personalne MORH-a časno umirovljen i po čl. 11 ostvario pravo na invalidsku mirovinu (profesionalna). Znam kako ti je, kada sam ja dobio negativno rješenje lud sam hodao (i još hodam) par dana.
  12. ...mimanda...odvjetnik mi je rekao da se prvo moram žaliti Ministru obrane na rješenje u zakonskom roku od 15 dana, a ako dobijem negativan odgovor onda je moguća samo sudska tužba pa što bude. Vjerojatno nismo jedini ali to je žalosno i jadno, ali što ćeš. Iskreni pozdrav i da znaš uplatio sam loto, nikad se ne zna!!
  13. ...mimanda.. trajno rješenje o mirovini zbog profesionalne nesposobnosti za rad zaprimio sam 09.12.2009. godine. Isti dan sam pisanim putem od mirovinskog zatražio pravomoćnost rješenja (u dopisu sam naveo da sam suglasan sa rješenjem i da se neću žaliti ali to po tadašnjem ZOUP nije vrijedilo). Nadnevka 02.01.2010. godine od mirovinskog Zagreb dobio sam dopis da je moje rješenje pravomoćno sa 24.12.2009. godine znači 15 dana od primitka rješenja. Moj najveći problem je što mi je rješenje o mirovini od dana kada je pisano a to je 18.11.2009. do dana dostave na kućnu adresu 09.12.2009. godine prošlo 20 dana i zbog toga nisam dobio pozitivno rješenje o otpremnini. Na rješenju od mirovine stoji u dnu stranice čl. 15 ZOPHBDR. Jesi li ti tražila razliku otpremnine i ako jesi zanimaju me tvoji datumi?! Pozdrav!
  14. Zbog zdravstvene nesposobnosti kao DVO umirovljen sam 30.06.2009. g. , a trajnim rješenjem HZMIO od 18.11.2009.g. koje mi je uručeno 09.12.2009. g. priznata mi je profesionalna invalidska mirovina.. U prosincu 2009.g. podnio sam zahtjev MORH-u za isplatom razlike otpremnine, a danas mi je stiglo rješenje kojim se moj zahtjev odbija kao neosnovan iz razloga što je pravomoćnost mog rješenja o mirovini sa 24.12.2009. g. , a nova odluka o ukidanju otpremninama je stupila na snagu 21.12.2009. g. što znači prije moje pravomoćnosti i to je razlog što nije prihvaćena. Ne znam isplati li se žaliti na rješenje jer čini se meni biti će po narodnoj „kadija te tuži kadija te sudi“. Pozdrav svim hrvatskim braniteljima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija