Jump to content

Warrior1700

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kćer je 4.godina faksa u Osijeku i kažem dodatne bodove dobila ali direktan upis na osnovu mene nije imala.
  2. Nije baš tako za dijete roditelja sa statusom HRVI-a. Moje dijete je dobilo samo neke dodatne bodove na osnovu mene ali nije imala direktan upis u dom.
  3. Istina je . Kada rješenje postane pravomoćno u ured za obranu i podnijeti zahtjev za dodjelu dionica. Šalje se CERP-u najbolje sa povratnicom. Čekalo se po par mjeseci do odgovora koje si dionice dobio.
  4. Prijatelj mi je predao papire u 12.mj.prošle godine za mirovinu (prijevremena starosna 60 godina i 40 godina staža ) , uz zahtjev je predao papir da ima status dragovoljca i potvrdu o danima provedenim u borbenom sektoru. Primao je akontaciju do prije mjesec dana dok mu nije došlo rješenje. Prijevremena starosna bi mu bila 330E ali pošto je predao papire o vremenu provedenom u borbenom sektoru i statusu dragovoljca isplaćivat će mu se za njega povoljnija minimalna braniteljska mirovina od 464E.
  5. Nije baš tako..znači MORAO predati originalnu dokumentaciju , sebi sam na papir popisao nalaze sa datumima i od kojeg doktora je . Vjerovatno je od ureda do ureda . Nakon 30 dana od rješenja otišao u HZMO tražio original dokumentaciju ali nisam izašao iz mirovinskog dok po spisku nisam pregledao vraćene nalaze. Morao predati i presliku liječničkog kartona (većina ljudi nije ni čula da to treba ) od zadnje komisije .
  6. Da bi se žalio moraš prvo izaći na komisiju u HZMO i od njih dobiti rješenje nekakvo. Što se tiče kontrolnog pregleda koji očekuješ mogu te zvati a ne moraju. Na tom kontrolnom pregledu gledaju da li imaš i dalje kontinuitet liječenja...da li dižeš lijekove i da pogledaju nalaze koje imaš kod sebe a oni ih nemaju. Da bi prebacio iz opće u profesionalnu mora ti liječnik OP napraviti obradu za IKU i predaješ na HZMO sve nalaze od zadnje komisije te čekaš rješenje. Morao sam predati original nalaze, presliku zdravstvenog kartona od zadnje komisije , rješenje o trajnom statusu RVI-a i obradu od doktora opće prakse.
  7. Ako se ne varam...na dan izdavanja rješenja o mirovini na kraju piše da li se uzima 10% ili ne i koliko bodova iznosi tako umanjena mirovina. Kasnije (nakon usklađivanja) samo taj broj bodova treba množiti sa AVM. Mislim da usklađivanjem kada mirovina poraste ( a po rješenju se nije uzelo tih 10% ) neće mirovinsko umanjivati. Po osobnom iskustvu mirovina bila 3520 kn , i uzeli mi samo tih 20 kn preko.... a sa idućim usklađivanjem nije više nitko ništa skidao. Kada sam iz profesionalne prebacio u opću dobio novo rješenje u kojem se navodi da mi se skida puni iznos od 10% . Odem u mirovinsko (pošto sam dobio samo 150kn veću mirovinu od one koju sam primao) i pravnica objasni da sam dobio veću mirovinu ali da su mi više i uzeli , te će se to uzimanje smanjivati 1.7 i 1.1.24.
  8. Vjerovatno ćeš dionice Veletržnice uokviriti i staviti na zid kao i ja sa dionicama Dalma d.d. Split Takve dionice ne budu na burzi i ne možeš sa njima ništa, i onda firma ode u stečaj . Na moj upit Cerp mi je odgovorio da su oni ispunili zakonsku obvezu i ustupili besplatno dionice a što one ne vrijede ništa nisu oni krivi.
  9. Da li je mirovina otišla nešto gore ili je ostala ista.
  10. Da tako je , 2017 dionice nisu bile na burzi i nije se moglo sa njima trgovati . Prije mjesec dana sam kontaktirao CERP da vidim šta se može napraviti sa tim dionicama i oni me uputili na stečajnu upraviteljicu koja je odgovorila da je firma u stečaju od 2012. Tako da sam (ne samo ja nego svi koji su dobili te dionice ) dobio dionice koje ne vrijede ni centa , ali CERP je zadovoljio formu .
  11. Vjerovatno ništa.Dobio sam dionice od Dalma d.d. Split 2017. nominalne vrijednosti 9000,00 kn a firma otišla u stečaj već 2012. kako kaže stečajna upraviteljica. Ljude iz CERP-a boli briga oni su svoje odradili a to što sa tim dionicama ne možeš ništa to je moj problem. Zakonsku formu su ispunili .
  12. Rečeno je od 1.7. a mirovina za 7.mjesec se isplaćuje u 8.mj.
  13. Isplati se probati procedurom kakvu je Buda2 napisao. Predao sam prošle godine papire za povećanje omjera i prebacivanje u opću...doktorica (vještak) je rekla da neće povećavati omjer nego samo prebaciti u opću pošto se može desiti da Zg prebaci u opću i smanji omjer rata i mira. Po njenim riječima novi ( koji sada predaju prvi puta papire za omjer rat/mir) dobiju uglavnom postotak rata koliki im je RVI.
  14. Tako je i meni vještak rekao kod prebacivanja u opću...postoji mogućnost da vam smanje omjer koji trenutno imate .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija