Jump to content

Rega Katalenić

Korisnik
 • Broj objava

  37
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Rega Katalenić

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

874 pregleda profila
 1. Molim Vas pomoć jer sam u nevolji! Naime, vratila sam se s mora i ustanovila da mi je dolje ostao novčanik sa svim dokumentima! Mogu mi ih donijeti prijatelji tek za tjedan dana. Da li mogu na policiji dobiti neke privremene dokumente tek da ne hodam okolo bez ičega!? Dokumenti nisu izgubljeni, dakle ništa ne treba poništavati ni izdavati ponovno!
 2. Vlasnici smo vikend kuće i vinograda u Zagorju već 20 godina. Za pretpostaviti je da imamo problem sa susjedom, ali ne zbog međe! Naime, mi gotovo svakodnevno dolazimo i radimo u vinogradu i vrtu te na kući. Čim primijete da nešto krenemo raditi već pitaju da li imamo dozvolu, da će nas u protivnom prijaviti. Kažemo mi..sve imamo, nemojte nam prijetiti. Mi njima ne smetamo, razdvaja nas cesta. Netko im je potrgao ogradu (zapravo samo svinuo žicu) vele oni, to je sigurno netko tko je bio kod nas dok se okretao. Muž je vidio tko je udario u žicu ali taj je zalutao u našu ulicu, okrenuo se i otišao. Ovaj neće čuti, veli da smo mi krivi i da će nas prijaviti. Zatim, bio je doček Nove godine, pričekao nas je nakon toga, veli da su naša djeca (odrasli ljudi) njemu bacala petarde na dvorište, kako je on star čovjek i da ga uznemiravamo! Naša djeca uopće nisu bila tamo na dočeku! Kao što rekoh, uglavnom tu dolazimo raditi, ali ponekad si napravimo i druženje s prijateljima. Kad je berba ili neki rođendan. 2-3 puta kroz godinu! Normalni smo, obiteljski ljudi i nikada nikog nismo uznemiravali. Naša terasa gleda na suprotnu stranu, između nas je naša kuća, cesta i njegovo dvorište, uopće do njega ne dopire neki zvuk ali njemu smeta! Čim vidi da su više od dva auta na parkiralištu, dolazi se prijetiti. Dva put nam je zvao policiju. Naravno da su se okrenuli i otišli. Nije stvar u tome da nas dođe upozoriti a mi smo i dalje preglasni. Dobro, stišat ćemo se! Ali on nam zove policiju bez upozorenja. Napominjem da je to vikend naselje i da se on sa ženom tu doselio iz grada kad su otišli u mirovinu. I sad ja vas pitam, tko tu koga uznemirava? I naše strpljenje ima granicu! Mogu li mu reći da ću ga prijaviti za maltretiranje, uznemiravanje? Ima li uopće kakve pravne osnove za takvo nešto?
 3. Znači da je tako trebalo postupiti i kada je član izašao iz udruge, a taj član je bio član jednog od tijela udruge, da li je bilo potrebno sazivati Skupštinu, tj. sve članove ili je dovoljno na sastanku aktivnih članova (ima i onih koji su članovi samo na papiru pa se za dogovore oko aktivnosti sastajemo samo aktivni) predložiti novog člana? U statutu udruge nije to najjasnije definirano. Ako se ne postupi tako, da li je to grubo kršenje Zakona ili Statuta i da li za to postoje sankcije?
 4. Pitanje: U trenutku kada predsjednik udruge da ostavku, sve obveze preuzima dopredsjednik udruge. Da li sam u pravu? Koji su daljnji postupci ? Izbor novog predsjednika? Unos promjena u registrima jer se mijenja ovlaštena osoba? Sazivanje izvanredne sjednice Skupštine? Da li sve te radnje oko promjena obavlja dopredsjednik ili novi predsjednik? Ne znam kojim redom...U statutu udruge nije točno definirana takva situacija. Hvala!
 5. Opet ja sa udrugom. Molim pomoć. Ako jedan član izađe iz udruge, a taj član je bio član jednog od tijela udruge, da li je potrebno sazivati Skupštinu, tj. sve članove ili je dovoljno na sastanku aktivnih članova (ima i onih koji su članovi samo na papiru pa se za dogovore oko aktivnosti sastajemo samo aktivni) predložiti novog člana? U statutu udruge nije to najjasnije definirano. Ako se ne postupi tako, da li je to grubo kršenje Zakona ili Statuta i da li za to postoje sankcije?
 6. Ma zapravo me zanima kakva je praksa. Da li trebam koga povesti sa sobom? Da li može netko postaviti pitanje zašto sam išla sama, a to obično ide još netko..
 7. Predsjednica sam udruge koja je dobila sponzorstvo jedne tvrtke. Na potpisivanje ugovora moram ići sama ili mogu povesti sa sobom dopredsjednicu i tajnicu? Hvala.
 8. Poštovanje! Živim na selu. Vjerujem da je zakon isti za sve državljane. Dakle, imam psa, o držanju psa stalno se govori, čipiran je, redovno cijepljen, svaki dan u šetnji, uredno češljan, uhranjen. Velika je pasmina pa je uvijek na povocu. Ima pasa koji uredno šeću selom, opasnost su za bicikliste, a neki samo leže uz svoje ograde, ali kad ja prođem sa svojim psom napadaju napadaju, a neki laju na prolaznike. I onda ispada da je moj divljak jer ovi drugi su inače jako mirni. Komunalni redari ne reagiraju. A što je s mačkama?!Za njih ne vrijedi Zakon? Zašto mačke nemaju obvezu cijepljenja i čipiranja, te ograničenog kretanja? Sasvim slobodno dođe pred vrata, zapiša mi otirač, kopa po teglama i vrši nuždu.
 9. Molim pomoć smije li ravnatelj ustanove ciji je osnivac lokalna samouprava, sam sebe uputiti na edukaciju koja svojim sadrzajem nije predvidena iskljucivo za ravnatelje, vec za djelatnike ustanove? Buduci da medu djelatnicima nema zainteresiranih, moze li ravnatelj sam sebe uputiti na edukaciju, na trosak ustanove, obzirom da je odgovarajuce struke? Je li to sukob interesa? Hvala.
 10. Ima kamere na sve 4 strane, kuće su udaljene 10-ak metara. Naravno da snima i izvan javne površine. Hvala na odgovoru.
 11. Evo me opet nakon 2 godine na istu temu! U gore spomenutoj vikendici čekali smo Novu godinu! Nakon 2 dana dobivam informacije od treće osobe kako je ovaj prepričavao, tko je sve bio kod nas, što se i koliko jelo i popilo (koliko puta se išlo u podrum), tko je previše popio (išao je povraćati van), tko je vani pušio, tko bacao petarde. Tu dolazimo raditi kroz cijelu godinu jer imamo vinograd, voćnjak i vrt. Ovakve veselice imamo 2-3 puta godišnje i onda me netko snima! Ima li zakonski način da tome stanem na kraj? Molim ozbiljan odgovor. Pozdrav svima!
 12. Hvala! Dogovoreno je da se prikaže kao opravdani razlog! Znači može se ako je referent normalan ili mu netko normalniji kaže što se može učiniti.
 13. Onda da produbim pitanje. Da li se smatra izvanbračnom zajednicom ako muškarac i žena ne žive na istoj adresi bez obzira na duljinu trajanja veze?
×
×
 • Napravi novi...