Jump to content

Rega Katalenić

Korisnik
 • Broj objava

  41
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Rega Katalenić

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

1021 pregleda profila
 1. Kako održati Godišnju skupštinu u vrijeme pandemije i zabrane okupljanja? Online nije moguće jer svi članovi nemaju mogućnost ni znanje korištetnja zoom a ili neke druge platforme. Da li bi bilo dovoljno sastaviti izvješće, prijedlog Plana rada i Financijskog plana za iduću godinu i sve poslati poštom na adrese svih članova? (radi se o Udruzi od 14 članova ukupno ali nemamo prostor u kojem bi se mogli sastati držeći potrebnu distancu), te ih zamoliti da se o slaganju ili neslaganju očituju telefonom ili osobno? Hvala!
 2. Isključivo nenamjenske donacije i članarine.
 3. Poštovani, ove godine Udruga nije potrošila sredstva koja su planom bila predviđena za aktivnosti koje se zbog aktualne situacije nisu mogle održati. Smijemo li ta sredstva utrošiti na kupnju prehrambenih i higijenskih potrepština koje bismo donirali Crvenom križu? Hvala! Molim vas odgovor što hitnije!
 4. Jedno pitanje nastavno na temu. Dakle, osoba pod uticajem alkohola je skrivila nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. U sudaru je sudjelovalo osobno vozilo i autobus. Nakon 8 mjeseci iz osiguravajuće kuće stiže obavijest o regresnom dugu u izuzetno visokom iznosu štete. Moje konkretno pitanje. Da li postoji neka mogućnost žalbe na navedeni iznos? Iako se radi o autobusu, nakon nesreće očevici su rekli da na njemu štete gotovo da nije bilo. No, sporno mi je to da u prilogu nema nikakvog zapisnika, fotografija, a ni specifikacije troškova! Po tome je na autobusu mogla biti sanirana i šte
 5. Molim Vas pomoć jer sam u nevolji! Naime, vratila sam se s mora i ustanovila da mi je dolje ostao novčanik sa svim dokumentima! Mogu mi ih donijeti prijatelji tek za tjedan dana. Da li mogu na policiji dobiti neke privremene dokumente tek da ne hodam okolo bez ičega!? Dokumenti nisu izgubljeni, dakle ništa ne treba poništavati ni izdavati ponovno!
 6. Vlasnici smo vikend kuće i vinograda u Zagorju već 20 godina. Za pretpostaviti je da imamo problem sa susjedom, ali ne zbog međe! Naime, mi gotovo svakodnevno dolazimo i radimo u vinogradu i vrtu te na kući. Čim primijete da nešto krenemo raditi već pitaju da li imamo dozvolu, da će nas u protivnom prijaviti. Kažemo mi..sve imamo, nemojte nam prijetiti. Mi njima ne smetamo, razdvaja nas cesta. Netko im je potrgao ogradu (zapravo samo svinuo žicu) vele oni, to je sigurno netko tko je bio kod nas dok se okretao. Muž je vidio tko je udario u žicu ali taj je zalutao u našu ulicu, okrenuo se i otiš
 7. Znači da je tako trebalo postupiti i kada je član izašao iz udruge, a taj član je bio član jednog od tijela udruge, da li je bilo potrebno sazivati Skupštinu, tj. sve članove ili je dovoljno na sastanku aktivnih članova (ima i onih koji su članovi samo na papiru pa se za dogovore oko aktivnosti sastajemo samo aktivni) predložiti novog člana? U statutu udruge nije to najjasnije definirano. Ako se ne postupi tako, da li je to grubo kršenje Zakona ili Statuta i da li za to postoje sankcije?
 8. Pitanje: U trenutku kada predsjednik udruge da ostavku, sve obveze preuzima dopredsjednik udruge. Da li sam u pravu? Koji su daljnji postupci ? Izbor novog predsjednika? Unos promjena u registrima jer se mijenja ovlaštena osoba? Sazivanje izvanredne sjednice Skupštine? Da li sve te radnje oko promjena obavlja dopredsjednik ili novi predsjednik? Ne znam kojim redom...U statutu udruge nije točno definirana takva situacija. Hvala!
 9. Opet ja sa udrugom. Molim pomoć. Ako jedan član izađe iz udruge, a taj član je bio član jednog od tijela udruge, da li je potrebno sazivati Skupštinu, tj. sve članove ili je dovoljno na sastanku aktivnih članova (ima i onih koji su članovi samo na papiru pa se za dogovore oko aktivnosti sastajemo samo aktivni) predložiti novog člana? U statutu udruge nije to najjasnije definirano. Ako se ne postupi tako, da li je to grubo kršenje Zakona ili Statuta i da li za to postoje sankcije?
 10. Ma zapravo me zanima kakva je praksa. Da li trebam koga povesti sa sobom? Da li može netko postaviti pitanje zašto sam išla sama, a to obično ide još netko..
 11. Predsjednica sam udruge koja je dobila sponzorstvo jedne tvrtke. Na potpisivanje ugovora moram ići sama ili mogu povesti sa sobom dopredsjednicu i tajnicu? Hvala.
 12. Poštovanje! Živim na selu. Vjerujem da je zakon isti za sve državljane. Dakle, imam psa, o držanju psa stalno se govori, čipiran je, redovno cijepljen, svaki dan u šetnji, uredno češljan, uhranjen. Velika je pasmina pa je uvijek na povocu. Ima pasa koji uredno šeću selom, opasnost su za bicikliste, a neki samo leže uz svoje ograde, ali kad ja prođem sa svojim psom napadaju napadaju, a neki laju na prolaznike. I onda ispada da je moj divljak jer ovi drugi su inače jako mirni. Komunalni redari ne reagiraju. A što je s mačkama?!Za njih ne vrijedi Zakon? Zašto mačke nemaju obvezu cijepljenja
 13. Molim pomoć smije li ravnatelj ustanove ciji je osnivac lokalna samouprava, sam sebe uputiti na edukaciju koja svojim sadrzajem nije predvidena iskljucivo za ravnatelje, vec za djelatnike ustanove? Buduci da medu djelatnicima nema zainteresiranih, moze li ravnatelj sam sebe uputiti na edukaciju, na trosak ustanove, obzirom da je odgovarajuce struke? Je li to sukob interesa? Hvala.
 14. Ima kamere na sve 4 strane, kuće su udaljene 10-ak metara. Naravno da snima i izvan javne površine. Hvala na odgovoru.
×
×
 • Napravi novi...