Jump to content

PipeSmoker

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Evo, da postavim novu temu, nisam siguran da li joj je ovdje mjesto. Znači, sa bivšom suprugom sam živio u stanu njezinog pokojnog djeda od 1992-1999. U to periodu njezin djed je dobio od MORH-a prijedlog da se stan otkupi na rok od 30 godina uz plaćanje mjesečnih rata, što je on objeručke prihvatio i od 1995. je kreula otplata stana. Djed je prepisao cijeli stan na unuku (moju bivšu suprugu), da bi zatim meni bivša prepisala polovicu stana, što se podrazumijeva dok smo bili u braku. I sve je štimalo dok 1999. za vrijeme NATO napada na Srbiju, nije došla u naš stan njezina rodbina (njih 6). Sve je to štimalo par mjeseci, dok nisam postavio pitanje kako te ljude uzdržavati, i tu je sve puklo. Vrativši se drugi dan s posla, bivša je zatražila razvod, i uz prijetnju smrću meni i mojoj rodbini od strane njezine familije, istjeran sam iz stana. Drugi dan sam došao sa policijom, naravno, brava je već bila promijenjena, uzeo neke svoje stvari, rodbina pokupila kaznene prijave zbog prijetnje, i napustio zauvijek stan. Znači, od onda do danas, ja u tom stanu ne živim 22 godine! Bivša se ponovo udala, i živi sa svojim suprugom u spornom stanu. Da bi, 2020, dobio na kućnu adresu tužbu od MORH-a. Ne znajući o čemu se radi, pročitao, i ostao neugodno iznenađen. Od 1999, pa do dan danas, nije plaćena niti jedna rata za otplatu stana prema MORH-u, sa time da je MORH naveo u tužbi, ako se neće moći platiti zaostaci, da stan ide na javnu dražbu, tj., prodaju. Naravno da sam poslije rastave u vrlo čestim vremenskim razmacima zvao bivšu i pitao je da li je sve u redu sa otplatom stana, na što je ona odgovorila: "To nije tvoja briga!" U međuvremenu, svoju polovicu stana sam prepisao na najstariju kćer 2016., no, ona se i do dan danas nije upisala u gruntovnu. Do sada smo imali 8 ročišta, na kojima sam bio prisutan, i sva su otkazana zato jer se bivša uopće nije pojavljivala. Slijedeće je u 4 mj., o.g. Konzultirajući se sa odvjetnikom, on mi je napomenuo da se uopće ne trebam pojavljivati na ročištima (što mi je bilo malo čudno), jer tamo ne živim od te i te godine, te da nemam više ništa sa tim stanom Mene bi sad zanimalo, pošto u tom stanu ne živim 22 godine, a i dalje sam suvlasnik polovice stana, bez obzira što sam prepisao polovicu svojoj kćeri (2016), da li mene može kačiti polovica duga koju sam dužan MORH-u? Znam, post je malo dug, ali, morao sam sve predočiti da bi imali uvid u sve.
  2. Da se nadovežem na prvi post.... kćer (24 god) završila je faks i nije uspjela ove godine upasti na viši studij. Namjerava ga upisati druge godine u 9-om mjesecu. Do tada se misli zaposliti ili raditi na crno. Pošto je to skoro godina dana pauze, bez obzira ako će ona uspjeti naći posao ili ne, da li sam dužan dalje plažati alimentaciju? Hvala Vam lijepa na odgovorima.
  3. Poštovanje! Molim odgovor: Kćer mi ima 20 godina, 2 godine je bila redovan student, 3 godinu je počela studirati izvanredno. Pošto je izvanredni studij u pitanju, koliko vremenski još moram plaćati alimentaciju? Hvala lijepa na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija