Jump to content

Beyonce

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Razumijem te što želiš reći, ali ja ti govorim kako se to "pravno gleda", sve ostalo je što bi bilo kad bi bilo. Na primjer evo sad jedini preživljeli vatrogasac od svih koji su 2007.g. gasili vatru na Kornatima tuži državu. Tuži ih za višemilijunski iznos i navodi da mu se nezgoda na Kornatima nije dogodila, da bi on završio FER i da bi masno zarađivao, a sad ne može. Sama procijeni da li će mu tužba proći ili ne. Tvoje radne sate može odraditi zamjena koju poslodavac odredi. Ti si imala manja primanja zato jer je tako zakonom propisano dok si na bolovanju i ništa tu ne možeš. Na primjer netko u tramvaju kihne na tebe i ti se prehladiš i moraš na bolovanje. Ne možeš onoga tko je kihnuo tužiti za te radne sate, za trošak lijekova, goriva do doktora... Samo ti želim reći da su ti gotovo nikakve šanse da dobiješ ovo što želiš, naravno sad je na tebi da odlučiš što dalje.
  2. Nadam se da ne očekuješ odštetu za ovo jer ćeš se jako razočarati. Isto tako možeš navesti da su ti napravili dodatni trošak od 2000 kn zato jer je taj tjedan tv od 5000 kn bio na akciji u emezetti za 3000 kn, a ti ga zbog bolova nisi mogla kupiti...
  3. Za izazivanje prometne kriv je vaš suprug (oduzimanje prednosti što je dovelo do teže prometne nesreće sa lakšim odnosno težim ozljedama). Ovaj drugi (neću napisati uvredu jer ću dobiti karton) će dobiti kaznu za prekoračenje brzine. Osiguranje vašeg supruga je ovom balavcu platiti popravak, a popravak za vaš auto on sam.
  4. Web dizajner zadržava autorsko pravo na onim dijelovima web stranice koji su isključivo njegova kreacija, ako ugovorom nije drugačije određeno.
  5. Nemaš pravo ni u slučaju sporazumnog raskida. Mogla bi samo po isteku ugovora. Pitaj poslodavca da li možete napraviti aneks ugovora i da ti ponudi novi ugovor na primjer do kraja mjeseca do kad misliš odraditi i sa tim ideš na burzu i onda možeš dobiti naknadu 3 mj.
  6. Što da napravim, a da nisam svaki dan u strahu da će netko staviti račune na moje ime i da će mi pojesti ušteđevinu? Nitko bez mog dopuštenja nema pravo staviti ni jedan račun na moje ime čak i ako sam ja 1/2 vlasnik nekretnine?
  7. Inače imate pravilo ići u kafiće, zauzeti mjesto i ništa ne naručiti? Sjedate li tako u taxi i vozaču kažete da ne vozi, da samo malo odmarate? To što tvoji prijatelji ne žele svjedočiti u tvoju korist sve govori. Editirao moderator Nemaš nikakvu osnovu za tužbu, a sve ostalo je rekla kazala, lovačke priče itd.
  8. Ovrha joj je došla već prije 2 godine i uredno joj sjeda na mirovinu. Neće ona ništa prigovoriti jer ona živi tamo. Da se mene pita prodala bi svoju polovicu stana i uzela novac, no znamo da je to nemoguće bez da majka završi na ulici. Stvarno svi računi glase na nju pa i komunalna naknada. Za stare račune će se pozvati na zastaru. Struju i sve ono što se može zbog neplaćanja iskopčati redovito podmiruje. Problem je na primjer toplana, kućni savjet, čistačica, no sve glasi na njezino ime. Ako do sada nitko to nije prebacio na sestru i mene pretpostavljam da ni neće. Tamo ne živim niti imam ikakve koristi od tog stana (točnije polovice stana), samo mi je mrtvi kapital.
  9. Onda nema razloga za brigu jer nitko neće prebacivati račune na moje ime?
  10. Naravno da ne! Jedan od preduvjeta za SO je da si prijavljen na burzu. Dok radiš redovno na drugom radnom mjestu (ako nije na crno) nisi prijavljen na burzu.
  11. Onda se ni ja ne trebam brinuti? Ne mogu se bez mog pristanka računi staviti na moje ime?
  12. Niti jedan račun nije na moje ni sestrino ime. Nikad nismo prebacivali niti jedan račun na nas. Računi su bili na tatu pa su se prebacili na mamu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija