Jump to content

liona

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, imam pitanje vezano za odjavu.. S 1.12 sam odselila u Njemačku, a odjavu za pretplatu sam napravila tek s 1.3. Popunila onaj obrazac i još ručno napisala da više ne živim u HR i navela svoju adresu u DE. Međutim, zaboravila sam s obrascem poslati i kopiju svoje osobne, te su mi s Hrt_a vratili taj moj obrazac za odjavu i podcrtali da traže i kopiju osobne. Problem je što su mi to poslali u HR na adresu na kojoj nisam, a ja sam to našla tek sad kad sam došla na gd..naravno i račune za mjesece od 3 mj do sad.. Moram li to platiti ili postoji neki način da ne platim s obzirom da odjava nije bila potpuna
  2. Poštovani, zanima me da li je kojim zakonom zabranjeno pušenje u haustoru zgrade? Haustor je zajednički prostostor, a dio stanara ga koristi kao "pušionu". Doslovno, od 8h do 23h, grupica stanara naizmjence puše u sred haustora. To traje od ljeta kad su se kao sklanjali od vrucina, ali se nastavilo. U haustoru je non stop oblak dima, u toj mjeri da ulazi i u stanove. Dovoljan je jedan prolaz kroz hodnik da vam kosa upije "miris"dima. A osim tog dima riječ je i o buci koju stvaraju kad se skupi njih par. Nije fora nedjeljom u 8h da te bude rasprave iz haustora, izolacija stanova nikakva...
  3. Puno hvala na odgovoru.. Koliki je postotak za poslovni prostor? Prostor je u roh bau izvedbi i prodaju po 235 eura kvadrat.
  4. za ovo prvo bi onda trebala dogovoriti s prodavateljem da naprave prenamjenu prije nego kupim, s obzirom da je u vlasništvu neke agencije teško ća ću to uspjeti.. A što se tiče PU da li mogu tamo riješit da nikad nije ni došlo do situacije da se ta prva nekretnina upiše na mene, nit sam ikad bila vlasnik, samo podstanar... A i s obzirom da ta nekretnina ne bi bila u cijelosti moja, znači li to da sam bila oslobođena plaćanja poreza samo na pol nekretnine, pa bi sad imala fore da opet budem oslobođena samo na pol nekretnine, a pol platim? Tamo di mi je PU lupila pečat da sam oslobođena plaćanja stoji ...temeljem članka 13+5 N.N.69/97-153/02 Znam da pitam čudesa, ali tražim način da izguram to sa što manje troškova, a zakon baš i ne znam..:tuzan:
  5. Poštovani molim Vas za pomoć, bivši suprug i ja smo 2001.g. kupili stan /46 m2/ na kredit, kad smo se razveli kod javnog bilježnika smo ovjerili ugovor da će se stan uknjižiti na oboje nakon otplate kredita.Tad je javni bilježnik taj ugovor proslijedio poreznoj upravi i dobila sam oslobođenje od plaćanja poreza jer mi je to prva nekretnina, makar taj stan nije ni tad bio u našem vlasništvu već u vlasništvu Ministarstva branitelja, tako je i sad. Ja bi sad kupila poslovni prostor i napravila prenamjenu u stambeni, veličina je 40m2 te me zanima da li ja sad moram platit porez na tu novu nekretninu i ako da, da li ikako mogu izvesti da ne moram, jer ova prva nekretnina nije nikad ni bila upisana na moje ime? I da li je nužno radit prenamjenu poslovnog u stambeni ako je prostor u poslovno - stambenoj zgradi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija