Jump to content

TC12

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je TC12 objavio

  1. Pozdrav, molim za pomoć. Pitanje glasi: Neko tijelo ima 7 članova. Kolika bi bila natpolovična većina od tih 7 čanova? Netko mi veli 4, netko 5, pa sam sad zbunjena. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  2. Poštovani, pod državnom firmom smatrate trgovačko društvo? Razlika je recimo u postupcima zapošljavanja u trgovackim društvima, javnim službama i javnoj upravi (ministarstvima, lokalnoj samoupravi...). Nažalost, zapošljavanje u trgovačkim društvima u vlasništvu države ili jedinica lokalne (regionalne) samouprave je potpuno zakonski neuređeno. Svaka ta firma zapošljava odnosno vrši postupke napredovanja pretežito po vezama i poznanstvima. U žalbi zatražite obrazloženje po kojim kriterijima je izvršen izbor? Nek vam daju konkretna i jasna obrazloženja. Navedite da je izbor temeljem usmenog intervjua subjektivan itd.
  3. Mislim da je čak Zakonom o služb. i namjs. u lokalnoj i područnoj samoupravi, definirano što se smatra radnim iskustvom kod prijma u službu.
  4. Pozdrav članovi! Je li tko bio na testiranju za radno mjesto pravnika u Centru za soc. skrb? Ako da, molila bih pomoć u vezi sadržaja i načina testiranja, na koje propise se trebam koncentrirati? Unaprijed zahvalna.
  5. Molim pomoć.Naslijedila sam nekretninu na koju je upisano založno pravo radi osiguranja novčane tražbine Porezne uprave u iznosu od 90.000,00 kuna, te zakonske zatezne kamate na iznos od 25.000,00 kuna, na dan 21.09.2011. g. Planiram Poreznoj upravi podmiriti taj dug. Imam li pravo pozvati na zastaru za iznos koji je pokrenut postupak ovrhe ili ne? Mogu li se pozvati na zastaru obračunatih, nenaplaćenih kamata? Hvala unaprijed!
  6. Vaš prvi post sam krivo isčitala. Shvatila sam da ste sad zaposleni na osam sati dnevno. Vaša situacija je obratna. Pa da, ako bismo tumačili ovaj članak zakona, budući da sad ne radite u punom radnom vremenu, a kod novog poslodavca biste radili puno radno vrijeme, treba Vam pisana suglasnost drugog poslodavca za rad kod prvog. **** U slučaju da je netko ima drugačije mišljenje ili iskustvo, molim da se nadoveže jer ne bih htjela dati krivu informaciju.
  7. Čl. 61. st. 3. Zakona o radu: (3) Radnik koji radi u punom radnom vremenu može sklopiti ugovor o radu s drugim poslodavcem u najdužem trajanju do osam sati tjedno, odnosno do sto osamdeset sati godišnje, samo ako je poslodavac, odnosno ako su poslodavci s kojima radnik već prethodno ima sklopljen ugovor o radu, radniku za takav rad dali pisanu suglasnost. Radi se o institutu tzv. dopunskog rada. Kod drugog poslodavca možete raditi najviše do 8 sati tjedno, uz prethodnu pismenu suglasnost prvog poslodavca.
  8. U Zakonu u vlasništvu i drugim stvarnim pravima obrati pažnju na čl. 35 i 391. posebice čl. 391. Isto tako, ako imaš vremena pronađi općinsku odnosno gradsku (ovisno o jls) odluku o upravljanju imovinom, pa ma malo prođi kroz nju. Sretno.
  9. Pozivam sve na ispunjavanje ankete o zapošljavanju u javnoj upravi u svrhu izrade diplomskog rada! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFR9NsQ0XS6hHz0IwM8AcPKveNsTbJ7sfGqwDJE4OT298U4A/viewform Unaprijed zahvaljujem.
  10. Još jedno pitanje. Ako se plaća obračunava uz osnovicu od 5315,24 kuna, koji je onda koeficijent za obračun plaće tajnika u školi?
  11. Molim informaciju, koliko sada iznosi plaća tajnika u osnovnoj skoli s VSS? Tnx.
  12. TC12

    Upravni studij

    Ma šta ti je, ukine li se naš studij opet ćemo biti 30 godina unatrag. Nije problem u nepostojanju radnih mjesta za nas već je problem što na naša radna mjesta dolaze ekonomisti, menadžeri i svi ostali sličnih struka.
  13. TC12

    Upravni studij

    Pozdrav. Kolege, prvostupnici javne uprave odnosno specijalisti javne uprave, ako vas ima ovdje da čujemo neka novo-pozitivna iskustva u vezi zapošljavanja. Smatram i nadam se da će se situacija s vremenom mijenjati i da će poslodavci početi prepoznavati našu struku i kvalitetu obrazovanja (ne znam za druge studije, ali u zg nas stvarno dobro iz-treniraju). Otkako sam završila fakultet (za sada višu), a uskoro i specijalistički, redovito pratim natječaje na NN i HZZ-ou. Posla je vrlo malo, međutim ista takva situacija je skoro u svim zanimanjima, osim naravno onih deficitarnih. E sad, prvostupnici odgovaraju onim poslovima radnih mjesta, koje ne mogu obavljati osobe sa SSS, za koje se zahtijeva nešto više znanja, a opet nisu toliko kompleksna da se zahtijeva VSS. Makar će još i danas poslodavci više puta za opće i administrativne poslove prije odabrati prvostupnika ekonomije i sl. koji vjerojatno nikad u životu nije čuo za uredsko poslovanje, a kamoli potonje poznavanje istoga. A čak vrlo vjerojatno iz neznanja. Nekad se i iznenadim kad u natječaju vidim da se traži prvostupnik javne uprave, a kamoli specijalist javne uprave. Sljedeće, isto tako smatram da nitko, niti mi sami, ne bismo smije našu struku poistovjetiti s strukom magistra prava koji polažu kolegije svih grana prava, koja su najčešće uže vezana za sudstvo, odvjetništvo ili javno bilježništvo. Svaka čim čast na diplomi jer znam da jako puno truda i napora ulažu u svaki pojedini položeni ispit na pravu. Međutim, smatram da niti oni ne bi smjeli podcjenjivati našu struku jer nas ispituju isti profesori i ocjenjuju nas istim kriterijima i mi isto ne učimo samo tri dana pred ispit, mi dobivamo jedva dvojke za ok znanje, i nas ruše na ispitima, i mi moramo znati svaki članak zakona itd. Smatram da smo na području javne uprave i upravnog prava više "doma" nego sami pravnici, a baš zato jer se specijaliziramo samo za tu granu prava i za to područje. I da napomenem za one koji se informiraju za eventualni upis za ubuduće, ovaj faks se sada zove stručni studij javne uprave odnosno specijalistički diplomski studij javne uprave. Radi se o 3+2. Nakon tri godine smo prvostupnici javne uprave, a nakon svih pet specijalisti javne uprave (dakle, ne magistri).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija