Jump to content

Ripkirby

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tek toliko da ostanete upućeni.... Dobio sam natrag uplaćenu alimentaciju za dijete za tekući mjesec, ali ne računam na uplatu alimenatcije s druge strane. Nema veze, nakon nekog vremena ću krenuti i sudski rješavati problematiku da bi ozakonio stanovanje svoga djeteta. Hvala na svim dosadašnjim postovima i savjetima, od kojih neke, ipak, neću u potpunosti provesti.
  2. Dijete ima prilagođeni program, tako da je u školi od ujutro do kasno poslijepodne, odnosno u suprotnom turnusu do navečer. Vozim je i dočekujem nakon škole. U školi ima osiguranu užinu i ručak. Slažemo se i želim izgurati do kraja naš zajednički život.
  3. Sada smo došli i do jednog od razloga zašto sam rastavljen...
  4. Dodatak, sad sam se sjetio- da kada su djeca bolesna, ne želim uzeti bolovanje ( majka je na tri godine na porodiljskom zbog trećeg djeteteta ), ne vodim ih kod liječnice, ortodonta, zubara. Djecu vodim kod ortodonta zadnje tri godine, zubar se nalazi na 100 m od maminog stana, a to je kvart dalje od mene, cca 20 minuta vožnje, a s liječnicom imam popriličnno dobar odnos, kao i sa njenom medicinskom sestrom...
  5. Navodi se da djeca kod mene gladuju, ne vodi se računa o higijeni, da ne dolazim na informacije i roditeljske sastanke u školi, da općenito ne brinem o njima. U razgovoru sa djelatnicom CZSS-a bivša je cjelokupnu moju brigu o djeci prezentirala kao da sam nezaposleni propalitet koji ne plaća alimentaciju i samo stvara probleme, te da nisam adekvatan za oca. Škola je poslala očitovanje koje je dijametralno suprotno njezinim navodima ( naime da nisam odlazio na informacije i roditeljske sastanke, razrednice ne bi niti znale o kome se radi ), donio sam potvrdu da redovno plaćam alimentaciju putem bankovnog računa, a a djelatnica je u razgovoru sa mnom shvatila da čak i radim. I to puno radno vrijeme od 8 do 16 sati. Što se tiče gladovanja, istina je da ograničavam čokolade i ostale slične slatkiše, a forsiram prehranu baziranu na proteinima i ugljikohidratima iz voća i mlčiječnih prerađevina. Također, primjenjujem prehranu razdvajanja proteina i bjelančevina, a sve u cilju dugoročnog očuvanja zdravlja djece. Također, ograničavam kole i sve gazirano, a forsiram čajeve i vodu kao piće. Uglavnom, djeca se ne bune...
  6. Ispričavam se na nejavljanju i na pasivnom praćenju teme, a li tijkom tjedna nisam bio u mogućnosti posvetiti se i vašim nadasve korisnim komentarima. Dakle,curica je 11 godina , ide i nadalje u istu školu u koju je i prije pohađala i ne namjeravam je mijenjati jer mislim da bi to bio dodatni šok u cijeloj situaciji. CZSS je obaviješten o preseljanju, našto sam tužen da ne brinem o djeci ( dvije su kćeri, 11 i 13 godina, mlađa se preselila mod mene ), uglavnom gospođa u CZSS-u je popričala sa mnom, dala mi na uvid prijavu u kojoj je svašta nadrobljeno i pokazala razumijevanje i savjetovala me da što prije tužim bivšu suprugu. Nisam dobio nikakvo ''odobrenje'' CZSS-a za dolazak kćeri kod mene. Što se tiče financija, znam da se alimentacija uglavnom koristi za plaćanje kredita za stan, potrebe novopridošle bebe i slično, a u maloj mjeri za moje kćeri. Predložio sam da mi se samo uplati natrag ono što uplaćujem za kćer, jer sam svjestan da je to šokantan financijski udar za njeno kućanstvo. Nije se izjasnila, vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Najrađe bi platio i duplo samo da možemo biti u miru, ali trenutno nisam u takvoj situaciji. Nadam se da će se situacija razvijati na način da će kćeri biti zadovoljne i sretne, bez obzira gdje željele stanovati...
  7. Molio bih savjet za slijedeće: Maloljetno dijete je odlučilo da želi živjeti s ocem, a ne više sa majkom. Majka se s tim složila i dijete se preselilo ocu. Za sada sve dobro funkcionira, ali majka i dalje prima alimentaciju za dijete i ne želi nikakav dogovor o tome da se promijeni režim plaćanja. Koji je postupak utvrđivanja stanja i promjene sudske presude o boravku djeteta i utvrđivanju prava na alimentaciju?
  8. Dakle, zaboravili su mi reći '' što se nas tiče''... Zahvaljujem na odgovoru.
  9. Hvala na savjetima. Jucer sam u školi dobio informaciju od pedagoga i ravnatelja da nakon 12. godine nije potrebna sudska presuda da bi dijete odabralo gdje želi živjeti i da bi se to poštivalo. Da li je ta informacija točna?
  10. Pozdrav svima! Molio bih pravni savjet o daljnjim postupcima vezano uz slijedeću situaciju: Rastavljen sam, a iz braka imama dvije kćeri koje su sada 12 i 10 godina. Starija kćer se odlučila preseliti k meni, dok je mlađa odlučila ostati s mamom. Majka nema ništa protiv, dapače potiče da se obje presele k meni jer je trudna i uskoro će roditi sa sadašnjim mužem. Želio bih da obje dođu živjeti sa mnom,ali poštujem njihov odabir gdje žele živjeti. Njihova majka ne želi nikakav razgovor o financijama i alimentaciji. Smatra da je normalno da i nadalje prima alimentaciju, a da ja snosim sve troškove- školski pribor, odjeću, obuću, vanškolske aktivnosti... Nažalost, nisam u mogućnosti i plaćati alimentaciju i snositi sve troškove. Da li postoji pravni način da se riješi situacija i koji su potrebni koraci da bi ostvarilo pravo da dijete prema svom izboru izabere gdje želi živjeti? Zahvaljujem na savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija