Jump to content

jadeb

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najljepša hvala, puno ste mi pomagali! :)
  2. A mislite li da bi mogli zahtjevati naknadu troškova savjetovanja (razgovor je trajao 17 minuta), obzirom na to da sam gospođi na početku razgovora rekla da ne spadam u kategoriju socijalno ugroženih? U biti sam nazvala samo zbog jedne nepravilnosti u pravnom poslu, samo jedno pitanje sam imala a za daljnje postupke ukoliko su potrebni bih unajmila odvjetnika i plaćala ga.
  3. Hvala Vam, sad mi je lakše Hrvatski pravni centar, nalaze se u Zagrebu.
  4. Hvala Vam za odgovor! U biti, ja sam nazvala samo informativno zbog jednog pravnog pitanja, inače za postupak si mogu uzeti odvjetnika i sve .. samo bilo mi je glupo tražiti odvjetnika s jednim jednostavnim pitanjem oko stvari za koju po svemu sudeći uopće nije potrebno pokretati nikakav postupak. zato sam nazvala njih, međutim nisu uzeli nikakve podatke o mojem financijskom stanju, nisam niti podnijela zahtjev za besplatnom pravnom pomoći u pisanom obliku tako kako piše u zakonu, sve je bilo više kao neki neformalan razgovor (dala sam ime i prezime, godinu rođenja i mjesto prebivališta) .. da li mogu oni od mene podatke o financijama zahtjevati naknadno ili na bilo koji način podatke o mojoj pravnoj situaciji zlorabiti protiv mene?
  5. Poštovani, jedan savjet trebam .. preko telefona sam dobila besplatan pravni savjet od jedne udruge koja pruža besplatnu pravnu pomoć. Morala sam ostaviti i svoje podatke, radi neke njihove evidencije (opisana situacija nije bila moja, predstavila sam se kao da je moja zbog usluge jednoj prijateljici) ... o čemu se tu točno radi, zbog čega su trebali podatke, hoće li ih čuvati u tajnosti i koliko dugo se ti podaci čuvaju?
  6. Ma ja isto vjerujem da neće biti problema i da se stvari neće promijeniti. Ipak, dobro se je informirati. A i ubuduće ću kod takvih stvari biti opreznija. Hvala za profesionalnost i pomoć!
  7. U biti ugovor je napisan na tiskanici iz Narodnih Novina i ovjeren kod javnog bilježnika, poslije toga u ZK-u je taj dodatak napisan, i to prema uputama ZK službenika. Inače, ostali podaci (o katastarskoj općini, broju čestice itd.) su pravovremeno i ispravno napisani i propisno ovjereni kod javnog bilježnika, samo taj podatak o površini je naknadno dodan. Mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema, barem nadam se, samo eto malo me muči jer imam osjećaj da je takvo popravljanje ugovora malo izvan pravila. I hvala Vam puno za Vaše odgovore i vrijeme koje ste odvojili da me savjetujete.
  8. Zasad mi nitko ne bi trebao raditi probleme, međutim bojim se da bi bilo moguće u budućnosti (nekretninu sam dobila darovnim ugovorom od oca - možda bi kakva obiteljska svađa u bližoj ili daljoj budućnosti mogla prouzročiti probleme). Samo me zanima postoji li teoretska mogućnost da bi se uopće moglo takav ugovor pobijati?
  9. Imam sklopljen ugovor o darovanju nekretnine, sve po propisima i u redu. Međutim na zemljišnoknjižnem odjelu prilikom upisa u zemljišne knjige u ugovoru pod opisom narave stvari nije bila navedena površina stvari i ta površina je tad naknadno nadopisana na original ugovora. Upis je potom uredno proveden u zemljišne knjige i prijavljena promjena vlasništva poreznoj upravi. Zanima me je li taj ugovor važeći i može li koja treća zainteresirana osoba osporavati moje pravo vlasništva na toj stvari ili pobijati ugovor zbog činjenice da je površina stvari nadopisana na ugovor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija