Jump to content

DonKihot2016

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala za odgovor. Medutim, nije mi jasno - da li smatrate da je postupak Vodovoda bio ispravan? Nije li to tipican primjer bahatosti, neposlovnosti, birokratizma i monopolistickih stavova. Zar nitko nemoze slusati glas potrosaca? Ocito, I gradani i firme moraju jos jako puno uciti o demokraciji i o pravima i obavezama u demokraciji, kako bi u pravom smislu zauzeli svoje mjesto u Europi i napustili Balkan.
  2. Kako nema odgovora na moja pitanja htjela bih ponoviti sto su u ovoj situaciji kljucna pitanja: 1. Da li je Vodovod Sibenik imao pravo meni nametnuti ovrhu iako vodno mjerilo nije bilo moje, nego od druge suvlasnice u istoj zgradi, iako greskom na mojem imenu (novi vodovi), ali se Vodovod oglusio na bezbroj mojih molbi, usmenih i pismenih da promjene imena na vodomjerima! 2. Da li zakon dozvoljava da neko pokrene ovrhu protiv osobe za koju zna da zivi vani pa to ovrsno pismo nemoze primiti. Pri tome ne posalje cak ni informaciju toj osobi da je pokrenut ovrsni postupak protiv nje, nego ta osoba slucajno saznaje slijedece godine kada dolazi uredno platiti svoje racune. 3. Ako postupak Vodovoda Sibenik nije protiv zakona onda je svakako protiv morala, protiv prava covjeka i potrosaca; postupak iz feudalnog doba, a ne moderne demokracije.
  3. Hvala na odgovoru. Je, prosle godine smo dobili i platili troskove naknade i kazne i ta osoba je sudjelovala u tome. Elaborat je raden nakon dobivanja rjesenja o izvedenom stanju, tj. u Listopadu 2016, prije nekoliko tjedana.
  4. Nakon legalizacije zapoceli smo proces etaziranja u obiteljskoj kuci koja je podjeljena na 5 suvlasnika. Geodeta je izmjerio i pripremio elaborate, koji su bili odmah potpisani i uredno placeni od 4 suvlasnika. Peti suvlasnik trazi od 4 gore navedenih da plate za nju ili nece potpisati geodetski elaborat za Katastar. Ima li peti suvlasnik pravo ucjenjivati vecinu suvlasnika i odbijati potpis? Moze li se predate elaborat u Katastar bez jednog potpisa, te izvrsiti etaziranje?
  5. U Rujnu 2016, prilikom dolaska u Vodovod Sibenik zbog placanja racuna i upita o promjeni pobrkanih racuna u zgradi s jednim sahtom i 3 vodomjera. Tom prilikom Vodovod Sibenik me je izvjestio da su pokrenuli ovrhu na moje ime zbog neplacenog racuna. Racun se odnosi na drugu stanarku cije je u naravi taj vodomjer, ali necijom greskom na mojem imenu. Iako sam ih molila bezbroj puta da promjene imena, oni to nisu napravili, nego pokrenuli ovrhu protiv mene cak u 2015, a ja to nikada nisam znala niti primila ikakvu obavijest! Kako zivim vani - nezelim probleme, pa sam odmah to platila (1500 Kuna) a stanarka ciji je vodomjer nije mi vratila dug. Sto mogu napraviti u ovom slucaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija