Jump to content

gunnnerboy

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas za pomoc. 2013. je poslan prijedlog za provođenje ovrhe na temelju vjerodostojne isprave javnom bilježniku, za račun koji je dospio 2011. (rok zastare je 5 godina). J.b je izdao rješenje i kasnije klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti te je rješenje poslano na finu. Fina vraća prijedlog natrag jer je greška u imenu ovršenika i po FINI ta osoba ne postoji (nije Ćejvanović nego Čejvanović). Da li je sada potrebno opet poslati izmijenjeni prijedlog javnom bilježniku ili je dosta da se dostavi podnesak FINI u kojemu se navodi da je omaškom napisano krivo slovo ( na računima je dobro prezime napisano)
  2. Kolege, imam pitanje pa bih Vas molio da mi pomognete i uputite me. nakon što je ovršenik prigovorio rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave , ovrhovoditelj je odgovorio na prigovor. No, prije nego je sud dalje odlučio i donio odluku o sazivanju ročišta, ovršenik sada pak priznaje i želi platiti dug. Moje pitanje glasi, da li se može ovrhovoditelj naplatiti od ovršenika ili mora čekati ipak odluku suda . Ako može primiti isplatu duga od ovršenika, koje su daljnje radnje ovrhovoditelja prema sudu? Hvala
  3. Istina, ispričavam se. Prekršajni je postupak, molio bih admina da mi prebaci temu. Hvala
  4. Protiv ugostitelja je pokrenut kazneni postupak, postupak je pokrenuo DORH na prijavu jednog roditelja koji je uhvatio svoje dijete pijano, to dijete je reklo da se napilo u ugost. objektu navedenog ugostitelja. Nakon više ročišta i povećih troškova, maloljetno dijete na sudu prizna da je lagalo i da se napilo u parku a ne u tom ugost. objektu. Ugostitelj sada ima oko 6 000 kuna troškova odvjetnika. Može li u ovom slučaju ugostitelj pokrenuti spor protiv roditelja dijeteta da mu nadoknadi troškove odvjetnika?
  5. Možete ga posvojiti, pročitajte Obiteljski: zakon http://zakon.hr/z/88/Obiteljski-zakon od članka 185 nadalje
  6. zastarni rok za račune za plin je godinu dana, početak toga roka ce biti kada je poduzeta posljednja radnja u ovršnom postupku. po vašem upitu vidim da fina nije dobila prijedlog ovrhovoditelja za provedbu ovrhe na vašim novčanim sredstvima. Ako ste vi primili rješenje javnog bilježnika o ovrsi te ukoliko se niste žalili u roku od 8 dana od primitka rješenja, javni bilježnik stavlja klauzulu pravomoćnsti na rješenje te se za sada to smatra posljednjom radnjom u ovršnom postupku i rok od godine dana počinj teći sa datumom koji je upisan na klauzuli pravomočnosti. postoji mogučnost da je plinara zaboravila poslati prijedlog Fini i 1 godine prođe te se pozovete na zastaru
  7. sud ima pravo i može donijeti odluku na temelju zahtjeva susjeda da mu se omogući nužni prolaz do javnog puta jer on nema vezu s javnim putom.
  8. Jeste li možda provjerili da li je to pitanje uređeno kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu poslodavca ( pod uvjetom da postoje)?
  9. Mišljenja sam da vaš dio nekretnine ne ulazi u ostavinsku imovinu bivšeg muža. Da vam je kojim slučajem darovao tu nekretninu, onda bi usla.
  10. Poštovani, da li postoji način da se dozna da li postoji plan za gradnju puta preko moje čestice i gdje bi se to moglo vidjeti? Hvala
  11. Tako je, primjenjuje se Zakon o radu kao lex generali .
  12. -Nemogu postojati dvije oporuke, može biti samo jedna. priznaje se novija oporuka ako prethodno zadovoljava sve uvjete određene zakonom. -ako ga je otac izostavio iz oporuke tada on ima pravo potraživati svoj nužni dio. - ne mora vratiti osim ako biste vi tužbom zahtijevali nužni dio jer ste oporukom naslijedili manje od nužnog dijela, gdje bi se onda izračunavanjem vrijednosti imovine utvrdilo da se njemu mora umanjiti ono što je naslijedio da bi vi dobili svoj nužni dio.
  13. Sačekajte da prođu 3 godine od dana kada je supruga dobila nekretninu kao dar, onda vam može darovati a da ne plačate porez. U protivnom plačate porez ali neznam u kojoj visini. Možda će vam netko drugi to znati odgovoriti.
  14. Punomoć je jednostrano očitovanje volje i mišljenja sam da nije potrebna nikakva suglasnost opunomoćenika niti će njegovo protivljenje utjecat na povlačenje, što ne znači da on neće pokušati osporiti opoziv. Što se tiče punomoći koje se odnose na nekretnine, tu je potrebno uputiti i obavijest o opozivu punomoći zemljišnoknjižnom odjelu općinskog suda. Molio bih kolege da me isprave ako sam iznio neke pogrešne tvrdnje, prošlo je dosta vremena od kada sam proučavao punomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija