Jump to content

marcaur

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marcaur objavio

  1. O kakvoj se kazni radi u slucaju krsenja tog clanka?
  2. Ovo si pretpostavljam kopirao iz onog smartlife novinskog clanka, ali to nije sluzbeni izvor. Cak i u tom smartlife clanku pise da se taj pravilnik odnosi samo na radnike granickog prijelaza, a ne i na putnike.
  3. Ja nisam vidio, ali recimo da postoji, koji clanak iz kojeg zakona se krsi?
  4. Ne mogu nigdje pronaci u navedenom zakonu da je izricito zabranjeno koristenje dash kamere na podrucju granicnog prijelaza. Mozete li pojasniti?
  5. Imam li pravo ja prodati kuću bez njegove dozvole?
  6. Ne shvaćam kako može imati posjedovnu zaštitu ako posjed formalno nije njegov. Zašto ljudi koji prestanu otplaćivati kredit banci nemaju (su)posjednovnu zaštitu kada ih banka odluči deložirati?
  7. Sad sam pogledao čl 493, točka 4, piše da se ne može opozvati darovanje ako je prošlo više od 10 godina od predaje dara, što kod mene i jest slučaj. Prošlo je 15 godina u mom slučaju. Ne znam što se računa pod osiromašenje, ali on prima nadprosječnu mirovinu, tako da ne bih baš rekao da ga bacam na prosjački štap. Plus njegov otac je još uvijek živ, i on će naslijediti njegovu kuću poslije smrti. A može i već sada otići kod njega.
  8. Darovnim ugovorom prije 15 godina. On mi prijeti da se darovni ugovor može proglasit ništavnim ako ja pokažem nezahvalnost izbacivanjem njega. Ali mislim da blefira. Zato se želim informirati.
  9. Otac je na mene prepisao kuću prije desetak godina, dok sam ja još bio maloljetan. Ja sam danas punoljetan i u međuvremenu je život s njim postao nepodnošljiv. Na koji način ga mogu pravnim putem izbaciti iz kuće? Na online katastru kada idem provjeriti podatke, piše da sam vlasnik isključivo ja. 1/1. Piše moje "ime prezime" MLDB. Ne znam predstavlja li ikakav problem što sam ja u njihovoj evidenciji još uvijek evidentiran kao maloljetan.
  10. Postom mi je stigla obavijest o pocinjenom prekrsaju od prije 5 mjeseci gdje mi je izmjereno prekoracenje brzine od 26km/h i propisana kazna je 1000kn. U obavijesti pise jos ovo, citiram: "Obavjestamo vas da vi ili osoba koja je upravljala vozilom u trenutku pocinjenja prekrsaja, sukladno clanku 245 Prekrsajnog zakona, za navedeni prekrsaj mozete platiti novcanu kaznu prilozenom uplatnicom u visini polovice propisanog minimuma ili polovice tocno odredjenog iznosa novcane kazne u roku od 3 dana od dana zaprimanja ove obavijesti, u kojem roku je tada ovoj Policijskoj postaji potrebno dostaviti dokaz o uplati novcane kazne. Za prekrsaj za koji se novcana kazna uplati na opisan nacin, smatrati ce se da je novcana kazna uplacena u cijelosti, nece se voditi prekrsajni postupak protiv pocinitelja, izrecena kazna se nece unositi u prekrsajnu evidenciju, a pocinitelj prekrsaja se nece smatrati osobom osudjenom za prekrsaj. Ukoliko se novcana kazna u roku 3 dana ne plati, duzni smo vas upozoriti da ste, sukladno odredbi clanka 229, st.3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao vlasnik odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno, duzni dati vjerodostojan podatak o identitetu vozaca koja je u vrijeme pocinjenja prekrsaja upravljala navedenim vozilom, a radi provodjenja prekrsajnog postupka. Trazene podatke o osobi koja je upravljala navedenim vozilom duzni ste dati, odnosno dostaviti u roku od 15 dana po primitku ove obavijesti na nasu adresu. Upozoravamo vas da cinite prekrsaj iz clanka 229. st7, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za koji je propisana novcana kazna u iznosu 2000-5000 kn ukoliko u navedenom roku od 15 dana ne date odnosno ne dostavite vjerodostojan podatak o identitetu osobe koja je u vrijeme pocinjenja upravljala navedenim vozilom." Uplatio sam 500kn isti dan i poslao potvrdu uplate mailom. Je li dostava podataka o vozacu nuzna? Iz prva dva paragrafa koja sam kopirao, daje se naslutiti da dostava podataka nije nuzna ako se kazna plati i dostavi potvrda o uplati. Medjutim, iz druga dva paragrafa se daje naslutiti da moram svejedno dostaviti podatke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija