Jump to content

none

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! dobio sam prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola te želim podnijeti prigovor. Želim ublažiti kaznu koliko je moguće, pa zanima mogu li navesti da do sada nikada nisam bi kažnjavan s obzirom da sam i prošle godine zbog istoga razloga dobio prekršajni nalog, međutim na isti sam se žalio te još nije došlo rješenje?
  2. Pozdrav ekipa! za vikend sam zaustavljen od strane prometne policije, te mi je alkotestom izmjereno 1,13 g/kg, odnosno umanjeno za granicu dopuštene pogreške 1,03 g/kg. U obaveznom prekršajnom nalogu sam dobia kaznu 3000 Kn i oduzimanje vozačke dozvole na 3 mjeseca. Ako uplatim 2/3 u zadanom roku, bit će mi priznat cijeli iznos. Pošto do sada nisam nikad kažnjavan u prometu, odlučia sam uložiti žalbu. Skinia sam primjere za žalbu, pa sam sastavia sljedeće: Nisam oženjen, živim sa starcima i auto mi je potreban za obiteljski obrt i slično, pa je li može komentar da li sam sve dobro napisa?
  3. Aha, prvi put nisam pročita temu sa primjerima prigovora do kraja, al sad jesam pa mi je jasnije sve Plaćam ovo čim dobijem presudu i to je to :amen:
  4. Prošlo je dobro.. trajalo je sve skupa 5 minuta. Sutkinja je postavljala pitanja vezana za osobne podatke, o financijskoj situaciji, o prijašnjim kažnjavanjima.. Ova njena šta piše me je pitala da li sam u zadnje 3, 4 godine kazneno ili prekršajno prijavljivan..ima sam jednu prijavu za javni red i mir, ali pošto se ne sjećam koje je to godine bilo, reka sam da nisam iako bi to stvarno moglo biti ima 3,4 godine.. Sutkinja je uzevši sve okolnosti u obzir donila presudu u obliku kazne od 1500 kn, stim ako uplatim 2/3 u sljedeća dva tjedna, znači 1000 kn, to mi se priznaje ka da je u redu. Odobrila mi je predizanje presude na sudu. Jedino se nisam sitia pitat ništa vezano za žalbu, pa koja su moja prava vezano za to, da li sam se trebao žaliti odma danas ili kako već to ide? Zadovoljan sam svime kako je prošlo, al eto ako se već mogu žaliti bez mogućnosti da mi povećaju kaznu, zašto ne
  5. ae, želim sve to šta prije riješit da nastavim normalnim životom.. ništa, fala van obojici na pomoći.. čujemo se za dva tjedna nakon suđenja
  6. a nadam se da neće ići preko 2000kn, to mi je ono maksimum, a da mi je ka prihvatljivo. mislim puno je i to, al gledajući tuđa iskustva tako nešto očekujem.
  7. nemam posao, vanredni sam student, otac nezaposlen, branitelj, nisam kažnjavan (imao sam još jednu prekršajnu prijavu za javni red i mir ima 4,5 godina, ne znam je li se to računa) jel još šta pali ? :smijeh3:
  8. da, da dobia sam optužni od policije, nisam iša za tim. Znači to i ne igra neku ulogu. uz to je stiga poziv od prekršajnog suda. kako ide to na sudu onda? ja sam spreman to priznati, nemam se na šta žaliti osim na visinu kazne ako bude previše
  9. evo me opet, stigla kuverta, točno misec dana nakon događaja. cifra je 6000 HRK. premašilo je sva moja očekivanja u svakom slučaju. upoznat sam s činjenicom ako priznam krivnju i žalim se na visinu kazne, da me ne mogu kazniti sa još većom kaznom, da mogu dobiti istu ili nižu. Ali kako sada to ide, da li se ja žalim odmah na sudu ili? kada će donijeti novu presudu ako se budem žalia na visinu kazne?
  10. da li uvijek obavijest o podizanju optužneog prijedloga ide u kuverti uz poziv na sud??
  11. znači ipak se trebam pozabaviti poštarom.. fala na odgovoru
  12. Pozdrav, pronašli su mi 1,7 g hašiša. bio sam priveden u stanicu i dobio sam potvrdu o oduzimanju predmeta i obavijest o podnošenju optužnog prijedloga za počinjeni prekršaj "čl. 3 zos zod". ovo je prvi put da imam problema sa zakonom, pa imam nekoliko pitanja.. -rečeno mi je da ću dobiti poziv za sud, pa me zanima u kojem vremenskom roku to stigne i u kojoj formi? što točno stoji u pozivu, da li se spominje točno što sam napravio (posjedovao opojne droge)? jer vrlo vjerojatno će mi to preuzeti netko od ukućana kada poštar pokuca, a isto tako i otvoriti kada vide plavu kuvertu. i to mi je najveći problem u priči, da ukućani doznaju. -koja je dalja procedura, što mogu očekivati od suda? koliku novčanu kaznu i bonuse uz to? -da li ću još ikakvih obavijesti/poziva dobivati na kućnu adresu? -da li ću morati ići na ikakva testiranja prije dolaska na sud? eto zasada toliko.. na sam postupak policajaca nemam se što žaliti, niti imam problem sa priznavanjem djela..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija